کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

«
»

سفارت پاکستان را از دام کمیشنکاران نجات دهید

شاید بسیاری ها به خصوص آنانیکه با روابط بین الملل و دیپلوماسی سروکار دارند، بدانند که قنسلگری ها و سفارتخانه های یک کشور؛ نمایندگی دایمی یا مؤقتی دیپلوماتیک آن دولت یا کشور در کشور دیگر است.
سفارتخانه ها وظایف و مسوولیتهایی دارند که در آغاز؛ از ین قلم به آن اشاره میکنم:

یکی از وظایف سفارت؛ انتقال پیام دولت کشور خودش به دولت کشور میزبان و برعکس آن است.

رساندن اتفاقات مهم سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، نظامی و دیگر رخداد های کشور میزبان به دولت خودش نیز از وظایف یک سفارت شمرده میشود.

شماری از سفارتخانه یک بخش قنسلی دارند که وظایف یک قنسلگری را انجام میدهند؛ از آن جمله یکی هم سفارت پاکستان مقیم کابل است که از دیر باز، به منظور عرضۀ خدمات به مردم افغانستان فعالیت میکند که روزانه صدها مراجعه کننده دارد که با متقبل شدن حقارتها وبرخوردهای نادرست و غیر انسانی محافظان افغانش، در شرایط ناخوشایندی مقابل درب این سفارت چشم به راه دریافت ویزا هستند.

پاکستان در چهار کلان شهر افغانستان: جلال آباد،مزارشریف، قندهار و هرات جنرال قنسلگری دارد که مسوولیت توزیع ویزای پاکستان به متقاضیان افغان را بر عهده دارند و

پاکستان از جملۀ کشورهایی است که ویزای آن به طور رایگان به متقاضیان صادر میشود،اما یک سال و اندی میگذرد که به دست آوردن ویزای این کشور به قیمت تحقیر  و در مواردی هم با لت و کوب مراجعین از سوی محافظان این نمایندگی رسمی؛ حاصل می شود.

بر بنیاد گزارشها؛ از میان این مرجع و چهار جنرال قنسلگری پاکستان که باید عرضه کنندۀ خدمات به شهروندان افغان باشند دوتای شان(قنسلگری جلال آباد و بخش قنسلی سفارت پاکستان مقیم کابل) زمینه را برای فعالیت کمیشنکاران و افراد طماع مساعد ساخته است. موارد اسفناکی هم گزارش شده که اگر رشوه پرداخته نشود؛ حتی یک متقاضی بیمار نمیتواند طی شش روز مؤفق به دریافت ویزا گردد.

قیمت ویزای پاکستان در بازار سیاه و به واسطۀ کمیشنکاران در حال حاضر از 100 تا 300 دالر معادل بیست و سه هزار افغانی معامله میشود و این کمیشنکاران هستند که از مجبوریت های مردم سؤ استفاده میکنند.

با وصف آنکه مردم با تحمل هزار مشقت و تنگدستی این رقم را مهیا میکنند،ولی با آنهم نه شماری از محافظان سفارت پاکستان که به مرکز کمیشنکاری و رشوه گیری مبدل شده؛ نه به زنان و محاسن سفیدان احترام قایل اند و نه به بیماران متقاضی ویزا.

در تازه ترین مورد؛ ویدیویی از صحنۀ مردم آزاری قوماندان قطعۀ محافظت سفارت پاکستان نشر شد که بیانگر برخورد خشونت ‌بار و غیرمسلکی این سرباز با مراجعین است.

در این ویدیوی کوتاه که هرچند زمان ضبط دقیق آن روشن نیست؛ دیده میشود که محافظ با مراجعین سفارت از در خشونت پیش آمده و مرد کهن ‌سالی را با زور نقش زمین میکند.

مردم افغانستان ملامت نیستند؛ آنان در طلب شفا و درمان رخ سوی پاکستان میکنند،زیرا طی هجده سال افغانستان صاحب شفاخانه ها و مراکز صحی تشخیص و تداوی حسابی و معیاری نشد و در مواردی هم شماری از کارمندان صحی؛ مراجعین شفاخانه های دولتی افغانستان را تشویق میکنند تا آهنگ پاکستان کنند که این موضوع باعث میشود مریضداران از در شفاخانه ها و دوکتوران افغان نا امید شده در پی طبیب حاذق راهی ملک غیر شوند.

مسئلۀ مهم دیگر که رفیق سختی های مردم افغانستان بوده مسیر کوتاه و ارزان تر پاکستان نسبت به هند و دیگر کشورهای منطقه است؛ از همین رو مریضداران به خدمات و سهولتهای کشورهای دیگر دل خوش نمیکنند.

راه حل:

در اولین گام و اقدام؛ باید بازار تجارت بر ویزای پاکستان در هماهنگی با مسوولان سفارت این کشور مسدود شود و پروسۀ قانونی را ارجحیت دهند، نه پول را و باید پروسۀ صدور و دریافت ویزا از چنگ مافیای محتمل بیرون ساخته شود.

اقدام اخیر وزارت امور داخله مبنی بر بازداشت قوماندان قطعۀ محافظت سفارت پاکستان در کابل به اتهام مردم‌ آزاری هم قابل قدر است،اما برای جلوگیری از تکرار اینگونه آبرو ریزی های و رفتار های تحقیرآمیز محافظان افغان سفارت پاکستان، باید بخش عرضۀ خدمات ویزا را خصوصی سازد تا همه چیز طبق برنامه و بدون درد سر به پیش برود.

تا ابهت و حیثیت پولیس زیر سوال نرود و مردم بر پولیس خود حساب کنند و الا این نه اولین مورد است و نه هم آخرین مورد خواهد بود.

در گام دوم ما مثال خوبی از نظم و مدیریت در زمینۀ اخذ ویزای هندوستان در کابل داریم که توسط یک شرکت خصوصی به وجه احسن به خواست مراجعین و متقاضیان ویزای هندوستان رسیدگی میکنند و زمینۀ رشوه ستانی و کمیشنکاری را ضرب صفر کرده است.

نویسنده : خوشحال آصفي