نو کانتی ها،- مخالف سوسیالیسم و ماتریالیسم دیالکتیکی

neukantism.نو افلاتونی آرام بختیاری نو کانتی ها؛ نیم قرن میان مارکسیسم و…

غم دوشینه و سرنوشت نافرجام و دردناک مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کشتی شکستگانیم ای بادشرطه برخیز  باشد که باز بینیم …

برگردان شعرهایی از ژنرال پاییز

زنده‌یاد “محمدعمر عثمان” ملقب به “ژنرال پاییز” در سال ۱۹۵۷…

خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

«
»

دروازه بحران !


ظاهرا دراواخر ژانویه 2015 انتخابات ریاست جمهوری یونان برگزار می شود.درسال گذشته دوبار رای گیری درپارلمان یونان برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور، بدون نتیجه پایان یافت . استاوروس دیماس، نامزد مورد حمایت دولت ائتلافی یونان ۱۶۸ رای کسب کرد، در حالی که او در پارلمان سیصد نفری یونان به دویست رای برای موفقیت نیاز دارد . طبق آخرین نظرسنجی ها، حزب چپ رادیکال سیریزا که مخالف اقدامات ریاضتی است ، پیشرو است .

بحران یونان فقط مربوط به جغرافیای خودش نیست . یونان به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا دروازه اروپا محسوب میشود . اتحادیه اروپا یک اتحادیه اقتصادی-سیاسی است که از نردیک به 30  کشور اروپایی تشکیل شده‌است. منشأ اتحادیه اروپا به جامعه اقتصادی اروپا که در سال ۱۹۵۷ با توافقنامه رم بین ۶ کشور اروپایی شکل گرفت و صرفاً یک اتحادیه اقتصادی بود باز می‌گردد . از آن تاریخ با اضافه شدن اعضای جدید، اتحادیه اروپا بزرگ‌تر شد. در سال ۱۹۹۳، توافق ماستریخت چارچوب قانونی کنونی اتحادیه را پایه‌گذاری کرد. اتحادیه اروپا در سال ۱۹۹۹ واحد پول مشترکی به نام یورو را معرفی کرد که تاکنون در ۱۹ کشور جایگزین پول‌های ملی شده‌است. اتحادیه اروپا با ۵۰۰ میلیون شهروند در سال ۲۰۱۱ میلادی به تولید ناخالص داخلی ۱۷٫۶ تریلیون دلار دست یافت.

جامعه و مردم یونان با نسخه سیاستهای ریاضتی اتحادیه اروپا در حال خرد شدن هستند . در شرایط کنونی آلمان و فرانسه دو رکن اصلی یورو و اتحادیه بر حفظ این حوزه و نجات یونان به ‌عنوان اولین خاکریز ، اشتراک نظر دارند و خواهان شناور نگه داشتن یورو می‌باشند. به جز این و فروپاشی اتحادیه ، آنها مجبور میشوند تا پشت مرزهای اقتصادی جنگ جهانی عقب نشینی کنند ! در حال حاضر مرکل و دیگر سران منطقه یورو به شدت نسبت به خروج یونان از این منطقه اقتصادی نگران هستند. خروج یونان از منطقه یورو به معنای فروپاشی علنی منطقه یورو خواهد بود.

آخرین نظرسنجی‌ها نشان دهنده پیشی گرفتن نامزد حزب چپ‌گرا از دیگر نامزد انتخاباتی است . مقامات آلمانی خروج یونان از منطقه یورو را تقریبا اجتناب ناپذیر می دانند البته اگر حزب چپ گرای آلکسی تسیپراس ، به قدرت برسد ! حزب چپ گرای آلکسی تسیپراس وعده داده که سیاست ریاضتی و تحمیلی اتحادیه را ، در داخل یونان تعطیل میکنند ، بدهی های کلان به اتحادیه اروپا را باطل میکند ، و برایشان اخراج از اتحادیه مهم نیست !

پیروزی فرضی حزب چپگرای یونان در انتخابات پیش رو ، نقطه پایان سیاستهای اقتصادی ریاضتی را برای مردم نوید میدهد و این میتواند الگوی خوبی برای بقیه فقیران اروپایی باشد. چنین تمایل یا گردشی به چپ ، خوشایند اعضای قدرتمند فعلی نیست. فرانسوا هولاند بعد از حادثه تروریستی پاریس فراخوان عمومی برای وحدت ملی داد و دولت فرانسه از همه خواست تا در تظاهرات روز یکشنبه 11.01.2015 در پاریس برای وحدت ملی حضور میلیونی داشته کنند ، دبیرکل حزب راست افراطی «جبهه ملی» فرانسه مارین لوپن نه به فراخوان هولاند کاری دارد و نه نگران دموکراسی ملی است…او مطمئن است که گردش یا گرایش به چپ در سطح دولتها ، تقریبا غیر ممکن است وسوسیالیستها هم عملا آزمایش شدند که راه بهتری ندارند و به عنوان تنها نامزد رهبری این حزب ، از هم اکنون خود را آماده می کند تا در انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 میلادی شرکت کند . به گزارش خبرنگار سی ان ان: اروﭘﺎ طﯽ ﭼﻨﺪ ﺳﺎل اﺧﯿﺮ، ﻓﻀﺎی ﻣﺘﺸﻨﺠﯽ داﺷﺘﻪ اﺳﺖ ﺑﺤﺮان ﺑﺪھﯽ ھﺎی دوﻟﺘﯽ، ﻧﺮخ ﺑﺎﻻی ﺑﯿﮑﺎری ﺟﻮاﻧﺎن ، و ﺗﻤﺎم اﯾﻦ ﻣﺴﺎﯾﻞ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺣﺎدﺛﻪ ﭘﺎرﯾﺲ را ﺗﺒﻠﻮر ﺑﯿﺸﺘﺮی ﺑﺒﺨﺸﻨﺪ ، ﭼﻪ ﻣﺴﺘﻘﯿﻤﺎ ﺑﻪ آن ﻣﺮﺑﻮط ﺑﺎﺷﻨﺪ وﭼﻪ ﻧﺒﺎﺷﻨﺪ…

