خنیاگران قلم (معرف ۱۵۳ شاعر معاصر افغانستان)
نوشته: نذیر ظفر
بنام خداوند لوح و قلم –
درین مقطع زمان هجوم خفاشان سیه دل بر میهن مستضعف ما باعث مسدود شدن مکاتب و دانشگاهها گردیده است. قرا معلوم دوشیزهگانِ کشور محروم از کسب علم و دانش گردیده, قفلهای تعصب بر درهایی مکاتب و دانشگاهها آویخته شده که مبین اندیشهی عقب گرایان تاریخ است و بدبختانه امروز بر سینه مادر وطن تیغ عناد میزنند.
اما اهل خرد و بینش با تقبل هزاران مشکل محیطی پیوسته در نگارش و تألیف مشغول اند.
اخیراً کتاب (خنیاگران قلم) که معرف زندهگینامه و نمونهی کلام ۱۵۳ شاعر معاصر کشور عزیز ما افغانستان است به ابتکار جوان رشید و اهل قلم محترم نذیر احمد “دقیق” به زیور چاپ آراسته گردیده که واقعاً قابل تمجید است.
قابل یادآوری میدانم که کتاب (خنیاگران قلم) دارای ۳۳۴ صفحه با قطع و صحافت زیبا میباشد. مؤلف آن محترم نذیر احمد دقیق و مهتمم جناب همایون “رهیار” است. این گنجینه توسط محترم حشمت الله “بیان” صفحهآرایی و طرح جلد آن به ابتکار محترم قیس الله “عتیقزاده” به کمال زیبایی طراحی شده است. کتاب مذکور در مطبعه امیری به تیراژ ۱۰۰۰ جلد چاپ گردیده و حق چاپ و نشر آن به مؤلف یعنی آقای “دقیق” محفوظ میباشد.
برعلاوه سوانح
و نمونههایی کلام, یک بخش این کتاب (خنیاگران قلم) به البم نگارههای شاعران و دست اندرکاران این اثر اختصاص داده شده است تا خوانندهها با چهرههایی شعرا و دستاندرکاران نیز آشنایی حاصل کنند.
در روی جلد کتاب تصویر یک پَر است که نماد نویسندهگیست و عقب جلد کتاب با عکس مؤلف (نذیر احمد دقیق) مزین گردیده است.
قیمت کتاب در کابل مبلغ ۵۵۰ افغانی درج گردیده و مؤلف با احساس انسانی و اسلامی که دارد این قیمت را بخاطر امداد به اطفال یتیم و بیبضاعت میهن تخصیص داده است که خداوند اجر بیکران نصیبش کند.
بدیهیست که تألیف یک کتاب کار سادهای نیست و مؤلف مکلف است تا مواد موثق و دقیق را از منابع معتبر جمعآوری نماید. همچنان با نویسندهگان و شعرا تماس حاصل نماید که در جریان تکمیل این پروسه, من خود گواه آنم که این جوان رشید بارها با من و دیگر شاعران تماسهای پیوسته داشت و با جد و جهد متواتر توانست ابتکار فرهنگی خویش را به عرصه عمل پیاده کند.
در فرجام با اظهار امتنان و سپاس ازین فرزند خلف و فرهنگدوست وطن؛ از بارگاه خداوند لوح و قلم برایش توفیقات بیکران و عمر طویل تمنا دارم.
بدرود;
نذیر احمد ظفر