دگرگونی های ژرف و گسترده و چالش های فکری و…

نویسنده:  مهرالدین مشید تحولات شتاب زدۀ جهان؛ ناپاسخ گویی و شگفت…

تاریخ هویت های ملی...!

ملی از ملت گرفته شده٬ که خود پدیده «ملت» و یا…

نظری به تشکیل حکومت های « در تبعید» ،  امروز…

نوشته از بصیر دهزاد  در جریان سال ۲۰۲۴ عیسوی  یا سال…

عید در نوروز 

رسول پویان  جهان را ز بنیان دگرگون کنید  برون ازطلسمات وافسون کنید  فـرشته…

پرچمی گفتن!

امین الله مفکر امینی    2025-28-03! پرچمی گفتن اســـت زیـــبِ دهــن بـکردار پرچمی بودن…

طالبان در گیر یک کشتی نرم درونی و منطقه ای…

نوبسنده: مهرالدین مشید طالبان به خط آخر رسیده اند یا مهندسی…

عقل در سیاست و دین...!

فلسفه وجودی انسان یا عقل بگفته ارسطو و غزالی عبارت…

عید مستمندان

عید رسیده به دل داغدار شکوه ز ایام کند بی شمار حال…

به پاس لطف!

امین الله مفکر امینی        2025-24-03! عزیزی تحفــــــه داد بمـــــــــن شاهِ جهــــــان قلمــی کـــه…

ناپاسخگویی های روشنفکرانه و سرنوشت غم انگیز مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اوضاع ناهنجار کنونی و مسؤولیت های همگانی روزی معلم…

طلوع حماسۀ نوروزی؛ نمادی از ایستاده گی برای زنان افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید نوروز رنگین کمانی از تنوع فرهنگی و همدیگر…

شمارۀ 70 سوسیالیسم کارگری

 شمارۀ 70 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

رنگِ زمانه!

امین الله مفکر امینی      2025-17-03! ای اشک آهسته بـــریزکـه دردم زخودواغیــــاراست هرکـــــه رابلطف…

جشن نوروز 

رسول پویان  هزارِ چهچـه زن بـوسـتان نوروز است  هزار بیت وغزل بر…

یک"  تل"  "خان"، هزاران تلخان حماسه 

نویسنده: مهرالدین مشید اسطوره های تاریخی و حماسه های تلخانی هر کس…

هودج گل

شادباش ای دل ز بشگفتن خبر دارد بهار در چمن گلهای…

  و من به دور‌دست‌ها نگاه می‌کنم تا روزنی برای فردای…

محمدعثمان نجیب بهار میمنت میمونی‌ست، اگر باشکوه‌تر شکوهنده‌گی داشته باشد. چیزی…

  بهار امید

               کاش بینم  همجا  فصل  بهاران  باشد  نور خورشید بهر روزنه  یکسان…

تخم مهر کاشت دربهار!

امین الله مفکر امینی            2025-21-03! هـــــزاران بهارآمــــــد وهم هـزارانِ دیگـرآیــــــد ولی بهارزنده گـــــــی…

دشمنی با زمامداران و سیاستگران خاین را قومی نسازید

نویسنده: مهرالدین مشید ارایۀ راهکار ها برای همگرایی بجای زهر پاشی…

«
»

شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه آمریکا برای پایان جنگ اوکراین را تصویب کرد

شورای امنیت سازمان ملل در این نشست، قطعنامه پیشنهادی آمریکا را تصویب کرد که «خواستار پایان سریع درگیری و برقراری صلح پایدار میان اوکراین و فدراسیون روسیه است.»

در رای گیری در شورای  امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل، ۱۰ کشور به قطعنامه آمریکا رای مثبت و ۵ کشور رای ممتنع دادند اما هیچ کشوری مخالفت نکرد.

برای تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت که دارای ۱۰ عضو غیر دائم و ۵ عضو دائم (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) است، نیاز به ۹ رای بدون وتوی اعضای دائم است.

قطعنامه آمریکا در حالی تصویب شد که روسیه تلاش اروپا برای اصلاح قطعنامه آمریکا درباره اوکراین را در شورای امنیت وتو کرد. روسیه، خود نیز در اصلاح این قطعنامه ناکام ماند و شورای امنیت، سرانجام آن را با ۱۰ رای موافق و بدون وتو تصویب کرد.

قطعنامه آمریکا در مورد اوکراین که از حمایت روسیه برخوردار بود، در شورای امنیت سازمان ملل در حالی به تصویب رسید که کشورهای اروپایی به شدت با طرح‌های فشار به اوکراین برای تسلیم شدن مخالفت کردند و فرانسه و انگلیس، این بار به جای استفاده از حق وتو (رای مخالف)  رای ممتنع دادند.

