عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟ پروفیسور دکتر شمس سینا بخش…

حقیقت فرا ذهنی: بنیاد برترین واقعیت

ذهنیت به مفهوم تفکر٬ و تعقل از جوهر حقیقت٬ بنیاد…

ژرفنای فاجعه در افغانستان و سناریو های فراراه ی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید ستم طالبان و ایستادگی ملت؛ اراده مردم افغانستان…

پایداری

ثبا ت و پا یداری را نمانده  قدر و مقدارش چنان…

مهر پدر

دستت پدر ببوسم و سر هم به پای تومیخواهم آنچه…

نمونه هایی از کهنترین اشعار فارسی

تا بدانجا رسیده دانش من که بدانم همی که نادانم ( ابو…

ترامپ و بازتعریف روابط بین‌المللی؛ از تنش‌های ژئوپلیتیک تا دیپلماسی…

نویسنده: مهرالدین مشید ترامپ از دور زدن تنش های دیپلوماتیک تا…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟

پروفیسور دکتر شمس سینا بخش دوم درین جا می خوانید: -چطور میتواند یک…

پرتو عقل و خرد 

رسول پویان  جهان که در دل دانش می‏کند تابـش  به جهل تیره…

نامه‌ی سرگشاده‌ی محمدعثمان نجیب، بنیادگذار مکتب دینی-فلسفی من بیش از…

آقای ترامپ! تو نه در قامت یک سیاست‌مدار آمدی، نه به…

افغانستان، میان دو لبه تیغ؛ تحول نرم یا سقوط ساختاری

نویسنده: مهرالدین مشید نجات افغانستان در گرو راهی؛ میان تحول نرم…

دولت: کاملِ ناتمام...!

دولت یا خدمات عامه و زمانیکه توسط میثاق مردمی همانا…

فرق بین شادی و لذت

 محمدنعیم «کاکر خیلی ها فکر می‌کنند که شادی و لذت یکی…

شلینگ و هگل،- دعوای 2 فیلسوف دولتی

Schellig, F.W (1775- 1854 آرام بختیاری فلسفه شلینگ،- مفاهیم ناروشن، تعاریف ناتمام. شلینگ…

«
»

عقب نشینی نیروهای آمریکایی از اروپا چالشی برای ناتو

روزنامه «فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ» در مطلبی نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ناتو را به خروج نیروهای آمریکایی تهدید می کند که این چالش های بزرگی را برای این ائتلاف نظامی ایجاد می کند.

ناتو منتظر دستور بعدی ترامپ است و باید همچنان خود را دوباره مسلح کند تا برای ولادیمیرپوتین، رئیس جمهور روسیه تهدیدآمیز به نظر برسد.

اکنون اروپا با خطری از سمت شرق مواجه است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با جنگ در اوکراین تهدید جدیدی را برای اروپا ایجاد می کند و در این شرایط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هم در حال گشودن جبهه جدیدی در غرب است.

به نظر می رسد چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده می خواهد نیروهای خود را از کشورهای اروپایی خارج کند و مسئولیت امنیت را به خودشان واگذار کند. در اینجا این پرسش مطرح است آیا ناتو بدون ایالات متحده می تواند دوام بیاورد؟

به گفته براد لندون، از کارشناسان غربی روند رهایی نظامی کشورهای اروپایی از مرشد قبلی خود، آمریکا، مدت هاست که آغاز شده است.

دونالد تاسک، نخست وزیر لهستان هم در نشست اخیر اتحادیه اروپا گفت: اروپا به عنوان یک کل واقعاً قادر است در هر رویارویی نظامی، مالی و اقتصادی با روسیه پیروز شود.

شبکه تلویزیونی آمریکایی NBC اخیرا گزارش داد، وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا در حال بررسی خروج 10000 سرباز آمریکایی از شرق اروپا است.

در آغاز ماه مارس، تلگراف بریتانیا هم با گزارشی مبنی بر اینکه دونالد ترامپ قصد دارد 35000 نیروی آمریکایی را از آلمان به مجارستان منتقل کند، اروپا را شوکه کرد. این رقم تقریباً برابر با کل نیروهای آمریکایی مستقر در آلمان است.

کانر استرینگر، نویسنده تلگراف این طور اظهار نظر کرد که این تصمیم ممکن است به این واقعیت مربوط باشد که ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان نسبت به سایر دولت های اروپایی رابطه آرام تری با پوتین دارد. استرینگر همچنین حدس می‌زند که این تصمیم بخشی از برنامه‌های دولت آمریکا برای تغییر شکل تعامل با ناتو به نفع کشورهای عضو با هزینه‌های دفاعی بالاتر است.

موریتز گرافراث از کارشناسان برجسته غربی بر این باور است که حضور نیروهای ایالات متحده در اروپا هرگز قرار نبود دائمی باشد و قبلاً در آغاز جنگ سرد مورد تجدید نظر قرار گرفته بود. به گفته وی ایالات متحده می‌تواند با ترک پادگان‌های خود در اروپا، خلاء قدرت را به جای بگذارد و بنابراین دری را برای روسیه برای گسترش بیشتر فعالیت‌هایش باز کند.

سی‌ان‌ان هم به نقل از جان لاف، از مقام های سابق ناتو در این باره می نویسد:  به نظر می‌رسد که ایالات متحده اروپا را بیشتر به‌عنوان یک رقیب و نه متحد می‌بیند. این تحلیلگر فعلی اندیشکده چتم هاوس در لندن در این باره گفت: بنابراین تمایل واشنگتن برای دفاع از متحدان ناتو تا حدودی زیر سؤال رفته است.