چرا صدای گاندی ها در کوهستان‌های افغانستان پژواک نیافت ؟

نویسنده: مهرالدین مشید جغرافیای خشونت، سیاست قبیله‌ای و غیبت ماندلاها در…

جمعبندی غیر تحلیلی از جریانات اخیر نظامی و دپلماتیک افغانستان…

آنچه سیاسیون و نظامی های پاکستان پس از حملات هوایی…

                     یک گرفتاری با مافیا

محمد عالم افتخار         و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و…

فلسفه سیاسی فردوسی و روانشناسی ترس در شاهنامه

دکتر بیژن باران نتیجه‌گیری. شاهنامه فردوسی چیزی بیش از یک…

سناریوی براندازی طالبان؛ از سوی پاکستان و ایران!؟

نویسنده: مهرالدین مشید براندازی طالبان واقعیت ژیوپولیتیک یا توهم تحلیل گران دراین…

دو کنیز در سحرگاه فلسفه یونان

Greece Philosophie.2800j. آرام بختیاری فلسفه یونان؛ افسانه و عرفان، منطق و برهان. در…

جنگی حاجی

آقای "جنگی حاجی" (به کُردی: جەنگی حاجی) با نام کامل…

 شانسی برای نجات افغانستان باقی مانده یا فرصت‌ها از دست…

نویسنده: مهرالدین مشید بیداری وجدان جمعی مردم؛ بازسازی مشروعیت سیاسی این پرسشی…

مارکسیسم قلب جوانان را تسخیر می‌کند

ا. م. شیری «چگونه یک ایدئولوژی غربی مانند مارکسیسم می‌تواند در…

عالم تنهایی 

رسول پویان  آزاد و ســرافـــرازم در عـالـم تـنهـایی  عشق و دل بیدار است تا…

هرمشکل حل گردد

امین الله مفکرامینی           2025-10-11! نازم آن قامت رسـا که نگردد خـــــــم زاِدبــــار همــتـــــــی…

جګړه او ورور وژنه د هېواد ستونزې نه شي حل…

 نور محمد غفوری سریزه نیمه پېړۍ کېږي چې په افغانستان کې جګړه…

پاکستان؛ درگیر جنگ نیابتی هند یا اسیر میراث تروریست‌پروری های…

نویسنده: مهرالدین مشید پیاله کافی؛ دیروز زهری به کام مردم افغانستان…

مذاکره هیئت های افغانستان و پاکستان

در ترکیه از دید حقوق بین الملل عمومی این نشست‌ها برخاسته…

خُردشدن کرزی نزد پرویز مشرف و خُردساختن کشور، توسط کرزی…

بازخوانی تاریخی نه چندان دور محمدعثمان نجیب من در دوران نخست حکومت…

احمدشاه بابا

احمدشاه بابا نومیالی اتل، غښتلی، توریالی او پیاوړی ملي شخصیت:  احمدشاه…

«چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستان

نور محمد غفوری «چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستانبازاندیشی در ایدئولوژی…

تهدیدهای پاکستان برضد افغانستان؛ از سیاست بازدارندگی تا بازی ژئوپولیتیک

نویسنده:  مهرالدین مشید از سیاست بازدارنده گی تا تغییر در رهبری…

بحران مالی سازمان ملل و فاجعه انسانی در افغانستان

آزمونی برای تعهد جهانی به انسان‌دوستی و چندجانبه‌گرایی سازمان ملل متحد…

میراث سکاها در شاهنامه فردوسی: سیستان، سجستان و ایران

- دکتر بیژن باران مقدمه: شاهنامه و جغرافیای هویت ایرانی. شاهنامه…

«
»

راه چاره کی‌یف برای دستیابی به تسلیحات آمریکایی/واشنگتن دست اروپا را خالی کرد

با خشک شدن کمک‌های تسلیحاتی آمریکا به اوکراین، کی‌یف تلاش دارد تاکتیک خود را تغییر دهد. با توجه به اینکه ترامپ کمک نظامی جدیدی برای کی‌یف نمی‌فرستد، اوکراین می‌خواهد اجازه بگیرد که از طریق اروپا سلاح‌های آمریکایی بخرد.

شش منبع مطلع از این درخواست، در گفت‌وگو با پالتیکو تاکید کردند که اوکراین قصد دارد رویکردی تازه را امتحان کند؛ اینکه از واشنگتن بخواهد اجازه دهد اروپا برای اوکراین سلاح‌های آمریکایی بخرد.

بنا بر گزارش ایسنا، این رویکرد نو در همان زمانی مطرح شد که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم گرفت برخی از ارسال‌های تسلیحاتی از پیش تخصیص‌یافته به کی‌یف را متوقف کند؛ از جمله موشک‌های رهگیر پاتریوت و گلوله‌های پرقدرت توپخانه‌ای.

این اقدام که اولین‌بار سه‌شنبه توسط پالتیکو گزارش شد، مقامات ارشد اوکراینی را غافلگیر کرد. این در حالی است که اروپا وعده داده برای امور نظامی هزینه بیشتری کند و به‌دنبال راهکارهای خلاقانه برای تحقق آن است.

در قالب این ابتکار تازه، چند دولت اروپایی در حال بررسی طرح‌هایی برای خرید سلاح‌های ساخت آمریکا از بودجه‌های نظامی خود برای انتقال به اوکراین هستند.

