این بار توطیه برضد مردم افغانستان سنگین تر و پیچیده…

نویسنده: مهرالدین مشید سرزمینی امروز به نام  افغانستان هرچند از سده…

اسدالله بلهار جلالزي

له خوږ ژبي شاعر، تکړه کیسه لیکونکي او ژورنالیست ښاغلي…

مهاجرستیزی آخوندهای ایران و غمنامه بی‌پایان مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید هزاران کیلومتر دور از میهن، میلیون‌ها مهاجر افغانستانی…

آغوش وطن

فریادِ خراسان بزرگ   و   ایران قدیم  رسول پویان   جوزای 1404  در خانـه قـوی باش که…

اعلامیه‌ی سربازِ مکتب دینی – فلسفی “من بیش از این…

هشدار نسبت به نقش حامد کرزی در روند سیاست‌گذاری مهاجرتی اروپا! در…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی 

(۱) اگر ماه و خورشید را هم از آسمان پایین بیاورند هرگز دل به…

مشاهیر جنبش کارگری، در سوسیال دمکراسی انقلابی

August Bebel(1840-1913) آرام بختیاری آگوست ببل،- در جنبش کارگری آلمان.   آگوست ببل (1913-1840)…

جـنـبـش نـازیـسـم نـو

 " جـنـبـش نـازیـسـم نـو"، کـه بـا نـظـر بـه فـعـلـیـت تـهـدیـدآمـیـز…

آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

«
»

جایگاه ترامپ در سیکل سیاسی آمریکا

برای درک فشارهای ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، به یاد داشته باشیم که در وهله اول هیچ رئیس‌جمهوری آزاد نیست تا هر کاری دلش بخواهد، انجام دهد.

جورج فریدمن استراتژیست

همانطور که در کتاب اخیرم«طوفان پیش از آرامش» نوشته‌ام، ما تمایل داریم تا از ریاست‌جمهوری‌ها معیاری بسازیم که به ما کمک کنند شناسایی کنیم در چه مقطعی از زمان قرار داریم. اما اشتباه است که فکر کنیم روسای‌جمهور و سیاست‌هایشان عوامل حقیقی تغییرند. در حقیقت، زمان، داور نهایی تغییر است و آنچه که هر دورانی را توصیف می‌کند، نیروهایی هستند که خود را به‌عنوان رئیس‌جمهور تحمیل می‌کنند. 

رؤسای‌جمهور به‌واسطه همسو شدن با فشارهایی که در حالت کنونی وجود دارند، انتخاب می‌شوند و آنها در پاسخ به این فشارها حکومت می‌کنند. از آن‌جایی که ایالات متحده یک دموکراسی است، این موضوع نباید غافلگیرکننده باشد اما حتی در کشورهای دموکراتیک، این باور وجود دارد که رؤسای‌جمهور بازیگران آزاد هستند و به‌همین ترتیب، تاریخ را شکل می‌دهند.

اما موضوع این نیست. رویه عادی در تاریخچه سیاسی آمریکا این است که «رؤسای‌جمهور ناکارآمد» در پایان سیکل 50 ساله انتخاب می‌شوند و اینکه دوران ریاست‌جمهوری آنها در هرج‌ومرج‌های اجتماعی و اقتصادی می‌گذرد. این رؤسای‌جمهور معمولا، البته نه از روی اینکه خود مقصر باشند، توانایی اداره کشور را از دست می‌دهند. در انتخابات آینده، رئیس‌جمهوری که می‌تواند جایی که هستیم را تغییر دهد و کشور را در مسیر جدیدی قرار دهد، رای خواهد آورد. 

اندرو جکسون، دومین رئیس‌جمهور این‌چنینی پس از جورج واشنگتن، ریاست‌جمهوری خود را حول جنبش عظیم مهاجران (و منابع وابسته به آن) صورت داد که در آن زمان در حال وقوع بود. فرانکلین روزولت ریاست‌جمهوری خود را در دوران رکود بزرگ شکل داد که کارکرد اقتصاد و آماده‌سازی کشور برای جنگ را بازتعریف می‌کرد.

رونالد ریگان با پیامدهای فاجعه‌بار اقتصادی ناشی از کمبود سرمایه و تقاضا و شکست‌های نظامی روبه‌رو شد که در سراسر خاورمیانه گسترش پیدا کرده بود. پیش از گذار چرخه‌ای، باید رئیس‌جمهوری باشد که ریاست کشور بحران‌زده را برعهده بگیرد. جانشین او برای بازسازی کشور قدرت را به‌دست می‌گیرد. 

برای درک فشارهای ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، به یاد داشته باشیم که در وهله اول هیچ رئیس‌جمهوری آزاد نیست تا هر کاری دلش بخواهد، انجام دهد. به‌نظرم، برعکس تصور عمومی، پیروزی ترامپ به‌دلیل مسائل اقتصادی نبود. مخالفت بر مسائل جنگ فرهنگی او را با عموم مردم همسو کرد و جایی که پیروزی با اختلاف کمی در مسائل اقتصادی برنده شد، در مورد این مسائل فرهنگی، پیروزی کاملی را به‌دست آورد. نظرسنجی‌ها تشخیص ندادند که این موضوع عجیب است؛ پیش از انتخابات، نظرسنجی‌ها همواره این موضوع را رصد می‌کردند.

مشکلات اساسی که ترامپ به آنها پرداخته ممکن است او را محدود نکند. مشکلات دیگر هم به آزادی اقتصادی از محدودیت‌ها، سنجش مجدد مسائل نظامی آمریکا و متحدانش و در نهایت آزاد کردن آمریکا از دکترین‌های دولت‌های پیشین مربوط می‌شوند. 

اولین تاثیر ترامپ در تلاش برای بازتعریف نرم‌های فرهنگی خواهد بود. او همچنین تلاش می‌کند تا برنامه‌های مالیاتی را برای شرکت‌های بزرگ تغییر دهد و احتمالاً مهم‌تر از همه او تلاش می‌کند تا روابط اقتصادی، سیاسی و نظامی را با متحدان آمریکا تغییر دهد. او قوانین اقتصادی تازه تعریف‌شده‌ای را برای تجارت بین‌المللی، افزایش توجه به منافع آمریکا و تأمل جدید برای تعهدات بین‌المللی با متحدان اعمال خواهد کرد.

این بدان معنی نیست که او یک ملی‌گرای انعطاف‌ناپذیر خواهد بود اما او درخواست تغییر در آنچه او روابط نامتعادل و خطرات آمریکا تصور می‌کند، خواهد داشت. زمانی که ما به نیروهایی نگاه می‌کنیم که سیاست‌های او را شکل می‌دهند، تمام این موارد قابل اجرا هستند اما با در نظر گرفتن هزینه‌ها به‌ناچار با مقاومت غیرمنتظره روبه‌رو خواهد شد.

ممکن است پیش‌پاافتاده به‌نظر برسد اما در واقع تغییری رادیکال است. تغییری که به الزامات آمریکا در سراسر جهان رسیدگی می‌کند اما به‌سادگی می‌توان گفت ترامپ انتخاب شد تا داینامیک‌های داخلی کشور و الزامات نظامی آن را بازتعریف کند و اقتصاد آن را تغییر دهد.

رئیس‌جمهور دوران گذار مانند ریگان، روزولت یا جکسون تمایل به اعمال تغییراتی داشتند که اغلب تا زمانی که موفقیت‌آمیز باشند، مورد غضب قرار دارند. لازم نیست کسی از ترامپ در انتخابات حمایت کند تا ببیند چه اتفاقی خواهد افتاد.