گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

بدیده ای مهر بنگرید!

امین الله مفکر امینی                         2024-01-07! بـــه دیده ای مهربنگرید بـــــه…

«
»

دو تمدن – دو نگرش به سم مواد مخدر

والری ایلین (VALERY ILYIN)

ا. م. شیری

در کشورهای پیشرو غیرغربی مانند چین، ایران، عربستان سعودی، سنگاپور، ویتنام و غیره) تعداد اعدام‌ها برای مواد مخدر در سال گذشته بیش از دو برابر شده است. در روسیه نیز که مجازات اعدام ممنوع است، مبارزه با مواد مخدر در جامعه تشدید می‌شود. و این از دیدگاه یک جامعۀ سالم طبیعی است، نه از دید معماران «هنجار جدید».

در پایان ماه آوریل، معلوم شد که در پنسیلوانیا (ایالات متحده آمریکا) از لایحه‌ای حمایت می‌کنند، که تصویب آن به پرستاران مدارس اجازه می‌دهد مستقیماً در محدودۀ مؤسسات آموزشی به دانش‌آموزان ماری‌جوانا بدهند. و والدین می‌توانند «ماری‌جوانای پزشکی» را دقیقاً در … مدرسه برای فرزندشان تجویز کنند.

در رسانه‌های جمعی انگلیسی زبان از اواخر سال گذشته، موجی از نشریات دربارۀ «فواید» مواد مخدر به راه افتاده است. و این با هدف قانونی شدن آن‌ها انجام می‌شود. طبق تحقیقات شرکت راند، شهروندان ایالات متحده سالانه بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار برای مواد مخدر مانند ماری‌جوانا، کوکائین، هروئین و متامفتامین‌ها هزینه می‌کنند.

در ایالات متحده بیش از ۲۸ میلیون نفر مواد مخدر مصرف می‌کند. سود حاصل از آن به میلیاردها دلار سر می‌زند. سناریوی قانونی‌کردن دیگر مورد آزمایش قرار گرفته است.

به عنوان مثال، در کالیفرنیا، راهبه‌های کاتولیک با تاسیس یک مؤسسۀ ویژۀ «خواهرانه»، به کشت حشیش شروع کردند. این « خواهران درّه» می‌خواهند دنیا را با گیاهان دارویی و ماری‌جوانا «شفا دهند».

ویدئوهای تبلیغاتی مواد مخدر به عنوان ویدئوهای «درمان معجزه‌آسا» معرفی می‌شوند، که در آن، برای مثال، «یک مرد مبتلا به بیماری پارکینسون برای اولین بار ماری‌جوانای طبی را امتحان می‌کند. ۴ دقیقه پس از آن، علائم اسپاسم و لرزش محو می‌شوند».

حتی مایک تایسون که ماری‌جوانا را بعنوان درمان ناتوانی جنسی به بازار عرضه کرد، درگیر این تجارت کثیف بود! به گفتۀ بازاریابان تایسون، که به شدت در حال گسترش امپراتوری داروهای مخدری خود هستند، ۵۲ درصد از مردان در ایالات متحده از اختلال نعوظ رنج می‌برند. از این رو، سوداگران روی سود خوب حساب می‌کنند.

در ماه آوریل، رهبری اتحادیۀ ملی بسکتبال از انعقاد توافقنامه با انجمن ملی بسکتبالیست‌ها خبر داد که بر اساس آن بازیکنان باشگاه به استفاده از حشیش مجاز خواهند بود. این قرارداد ۷ ساله شامل حذف حشیش از برنامۀ آزمایش بازیکنان بسکتبال می‌شود. بازیکنان دیگر برای مصرف «علف هرز» مورد آزمایش قرار نمی‌گیرند…

سازمان‌های مذهبی در آمریکا از قانونی شدن مواد مخدر فعالانه حمایت می‌کنند. به عنوان مثال، کلیسای اسقفی امیدوار است که کنگرۀ ایالات متحده به استفاده از «علف هرز» در زمان «مناسب از نظر پزشکی» اجازه دهد. کلیسای پروتستان از دولت فدرال می‌خواهد قوانینی را وضع کند که به درمان حشیش برای مبارزه با سرطان، ایدز و پلاسیدگی عضلانی اجازه دهد. سازمان «پروتستان‌های هوادار منافع مشترک» می‌گوید که «تصویب قانون ماری‌جوانای طبی یک عمل شفیقانه و دلسوزانه خواهد بود». کنوانسیون ملی باپتیست مترقی معتقد است که نه متخصص پزشکی که حشیش طبی را به بیماران به شدت بیمار تجویز می‌کند و نه خود بیماران نباید تحریم شوند. اتحادیۀ یهودیت اصلاح‌طلب از مقررات فدرال در مورد استفادۀ پزشکی از حشیش حمایت می‌کند…

در سال گذشته بیش از ۳۰ میلیارد دلار ماری‌جوانا و فرآورده‌های ماری‌جوانای قانونی در آمریکا خریداری شد که این میزان یک و نیم برابر حجم فروش مثلاً شکلات است!

در کانادا، در اوایل ماه مه، اولین فروشگاه مواد مخدر- داروخانۀ فروش هروئین، متامفتامین و کوکائین درهای خود را با مهمان‌نوازی باز کرد. در اینجا تقریباً همه چیز، از مواد افیونی و هروئین گرفته تا داروی اکستازی و کوکائین فروخته می‌شود.