این هزینه‌ها به عنوان بخشی از سهم نظامی جدید ناتو محاسبه خواهد شد، اما هنوز هیچ تعهد قطعی داده نشده است. این انتقال‌ها باید با تأیید دولت آمریکا انجام شود، که به گفته یک منبع آگاه، جزئیات آن در حال بررسی است. این منبع نیز مانند دیگر منابع برای افشای جزئیات گفت‌وگوها که پیش‌تر گزارش نشده بودند، ناشناس باقی مانده است.

با نبود کمک نظامی جدید از سوی آمریکا و در حالی که روسیه حمله‌ای تابستانی به شهر شمال‌شرقی «سومی» آغاز کرده و منابع مهم معدنی را تصرف کرده، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین مجبور شده رویکرد خود در زمینه تسلیحات جدید را تغییر دهد.

یکی از مقامات اوکراینی گفت: «ما چاره‌ای نداریم.»

یکی از موانع احتمالی، محدودیت‌هایی است که آمریکا معمولاً بر متحدان خود در استفاده از سلاح‌های آمریکایی اعمال می‌کند. در دوره ریاست جمهوری جو بایدن، موشک‌های استورم شدو بریتانیا به دلیل داشتن قطعات آمریکایی، برای ارسال به کی‌یف معطل مانده بودند.

به گفته مقام اوکراینی، بخشی از مذاکرات بر همین مجوزها تمرکز خواهد داشت.

پالتیکو می‌نویسد، ساخت و ارسال سلاح‌های ساخت آمریکا به متحدان، به‌طور چشمگیری زمان‌بر است، اما وقتی صحبت از تجهیزات پیشرفته مانند سامانه‌های پدافندی است، محصولات آمریکایی بهترین گزینه موجود در بازارند و کارایی خود را در برابر موشک‌ها و پهپادهای روسی نشان داده‌اند.

در سال ۲۰۲۲، آمریکا فروش ۱۸ سامانه پرتاب راکت توپخانه‌ای پرتحرک برای کی‌یف را تأمین مالی کرد، اما این سلاح‌ها که ساخت لاکهید مارتین هستند، هنوز نرسیده‌اند.

هنوز مشخص نیست که آمریکا با چنین درخواست‌هایی موافقت خواهد کرد یا نه.

پیشتر این طور به نظر می‌رسید که دولت ترامپ مایل به ارسال سلاح‌های نظامی بیشتر به کی‌یف است و برخی دیدار رئیس‌جمهور اوکراین با دونالد ترامپ در حاشیه نشست ناتو در هلند را که به تازگی برگزار شد، مثبت ارزیابی کرده بودند.

یک منبع مطلع از این دیدار، آن را «واقعاً مثبت» توصیف کرده و گفته ترامپ «دلسوز» و «با درک» به‌نظر می‌رسید. منبع دومی که از گفت‌وگوی دو رهبر آگاه است، آن را «سازنده» و «بسیار بسیار خوب» توصیف کرده است. به گفته منبع دوم، زلنسکی گزارشی از وضعیت جنگ به ترامپ ارائه داد و نوع حمایتی را که کی‌یف در آینده از آمریکا نیاز دارد، تشریح کرد.

پیشتر همچنین راجر ویکر، رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا گفت شنیده است که زلنسکی درخواست کمک خود را از کمک نظامی به خرید تسلیحات تغییر داده است.

ویکر در نشست ناتو شرکت نکرد، اما یک هیئت دوحزبی در آنجا با متحدان اروپایی دیدار داشت. او گفت: «به من گفته‌اند که درخواست فعلی زلنسکی کمتر کمک مالی از آمریکا و بیشتر امکان استفاده از پول اروپا برای خرید سلاح و مهمات از ماست.»

دفتر زلنسکی بلافاصله به سوالات مربوط به این طرح یا آنچه در دیدار بین دو رئیس‌جمهور مورد بحث قرار گرفت، پاسخی نداد.

اما با وجود تعاملات به ظاهر مثبت بین ترامپ و زلنسکی، اخیراً هیچ اقدامی برای ارسال سلاح‌های آمریکایی بیشتر به اوکراین صورت نگرفته است. موضوع انتقال سلاح، پس از علنی شدن توقف ارسال مهمات توسط پنتاگون، فوریت جدیدی پیدا کرد. مقامات وزارت دفاع آمریکا نگران کاهش ذخایر سلاح‌های ایالات متحده شدند و این هفته دستور توقف نسبی این انتقال را دادند.

در همین حال، تلاش‌ها برای تصویب دور جدیدی از بودجه برای کمک به اوکراین در کنگره آمریکا متوقف شده است.

مارک روته، دبیرکل ناتو، هفته گذشته گفت که بریتانیا، کانادا و کشورهای اروپایی به طور جمعی کمک‌های خود به اوکراین را در سه ماه اول سال ۲۰۲۵ به نزدیک به ۲۳.۵ میلیارد دلار افزایش داده‌اند و ۴۰.۶ میلیارد دلار کمک نظامی اضافی برای بقیه سال ارائه خواهند داد.

اما کشورهای اروپایی توانایی محدودی برای ارائه سلاح‌های کلیدی به کی‌یف، به ویژه پدافند هوایی، دارند.

یک مقام دیگر اوکراینی گفت: «با توجه به این واقعیت که برخی از انواع سلاح‌هایی که برای ما بسیار مهم هستند، توسط هیچ کشور دیگری جز ایالات متحده تولید نمی‌شوند، ما به همراه شرکای اروپایی خود آماده خرید آنها هستیم.»