بیایید هموطن!

امین الله مفکر امینی       2025-12-10! بیــــا هموطن با هم یکی گردیم تا…

ما با پاکستان مشترکات نداریم !

مدتیست که عده ای نام از مشترکات میان افغانستان و…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش اول) ۱.خلاصه  این مقالهٔ علمی ـ تحلیلی و رهنمودی…

ښاري ژوند، چاپېریال او ډیجیټل پرمختګ

حميدالله بسيا په اوسني عصر کې، ښارونه د بشري ژوند د…

مهندسی قومی یا طرح توازن قومی در ساختار قدرت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید مشروعیت‌ بخشی قومی؛ از توجیه انحصار تا مهندسی…

صرصر ظلم 

از فروغ حسن تو ماه فلک شرمنده شد  مهر لطفت هر…

از همین خاک جهان دگری باید ساخت !

با شروع زمزمه های کم شدن موسسات خارجی و خروج…

چرا شطحیات! ترامپ را درک نه‌می‌کنیم؟

اولویت مردم ما اسقاط طالبان است، نه تعامل. ✍️ محمدعثماننجیب در جهان…

پاکستان د افغانستان په خاوره کې د TTP د غړو

د ویشتلو حق نه لري د افغانستان او پاکستان اړیکې له تاریخي…

اپلاتون

د ده اصلي نوم «اریستوکلس» دی، د یونان یو نوموتی…

نقض حاکمیت ملی از سوی طالبان؛ از سلطه ایدئولوژیک تا…

نویسنده: مهرالدین مشید اجندا های قومی و اختلاف برانگیز منافی حاکمیت…

توماس مور؛ را هم اعدام کردند؛ بی وجدانا!

Thomas More ( 1477-1536 ) آرام بختیاری نخستین تئوریسین سوسیالیسم تخیلی در…

پاییز 

باد خزان وزید چمن بی نقاب شد  از برگ زرد صحن…

توافق طالبان و پاکستان

محمد عثمان نجیب پیش‌نوشت: با توجه به اهمیت این یادداشت که چند…

بازی های تروریستی پاکستان و ادامه جنایات آن در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید جنگ طالبان و پاکستان سناریوی استخباراتی با راستی…

سقراط

نوموړی د لرغوني یونان ستر فیلسوف او عالم او…

   جنگ پاکستان با طالبان

       نوشته ی : اسماعیل فروغی        جنگ کنونی میان گروه طالبان وپاکستان…

 با درد بساز که خون بهای تو منم

شوخی و مزاح جزء جدایی‌ناپذیر از زندگی اجتماعی انسان‌ها هستند…

ترامپ چرابگرام رامی خواهد؟

بخش دوم طوریکه می دانیم در15 آگست سال 2021امریکائی هاظاهراًازروی اجباردربرابرمقاومت…

پاکستان حق نه لري چې د افغانستان په خاوره تعرض…

نور محمد غفوری  د نړيوالو اړيکو او دولتونو ترمنځ د متقابل…

«
»

خنیاگران قلم (معرف ۱۵۳ شاعر معاصر افغانستان)

نوشته: نذیر ظفر

بنام خداوند لوح و قلم – 

image0.jpeg
image1.jpeg

درین مقطع زمان هجوم خفاشان سیه دل بر میهن مستضعف ما باعث مسدود شدن مکاتب و دانشگاه‌ها گردیده است. قرا معلوم دوشیزه‌گانِ کشور محروم از کسب علم و دانش گردیده‌, قفل‌های تعصب بر درهایی مکاتب و دانشگاه‌ها آویخته شده که مبین اندیشه‌ی عقب گرایان تاریخ است و بدبختانه امروز بر سینه مادر وطن تیغ عناد می‌زنند.

اما اهل خرد و بینش با تقبل هزاران مشکل محیطی پیوسته در نگارش و تألیف مشغول اند.

اخیراً کتاب (خنیاگران قلم) که معرف زنده‌گی‌نامه و نمونه‌ی کلام ۱۵۳ شاعر معاصر کشور عزیز ما افغانستان است به ابتکار جوان رشید و اهل قلم محترم نذیر احمد “دقیق” به زیور چاپ آراسته گردیده که واقعاً قابل تمجید است.

قابل یادآوری می‌دانم که کتاب (خنیاگران قلم) دارای ۳۳۴ صفحه با قطع و صحافت زیبا می‌باشد. مؤلف آن محترم نذیر احمد دقیق و مهتمم جناب همایون “رهیار” است. این گنجینه توسط محترم حشمت الله “بیان” صفحه‌آرایی و طرح جلد آن به ابتکار محترم قیس الله “عتیق‌زاده” به کمال زیبایی طراحی شده است. کتاب مذکور در مطبعه امیری به تیراژ ۱۰۰۰ جلد چاپ گردیده و حق چاپ و نشر آن به مؤلف یعنی آقای “دقیق” محفوظ می‌باشد.

برعلاوه سوانح

و نمونه‌هایی کلام, یک بخش این کتاب (خنیاگران قلم) به البم نگاره‌های شاعران و دست اندرکاران این اثر اختصاص داده شده است تا خواننده‌ها با چهره‌هایی شعرا و دست‌اندرکاران نیز آشنایی حاصل کنند. 

در روی جلد کتاب تصویر یک پَر است که نماد نویسنده‌گیست و  عقب جلد کتاب با عکس مؤلف (نذیر احمد دقیق) مزین گردیده است.

قیمت کتاب در کابل مبلغ ۵۵۰ افغانی درج گردیده و مؤلف با احساس انسانی و اسلامی که دارد این قیمت را بخاطر امداد به اطفال یتیم و بی‌بضاعت میهن تخصیص داده است که خداوند اجر بیکران نصیبش کند. 

بدیهی‌ست که تألیف یک کتاب کار ساده‌ای نیست و مؤلف مکلف است تا مواد موثق و دقیق را از منابع معتبر جمع‌آوری نماید. همچنان با نویسنده‌گان و شعرا تماس حاصل نماید که در جریان تکمیل این پروسه, من خود گواه آنم که این جوان رشید بار‌ها با من و دیگر شاعران تماس‌های پیوسته داشت و با جد و جهد متواتر توانست ابتکار فرهنگی خویش را به عرصه عمل پیاده کند.

در فرجام با اظهار امتنان و سپاس ازین فرزند خلف و فرهنگ‌دوست وطن؛ از بارگاه خداوند لوح و قلم برایش توفیقات بیکران و عمر طویل تمنا دارم. 

بدرود;

نذیر احمد ظفر