در ابتدای نشست شورای امنیت سازمان ملل با عنوان حفظ صلح و امنیت اوکراین، «نیکلاس دی ریویر» سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل در حالیکه امانوئل مکرون رئیس جمهوری این کشور در آمریکا بسر می برد و با دونالد ترامپ رئیس جمهوی آمریکا دیدار و گفتگو کرده است، در سخنانی  خواستار اتحاد شورای امنیت و  حفظ آرامش شد و پیشنهاد به تعویق انداختن نشست شورای امنیت را تا فردا سه شنبه به وقت محلی داد و گفت که ایالات متحده بدون مشورت قبلی، متن پیش نویس قطعنامه پیشنهادی خود  منتشر شده است.

اما «دوروتی شی» معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل درخواست‌ها برای به تعویق انداختن جلسه درباره قطعنامه خود را رد کرد و گفت: “هر روز اهمیت دارد.” او  ادعاها در مورد عدم مشورت را رد کرد و گفت:”وقت رای دادن است.”

سپس «فو کونگ» سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل که کشورش ریاست دوره ای جلسه شورای امنیت در ماه جاری (فوریه) را برعهده دارد، درخواست فرانسه را برای تعویق جلسه  به رای گداشت که فقط ۶ رای موافق کسب کرد. این پیشنهاد ۳ رای مخالف و ۶ رأی ممتنع داشت که به دلیل عدم کسب ۹ رای موافق بدون وتو رد شد.

سفیر چین در سخنانی از “وظیفه خطیر” پایان دادن به جنگ اوکراین سخن گفت و از شورای امنیت خواست تا در مورد اوکراین “گام بردارد” و این “گام اول” را تایید کند.

«باربارا وود وارد» سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز هرگونه “معادله‌سازی” ایالات متحده درباره مسئولیت روسیه و اوکراین را رد  کرد و گفت که پیگیری صلح از سوی شورای امنیت باید اصول منشور سازمان ملل و ارزش‌های آن را رعایت کند.

سفیر فرانسه در سازمان ملل نیز تاکید کرد که صلح پایدار نباید شامل کاپیتولاسیون باشد.

«واسیلی نبنزیا» سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل نیز، قطعنامه ایالات متحده را “عقل سلیم” دانست و ستود که بر تمایل ایالات متحده برای ایفای نقش کلیدی در حل و فصل تاکید می کند. روسیه به دنبال گنجاندن متنی برای حل و فصل در مورد “علل ریشه ای” خشونت بود که تصویب نشد.

سفیر روسیه همچنین تصویری را که در آن درگیری، تنها میان روسیه و اوکراین نشان داده شود  رد کرد و گفت که این درگیری ظاهرا در خدمت منافع کشورهای اروپایی است.

نماینده روسیه در سازمان ملل گفت که مسکو قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره بحران اوکراین را یک «ابتکار منطقی و گامی در جهت درست» می‌داند و تصریح کرد: اروپا تنها بازیگر عرصه بین‌المللی است که خواهان ادامه درگیری در اوکراین است و با تمام توان با پایان آن مخالف می‌کند.

در نهایت اصلاحیه های اروپا با وتوی روسیه تصویب نشد و اصلاحیه مسکو نیز به تصویب نرسید و قطعنامه آمریکا با ۱۰ رای موافق بدون وتو تصویب شد.

پس از تصویب قطعنامه آمریکا در شورای امنیت، سفیر چین بعنوان رئیس دوره ای شورای امنیت گفت که این شورا باید اقدامات بیشتری را برای امکان‌پذیر ساختن یک توافق انجام دهد. به نظر می رسد که “پنجره ای برای صلح” در حال باز شدن است که ترویج صلح “عقلانی و عملی” را تایید می کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی برابر با ۲۴ فوریه ۲۰۲۵  در سومین سالروز جنگ اوکراین نیز  دو قطعنامه تصویب کرد؛ قطعنامه «پیشبرد صلح جامع، عادلانه و پایدار در اوکراین» و دیگری قطعنامه «مسیر صلح».

به قطعنامه اول که ضد روسیه است، ۹۳ کشور رای موافق، ۱۸ کشور رای مخالف و ۶۵ کشور رای ممتنع دادند. این آرا کمتر از قطعنامه های قبلی است که بیش از ۱۴۰ کشور روسیه را محکوم کرده و خواستار لغو الحاق چهار منطقه اوکراینی به این کشور شدند. آمریکا به این قطعنامه رای منفی داد.

مجمع عمومی سازمان ملل همچنین قطعنامه “مسیر صلح” را با اصلاحاتی تصویب کرد که پیش نویس آن توسط آمریکا ارائه شده بود و در این رای گیری، ۹۳ کشور رای موافق، ۸ کشور رای مخالف و ۷۳ کشور نیز رای ممتنع دادند که آمریکا به این قطعنامه رای ممتنع داد؛ اما اوکراین رای مثبت و روسیه رای منفی دادند.

پیش نویس قطعنامه اولیه روسیه را متجاوز در جنگ نمی خواند یا تمامیت ارضی اوکراین را تایید نمی کرد. با این حال، تعدادی از اصلاحات قبل از رأی گیری برای تقویت ادبیات علیه روسیه و تأیید مجدد تمامیت ارضی اوکراین به تصویب رسید.

قطعنامه اصلاح شده آمریکا سپس توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.