مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

مثلث خبیثه ی استخباراتی ایکه افغانستان را به کام آتش…

نویسنده: مهرالدین مشید اقنوم سه گانه ی شرارت در نمادی از…

اعلام دشمنی با زنان؛ زیر پرسش بردن اسلام و یا…

نویسنده: مهرالدین مشید رهبر طالبان از غیبت تا حضور و اعلان…

ګوند، ائتلاف او خوځښت

نور محمد غفوری  په ټولنیزو فعالیتونو کې د ګډون وسیلې   د سیاسي…

از روزی می‌ترسم 

از روزی می‌ترسم  که سرم را بر روی سینه‌ات بگذارم و تپش…

چرا نجیب بارور را شماتت و تقبیح نماییم ؟

                 نوشته ی : اسماعیل فروغی           به…

«
»

ترس و نگرانی از خشم روسیه و شیوع جنگ در شهرهای آلمان

آلمانی‌ها اقدام دولت خود را در ارسال تانک به اوکراین «مداخله بزرگ» در جنگ روسیه و اوکراین می‌دانند و معتقدند این اقدام اعلام جنگ از سوی آلمان است.

ترس و نگرانی  از خشم روسیه و شیوع جنگ در شهرهای آلمان

شبکه خبری آمریکایی روز شنبه در مطلبی با اشاره به موافقت دولت آلمان در ارسال تانک های «لئوپارد-۲» به اوکراین نوشت، آلمانی‌ها  این اقدام دولت خود را «مداخله بزرگ» در جنگ بین روسیه و اوکراین می‌دانند و معتقدند که استقرار تانک‌ها و آموزش نیروهای اوکراینی می‌تواند در هر زمانی از سوی آلمان و ناتو به اعلان جنگ تبدیل شود.

وبگاه شبکه خبری «سی‌ان‌ان» در بخشی از این گزارش نوشت، پس از ماه‌ها تردید، دولت آلمان چهارشنبه  گذشته اعلام کرد که به درخواست‌های کی‌یف برای تانک‌های پیشرفته لئوپارد-۲ پاسخ خواهد داد. این اقدام با اعلام «جو بایدن»، رئیس‌ جمهور آمریکا مبنی بر ارائه ۳۱ تانک  «آبرامز» همراه شد.

در ادامه این گزارش آمده است، اما در خیابان‌های آلمان، واکنش‌ها متفاوت بود. از نگرانی در مورد چگونگی تشدید جنگ تا این باور که دولت کار درست را انجام می‌دهد، به نظر می‌رسید که مردم در مورد درست بودن این تصمیم اختلاف نظر داشتند.

«مانوئل»، یک شهروند آلمانی ۲۹ ساله ساکن برلین گفت که می‌ترسد این تصمیم خشم روسیه را برانگیزد و درگیری تقریبا یک ساله را تشدید کند. «اریک» ۲۷ ساله اهل «پادربورن» در غرب آلمان نیز گفت که حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه مهم است. با این حال، او نگران است که ارائه تانک‌های لئوپارد-۲ به کی‌یف می‌تواند بیش از آنکه حل کند، مشکلاتی ایجاد کند.

اریک گفت: «نیروهای مسلح اوکراین باید در زمینه نگهداری و نگهداری از لئوپارد-۲ آموزش ببینند و به احتمال زیاد این اتفاق در اوکراین نخواهد افتاد، به این معنی که ناتو و آلمان دوباره  به طور مستقیم در جنگ مداخله خواهند کرد.»

او این اقدام دولت خود را «مداخله بزرگ» در جنگ بین روسیه و اوکراین می‌داند و معتقد است که استقرار تانک‌ها و آموزش نیروهای اوکراینی می‌تواند در هر زمانی از سوی آلمان و ناتو به اعلان جنگ تبدیل شود.

«باربارا»، کتابدار ۵۹ ساله از غرب آلمان فکر می‌کند که برلین باید تا جایی که ممکن است از درگیری دور بماند. او گفت: «من با ارسال این همه تجهیزات جنگی به اوکراین موافق نیستم. ما کمک‌های غیرنظامی زیادی ارائه می‌دهیم، بنابراین وقتی نوبت به جنگ می‌رسد، خوب است که با اکراه رفتار کنیم.»

یک نظرسنجی عمومی که  اوایل ماه جاری انجام شد نیز تفاوت در نگرش آلمانی‌ها را نشان می دهد.  نتایج  این نظرسنجی نشان داد که ۴۶ درصد از آلمانی‌ها موافق و ۴۳ درصد مخالف ارسال اتن تانک‌ها بودند. در این نظر سنجی تفاوت‌های آشکاری در دیدگاه‌ها در میان آلمانی‌های ساکن شرقی و غرب و همچنین نسل‌های جوان‌تر و قدیمی‌تر دیده می‌شود.

این نظرسنجی نشان داد که حمایت بیشتری از ارسال تانک‌های جنگی سنگین در ایالت‌های غرب آلمان وجود دارد و هر دو نفر از ارسال آن حمایت می‌کنند، در حالی که در ایالت‌های کمونیستی سابق، ۵۹ درصد این ایده را رد کردند.

 بر اساس نتایج این نظرسنجی، واضح ترین شکاف در میان احزاب  سیاسی بود. شمار بسیاری بالایی از حامیان حزب چپگرای سبز آلمان  ۶۱ درصد موافق ارسال تانک به اوکراین بودند. حزب چپ میانه «سوسیال دموکرات» تنها  با درصد موافق، این مسئله بودند.

شدیدترین مخالف با تحویل تانک‌های جنگی سنگین از سوی حامیان حزب «آلترناتیو برای آلمان»  صورت گرفت. ۸۴ درصد حامیان این حزب  مخالف ارسال تانک‌های لئوپارد به اوکراین بودند. «تینو کروپالا» یکی از سران این حزب این اقدام را «غیر مسئولانه و خطرناک» توصیف کرد. وی در توییتی نوشت: «آلمان در خطر کشیده شدن مستقیم به جنگ قرار گرفته است.»