شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

«
»

رمز و راز پیروزی ترامپ

پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و شکست سنگین «کامالا هریس»، معاون رئیس جمهور کنونی آمریکا و نامزد حزب دموکرات در رقابت‌ها، برخی از رسانه‌های نزدیک به دموکرات‌های آمریکایی را شوکه کرده و آن‌ها مردم آمریکا را در رأی‌دادن به او مقصر می‌دانند.

پس از پیروزی ترامپ، نشریه‌ها و تحلیلگران آمریکایی بر تحلیل علت پیروزی او و چرایی شکست هریس و در نهایت، نحوه تأثیر آن روی چشم انداز شرایط داخلی آمریکا متمرکز شده‌اند.

هیأت تحریریه روزنامه نیویورک‌تایمز روز پنجشنبه نوشت شهروندان آمریکا با بازگردادن ترامپ به کاخ سفید، این کشور را «در مسیری پرمخاطره و پیش‌بینی ناپذیر قرار دارند.»

این روزنامه در مطلب دیگری که رنگ و بوی انتقاد از مردم آمریکا را داشت، نوشت: «کامالا هریس در سخنرانی هفته گذشته خود و پیش از شروع رأی‌گیری‌ها گفت که ترامپ نماینده آمریکا نیست. اما با توجه به نتیجه انتخابات باید گفت ما چه کسانی هستیم، حداقل اکثریت ما.»

این نشریه افزود: «این باور که پیروزی اول ترامپ اتفاقی نادر بود با قرمز شدن ایالت‌های کلیدی در شب انتخابات در هم شکسته شد. دیگر حلقه سیاسی و نخبگان آمریکا نمی‌توانند ترامپ را وقفه‌ای در روند توسعه آمریکا پندارند. پیروزی او، نشان داد که ترامپ می‌تواند آمریکا را در راستای تصورات خود تغییر دهد.»

خشم شهروندان آمریکا از ساختار سیاسی 

نیویورک‌تایمز نوشت: «خشم جامعه آمریکا از جهت این کشور و نارضایتی آن‌ها از نخبگان آمریکایی بسیار عمیق‌تر از تصورات هر ۲ حزب سیاسی در آمریکا بود. کارزار انتخاباتی ترامپ روی مردان و بر جلوگیری از ورود یک زن به کاخ سفید متمرکز شده بود.»

این نشریه افزود: «ده‌ها میلیون آمریکایی به رقیب ترامپ رأی دادند، اما او مجددا روی قشری از آمریکا تمرکز کرد که باور داشتند این کشور تحت محاصره حملات اقتصادی، فرهنگی و جمعیتی بود. آن‌ها برای مقابله این محاصره، به ترامپ روی آوردند و اقدامی تند علیه سنت‌های آمریکایی انجام دادند.»

نیویورک تایمز با اشاره به محکومیت ترامپ در ۳۴ فقره اتهام جداگانه نوشت: «برای اولین بار در تاریخ، شهروندان آمریکا به فردی مجرم رأی دادند که گفته بود از روز اول دیکتاتور خواهد بود و دولت دوم او روی انتقام از مخالفین خودش متمرکز خواهد شد.»

در همین راستا «تیموتی نفتالی» محقق و تاریخ‌دانی در دانشگاه کلمبیا آمریکا به نیویورک‌تایمز گفت: «آمریکای واقعی به آمریکای ترامپ تبدیل خواهد شد. جهان جور دیگری به آمریکا نگاه خواهد کرد زیرا آن‌ها می‌گویند اگر حمله حامیان ترامپ به ساختمان کنگره در ۶ ژانویه او را رد صلاحیت نکرد پس آمریکای کنونی، آمریکایی که جهان می‌شناخت نیست.»

«ملودی سی بارنز» یکی از مشاورین ارشد «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا به این نشریه گفت: «پیروزی ترامپ نشان دهنده عمق جدایی آن‌هایی است که فکر می‌کردند توسط ساختار سیاسی آمریکا رها شده‌اند.»

نیویورک‌تایمز افزود: «شهروندان آمریکایی به‌جای دوری از اظهارات خصمانه و سرشار از خشم ترامپ در حوزه‌های نژاد، جنسیت و دین از آن استقبال کردند. آن‌ها به‌جای خشمگین شدن از اظهارات دروغین ترامپ، خرافه پراکنی‌های او را باور کردند. شهروندان آمریکا به‌جای حمایت از حکم دادگاه که ترامپ را به‌عنوان فردی کلاش، متقلب، سوءاستفاده‌گر جنسی، او را قربانی دستگاه قضایی آمریکا پنداشتند.»

حمایت آمریکایی‌ها از فردی فاسد

«پیتر وهنر» یکی از مشاوران راهبری «جورج بوش» و منتقدان سرشناس ترامپ به این نشریه آمریکایی گفت: «انتخابات جاری، یک سی‌تی‌اسکن از شهروندان آمریکایی بود. بیانش دشوار است اما این انتخابات نشان داد که بخشی از آمریکا خواستار ریاست فردی فاسد و بی‌حد و مرز هستند. ترامپ دیگر فرقی غیرعادی نیست، او در آمریکایی کنونی به فردی عادی تبدیل شده است.»

«روت بن گیات» تاریخدان آمریکایی نیز به نیویورک‌تایمز گفت: «ترامپ در طول کارزار انتخاباتی خود در تلاش بود تا حامیان خود را اغفال و اقناع کند که دموکراسی آمریکایی شکست خورده است. او با تمجید از دیکتاتورهایی همچون ولادیمیر پوتین و ژی جین پینگ، رؤسای جمهور چین و روسیه، شهروندان آمریکایی را برای استبداد آماده کرد.»

او افزود: «ترامپ در طول کارزار خود از راهکارهای نازی‌ها و جماهیر شوروی همچون لفظ “دشمن داخلی” و متهم کردن مهاجرین به “آلوده کردن خون آمریکا” استفاده کرد. پیروزی ترامپ به‌معانی دگرگونی آمریکا و استفاده از زور و جبر برای حل هرگونه مشکل سیاسی خواهد بود.»

حتی حامیان ترامپ از جمله «مارک شورت» یکی از اعضای تیم «مایک پنس» معاون ترامپ در طول دولت اول او گفت: «چهار سال دولت ترامپ سرشار از هرج و مرج خواهد بود. سیاست آمریکا به کل تغییر خواهد کرد. روزانه سیاست‌های او تغییر خواهند کرد و ثباتی وجود نخواهد داشت.»

نیویورک‌تایمز افزود: «تقلای اصلی ترامپ، وعده او برای آغاز جنگ علیه ساختار سیاسی آمریکا خواهد بود. اگر او به دنبال اجرای وعده‌های انتخاباتی خود باشد، پس او باید به‌دنبال تضعیف “دولت پنهان” آمریکا و به زانو در آوردن آن و از بین بردن رقبای سیاسی خود و رسانه‌های مخالف باشد.»

نشریه آمریکایی نوشت: «برخلاف گذشته، او مشروعیت و تجربه دارد. ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری اول خود، سیاست را فرا نگرفت، به‌جای آن، یاد گرفت تا چگونه از قدرت علیه دیگران استفاده کند و اکنون، او قدرت بیشتری برای استفاده از افراد متعهد به خود دارد. اکنون، آمریکا، آمریکای ترامپ است.»