برای چهارمین بار از سپردن کرسی افغانستان در ملل متحد…

افغانستان بحیث یک کشور ، عضو دائمی سازمان ملل متحد…

سیاست‌های شیطنت امیز پاکستان علیه افغانستان

از گذشته هاکه بگذریم ،همین حالا کارزار تبلیغی و تحرکات…

بمناسبت روز بین المللی حمایت از حقوق اطفال 

نوشته  و گردآوری معلوماتی از بصیر دهزاد    امروز  ۲۰ نوامبر زور بین…

شیردروازه و آسمایی خصم افگن و هندوکش عقاب پرور! ما…

نویسنده: مهرالدین مشید ما هنوز خیلی قرضدار مردم مظلوم افغانستان هستیم چند…

څنگه یی

 شعر ملمع - شیر و شکر از دکتور ایماق شعر ملمع (…

ذهن ستم گستر 

رسول پویان  زمیـــن در آتـش خـودکامگان آز می سوزد  سـرا و مـزرع…

شناخت با 13 نوع سوگیری در داوری در عرفان

دکتر بیژن باران شناخت کارکرد مغز است که سوگیری در آن…

نتیجه انتخابات امریکا در ترازوی منافع ملی افغانستان

ا میرعبدالواحد سادات  متاسفانه در منجلاب پر جنجال کنونی که :اساس تراژیدی…

دین وسیاست

نوشته دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها دیدگاه های…

موسم پیری

این نقد جای اگر نپذیری، کجا برم ؟  وین هدیه ام…

معاهده ی افتضاح بار دوحه؛ پروندۀ ناتمام افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افزایش فشار سیاسی بر طالبان، یگانه گزینه برای…

ماردین ابراهیم

آقای "ماردین ابراهیم" (به کُردی: ماردین ئیبڕاهیم)، شاعر معاصر کُرد،…

وجدان ودادگاه آن 

***   داد گاه وجدان بامعراج عدالت اصدار حکم میکند ـ وتصمیم…

افتخار برکارمل واعضای حزبم!

امین الله مفکر امینی          2024-12-11! فــــــخر به پــــرچمدارانی رهی عدل وانصـــاف کـــــه نیست…

بازگشت به خوییشتن؛ گفتمان رسیدن به پویایی های فکر و…

نویسنده: مهرالدین مشید هر بازگشت آغازی برای برگشت به ارزش های…

اسرار عشق 

رسول پویان  شدم تا همدم نـور آشیان در کهکشان دارم  از این…

کابل زیبا

سیمین بارکزی فرزند عبدالکبیر خان بارکزی 1953 میلادی در یک…

خالە بکر

استاد "بکر محمد امین" (به کُردی: به‌کر محه‌ممه‌د ئەمین) متخلص…

احتمال تحولات بعد از انتخابات در آمریکا و صدای تکانه…

نویسنده: مهرالدین مشید آیا با پیروزی ترامپ آمریکا به افغانستان باز…

«
»

رسانه آمریکایی: ضدحمله اوکراین در آستانه شکست و ناکامی است

رسانه آمریکایی: ضدحمله اوکراین در آستانه شکست و ناکامی است

تارنمای خبری «سی ان بی سی» نوشت: جریان ضدحمله اوکراین کندتر از آنچه بسیاری انتظار داشتند، پیش می‌رود و تحلیلگران نظامی هشدار می‌دهند که به زودی فرصت‌ها برای شکستن خطوط دفاعی روسیه و دستیابی به خاک [تحت تصرف این کشور] از بین می‌رود.

این تارنمای خبری آمریکایی نوشت: ضدحمله کی‌یف پس از ماه‌ها آماده‌سازی، در ماه ژوئن (خرداد) آغاز شد اما روند پیشرفت آن برخی از ناظران را که امیدوار به بازپس‌گیری سریع‌تر مناطق تحت تصرف روسیه بودند، ناامید کرده است.

در حالی که اوکراین از زمستان برای این ضدحمله برنامه‌ریزی کرده و منتظر دریافت تجهیزات نظامی بیشتری از متحدان بین‌المللی خود بود، نیروهای روسی به شدت مواضع خود را در امتداد خط مقدم ۹۰۰ کیلومتری که از مرز خارکیف-لوهانسک در شمال شرقی اوکراین، به سمت خرسون در جنوب غربی ادامه دارد، تقویت می‌کردند.

به گفته تحلیلگران نظامی، اوکراین اکنون با خطوط دفاعی پیاپی روسیه روبرو است که در برخی موارد ۳۰ کیلومتر عمق دارد و دارای میادین مین، موانع ضد تانک و شبکه‌های وسیعی از خندق‌ها و پناهگاه‌ها است که با هواپیماهای بدون سرنشین روسی، توپخانه و بالگرد پوشش داده شده.