روند اعتیاد به مواد مخدر به عنوان «هنجار جدید» فقط به آمریکا محدود نمی‌شود. به عنوان مثال، استرالیا «قارچ جادویی و اکستازی را به عنوان دارو تولید می کند». روانپزشکان محلی در بهت فرورفته‌‌اند: «بالاترین مقام بهداشتی استرالیا زمینه را برای درمان آینده بیماری روانی با داروهای باشگاهی محبوب فراهم کرده است. ترکیبات فعال قارچ جادویی و اکستازی از اول ژوئیه ۲۰۲۳ به طور رسمی برای نسخه تأئید می‌شود».

ترویج مواد توهم‌زای «جادویی» به روش استرالیایی و آمریکایی

اروپا هم خیلی عقب نیست. در سوئیس، ماری‌جوانا هنوز در حالت آزمایشی قانونی می‌شود. از ماه ژوئیه، هزاران نفر از ساکنان زوریخ می‌توانند مواد مخدر را به صورت قانونی خریداری و مصرف کنند.

در ۱۲ آوریل، وزیر بهداشت آلمان، کارل لاوترباخ و وزیر کشاورزی جم اوزدمیر اعلام کردند که مقامات آلمانی تا پایان سال ۲۰۲۳ ماری‌جوانا را قانونی خواهند کرد و اجازه ذخیرۀ حشیش و همچنین کشت و فروش خشاش را خواهند داد. علاوه بر این، «باشگاه‌های اجتماعی برای دوستداران ماری‌جوانا» باید در آلمان ایجاد شود که اجازه کشت مواد مخدر و توزیع آن در بین اعضای خود را داشته باشد. این باشگاه‌ها توسط «انجمن‌های غیرانتفاعی» اداره می‌شوند و شهروندان می‌توانند از سن ۱۸ سالگی به آن‌ها بپیوندند. در ازای حق عضویت، ماری جوانا به آن‌ها داده می‌شود.به‌نژادی

به گفتۀ کارل لاوترباخ مقامات آلمانی برای اصلاح سیاست مواد مخدر در اتحادیۀ اروپا لابی‌گری خواهند کرد. در حال حاضر، قانون اتحادیۀ اروپا فعالیت‌های تجاری مرتبط با حشیش، مانند کشت تجاری و فروش خشخاش را ممنوع می‌کند. بر این اساس، بازرگانان آلمانی قرار است با همفکران دیگر کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا متحد شوند و از آزادسازی سیاست مواد مخدر دفاع کنند.

افراد همفکر هم دست روی دست نگذاشته‌اند. در ۵ آوریل، دولت چک یک استراتژی جدید سیاست مواد مخدر را تصویب کرد که تا پایان سال ۲۰۲۵ قابل اجرا خواهد بود. طرح مسئولان شامل قانونی شدن حشیش «تفریحی» است.

مدیر مؤسسه ملی ایالات متحده در مورد سوء مصرف مواد مخدر، نوۀ دختری لئون تروتسکی، دکتر نورا ولکووا: جریان «راست» از استرالیا تا ایالات متحده و کانادا معتقد است که بر انقراض آنگلوساکسون‌ها در اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر و فنتانیل نظارت می‌کند.

یک واقعیت قابل تأمل: کارزار فعلی ترویج ماری‌جوانا و « اضطراب فنتانیل» بهاره در غرب تنها ناشی از … ممنوعیت تولید تریاک در افغانستان بود! مقامات اتحادیۀ اروپا رسماً از این می‌ترسند که در غیاب هروئین، معتادان «به سمت مواد مخدر خطرناک‌تر» مانند فنتانیل روی بیاورند. در ماه مارس، ملا هیبت‌الله آخوندزاده، رهبر جنبش ممنوعه «طالبان» در روسیه، دستور سوزاندن تمام مواد مخدر در کشور را صادر کرد و کشت خشخاش را ممنوع کرد. مواد مخدر کشف و ضبط شده باید در حضور دادگاه سوزانده شود و «کشت خشخاش در سراسر کشور اکیداً ممنوع است و پس از آن هیچکس نمی‌تواند در زمین خود خشخاش بکارد». به وزارت امور داخله و مقامات دادستانی افغانستان دستور داده شده که تمامی متخلفان را به پای میز محاکمه بکشانند و به محاکم نیز دستور داده شده که آن‌ها را به «مجازات شرعی» برسانند.

نقل از: تارنمای بنیاد فرهنگ راهبردی

پی‌نوشت:

جل‌الخالق، این سرمایه‌داری چه خواب‌هایی برای بشریت دیده است! تمامی فلاکت‌ها و بدبختی‌هایی را که به بشریت تحمیل کرده، فقر، گرسنگی، بی‌حقوقی، بی‌پناهی را یک روز با راه‌اندازی غوغا و هیاهوی تبلیغاتی در مورد آزادی مناسبات غیرطبیعی بین دو جنس انسان، برسمیت شناختن بچه‌‌‌بازی و غیره به سایه می‌برد و روز دیگر، با ترویج و تبلیغ مواد مخدر! نکته سزاوار تأمل در رابطه با همه این مسائل این است که روحانیت دینی در پشت آن‌ها قرار دارد. بعبارت دیگر، سرمایه‌داری با فتوای خادمان دین چنین روش‌هایی را در جوامع به کار می‌بندد. در همه حال، سرمایه‌داری برای سلامتی مضر است (لینک مطلب مرتبط).

https://eb1384.wordpress.com/2023/05/14/

۲۴ اردیبهشت-ثور ۱۴۰۲