اعضای قدرتمند اتحادیه اروپا ( آلمان و فرانسه ) راه حل عملی برای خروج از بحران را ندارند و حتی مخالف باز شدن راهی از داخل یونان  و موانع عمده سر راه گرایشات چپگرایانه هستند ! آنها فقط فکر طلبکاریهای خودشان هستند . در چنین حالتی سوال این نیست که آیا حزب چپگرای آلکسی تسیپراس میتواند کاری کند و یا راهی باز کند ؟ بلکه سوال اصلی این است که آیا اتحادیه اروپا میگذارد ؟ حتی ممکن است با نوعی تحریم ، یونان چپگرا را به زانو درآورند ، ولی اخراج یونان از اتحادیه ، فرقی با یک خودزنی احمقانه ندارد ! کسانی که از طلبهای غیر اصولی و تصنعی خودشان نمیتوانند گذشت کنند ، شجاعت چنین خود زنی را حتما ندارند ! آنها ظاهرا یادشان رفته است که یونان چیزی به جز قرضهایش برای از دست دادن ندارد . یونان با همین شرایط فعلی ، نیازی به آنها ندارد بلکه این اتحادیه اروپا است که ماندگاری اش در گرو بودن یونان در اتحادیه است .

صندوق بین المللی پول و بانک جهانی به دنبال پیاده سازی اصول اقتصادی نظام سرمایه داری هستند . بنا به نظر برخی کارشناسان اقتصادی مقصر این بحران دراروپا سیاستهای دولت آمریکا معرفی میشود ، که در این صورت این بحران می تواند محک مناسبی برای کارایی نظام سرمایه داری هم باشد. بحران مالی و اقتصادی که این روزها یونان را به کام خود کشیده و کل اروپا را درگیر کرده‌است، از آغاز دهه90 قرن گذشته آغاز شد . فروپاشی چهارمین بانک سرمایه‌گذاری آمریکا در اوت 2008 و نزدیک شدن میزان بدهی‌های یونان به رقم غیرقابل باور 300 میلیارد یورو ، آغاز بحران جهانی اقتصاد به‌طور اعم و یونان به‌طور اخص بود. طی این سالها اتحادیه اروپا برای حل بحران به شکلی مصنوعی فقط پول به دولت یونان تزریق کرد و سیاستهای ریاضتی را برای جامعه یونان تحمیل کرد . اما نهایتا این مسکنهای قوی، راه حل محسوب نمیشود و تاریخ اعتبار جاودانه هم ندارد !

وزیر اقتصاد آلمان زمانی یونان را از فاصله گرفتن از خط و مشی اقتصادی اتحادیه اروپا بر حذر داشته و به این کشور اخطار داده است که تغییر دولت نباید تاثیری در ادامه اجرای سیاست‌های ریاضت اقتصادی داشته باشد. در غیر این صورت اتحادیه اروپا ادامه عضویت یونان و حمایت از این کشور را مورد بازنگری قرار خواهد داد . به نوشته “اشپیگل”، موضوع این است که خروج یونان از منطقه یورو ، چگونه از نظر قانونی باید انجام شود ؟ اما همه آنها در ته ذهنشان میدانند که مسئله فقط یونان نیست ، بلکه موضوع سرنوشت اتحادیه اروپاست . مسیر نجات اتحادیه اروپا از بحران کنونی ، اخراج یونان از اتحادیه اروپا نیست ، یونان دروازه این بحران است .  با رفتن یونان ، ایتالیا خاکریز اول میشود ، اما بحران همچنان باقی است .


خلاصه : نسخه تجویز شده اتحادیه اروپا ، برای جامعه یونان با تیتر ” اقتصاد ریاضتی ” ، تا به امروز فقط شرایط مردم را سختر کرده است وبا همین نسخه ، امیدی برای بهبود وضع اقتصادی جامعه یونان و اروپا نیست . اگر حزب چپ گرای آلکسی تسیپراس درانتخابات پیش روی یونان ، نتواند و یا نگذارند راهی جدید باز و یا پیدا کند ، آنوقت بقیه اروپا هم چاره ای ندارد جز اینکه شانس خودش را یک بار دیگر با راست افراطی آزمایش کند ( چون چیز دیگری موجود نیست ) و تنها در چنین تابلویی شما اصلا نگران دموکراسی ملی نباشید ! مسائلی مثل بیکاری و اقتصاد وهر موضوع اجتماعی دیگری تا اطلاع ثانوی اساسا جای نگرانی ندارد ، به جز تروریستهای بی فرهنگ….!

اسماعیل هوشیار