این گزارش می افزاید: یکی از بزرگترین مشکلات اوکراین این است با توجه به اینکه تنها چند ماه از تابستان باقی مانده، این کشور چارچوب زمانی محدودی برای شکستن خطوط دفاعی روسیه دارد تا به دستاوردهای مهم برسد.

از نظر مایکل کلارک تحلیلگر دفاعی و مدیرکل سابق اندیشکده “مؤسسه خدمات متحد سلطنتی” (RUSI)، این احتمال خطر وجود دارد که ضدحمله در مرحله اول که برای بررسی خطوط دفاعی روسیه طراحی شده است، بیش از حد طولانی شود.

کلارک به سی ان بی سی گفت: از ابتدا در نظر گرفته شده بود که یک حمله دو مرحله‌ای انجام شود، به نوعی بررسی برای شناسایی نقاط ضعف در خط مقدم روسیه در مرحله اول و به دنبال آن مرحله دوم که در آن نیروهای زیادی به کار گرفته شود.

وی با بیان اینکه ما هنوز در مرحله اول هستیم که بیشتر از انتظارات، به طول انجامیده است، گفت: اگر مرحله اول خیلی طول بکشد، آنها [نیروهای اوکراین] زمان کافی پیش از تغییرات آب و هوایی و شروع مرحله دوم ندارند.

این تحلیلگر دفاعی اگرچه بر این باور است که این سناریو بعید است، اما خاطرنشان کرد که این فشارهای زمانی می‌تواند اوکراین را وادار کند تا واحدهای نظامی‌ که قرار بود تا در مرحله دوم ضدحمله از آنها استفاده کند را زودتر از برنامه‌ریزی مستقر کند؛ چیزی که به گفته او، روسیه به آن امیدوار است.

رسانه آمریکایی: ضدحمله اوکراین در آستانه شکست و ناکامی است

به گفته کلارک، یکی از مهم‌ترین محدودیت‌هایی که با تغییرات اجتناب‌ناپذیر آب و هوا ایجاد می‌شود و حمله را در فصل پاییز بسیار چالش‌ برانگیزتر می‌کند، زمین‌های گل‌آلود است که در واقع، گاهی عبور از جاده‌ها و زمین‌ها را غیر ممکن می‌کند.

کنراد موزیکا متخصص اطلاعات نظامی نیز در این زمینه اظهار داشت: آب و هوا همیشه یک عامل برای کی‌یف بوده است. منصفانه است که بگوییم اوکراینی‌ها تا سه ماه دیگر قبل از اینکه زمین دوباره گل‌آلود شود و تا اتمام مهمات توپخانه‌شان، زمان دارند.

چالشی که اوکراین با آن روبرو است، زمانی آشکار شد که شتاب اولیه در ضدحمله، که منجر به بازپس‌گیری تعداد انگشت شماری از روستاهای تصرف شده در جنوب اوکراین شد، از قرار معلوم کاهش پیدا کرده است.

اما کی‌یف ادعا کرده است که نیروهایش در حال انجام اقداماتی برای ضدحمله در حداقل سه منطقه هستند.

وزارت دفاع اوکراین مدعی است که نیروهای این کشور از ماه ژوئن (خرداد) حدود ۲۱۰ کیلومتر مربع (۸۱ مایل مربع) از خاک تصرف شده را آزاد کرده اند.

موزیکا گفت: اوکراینی‌ها تمایل دارند که بگویند “ما یک سنگر را تصرف کردیم” یا “ما ۵۰۰ متر جلو رفتیم” و غیره اما در اصل آنچه ما می‌بینیم یک نبرد بسیار سخت برای طرف اوکراینی است.

هفته گذشته، ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، با بیان اینکه جنگ اوکراین طولانی، سخت و خونین خواهد بود، مدعی شد که ضدحمله اوکراین شاید کندتر از پیش‌بینی‌ها، جلو می‌رود، اما “به دور از شکست” است.

متحدان اوکراین اعلام کرده‌اند که تا هر زمانی که [ضدحمله] طول بکشد از اوکراین حمایت خواهند کرد.

در حالی که مقام های اوکراینی کوتاهی غرب از ارائه به موقع جنگده‌های اف-۱۶ را دلیل اصلی ناکامی ضدحمله این کشور می‌دانند اما اسکات ریتر افسر سابق اطلاعاتی آمریکا پیشتر از میادین مین و آتش سنگین ارتش روسیه به عنوان دلیل اصلی ناکامی این ضدحمله یاد کرد و گفت که ضدحمله اوکراین در این میادین به گِل نشسته است.

با این حال روسیه از زمان آغاز حمله خود به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰)، همچنان مناطق وسیعی از خاک اوکراین را در اختیار دارد و نیروهای اوکراینی همچنان با مواضع به شدت دفاعی و میادین مین مواجه هستند.