نو کانتی ها،- مخالف سوسیالیسم و ماتریالیسم دیالکتیکی

neukantism.نو افلاتونی آرام بختیاری نو کانتی ها؛ نیم قرن میان مارکسیسم و…

غم دوشینه و سرنوشت نافرجام و دردناک مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کشتی شکستگانیم ای بادشرطه برخیز  باشد که باز بینیم …

برگردان شعرهایی از ژنرال پاییز

زنده‌یاد “محمدعمر عثمان” ملقب به “ژنرال پاییز” در سال ۱۹۵۷…

خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

«
»

اوکراین بمثابه سر پوش خبری برای هجوم اسرائیل به باریکه غزه

ukr

پطر اسکندروف

(Petr Iskandarov)

پژوهشگر ارشد دانشکده مطالعات اسلاوی آکادمی علوم روسیه،

دکتر علوم تاریخ، مفسر مسائل بین المللی رادیو «صدای روسیه»

http://www.fondsk.ru/news/2014/08/04/ukraina-kak-informacionnoe-prikrytie-dlja-izrailskoj-operacii-protiv-sektora-gaza-28773.html

مترجم: ا. م. شیری

۱۶ مرداد- اسد ۱۳۹۳

در حالیکه غرب از سقوط هواپیمای مالازیائی در آسمان نوواروسیه برای تشدید فشارها برعلیه روسیه استفاده می کند، آتش جنگ در خاورمیانه همچنان شعله می کشد. اما بر خلاف جنگهای پیشین، هجوم کنونی ارتش اسرائیل به نوار غزه باعث هیاهوی زیادی در سطح جهان نگردید. زیرا، همه توجهات به روی اوکراین و روسیه متمرکز شده و اسرائیل هم با اطمینان به این سرپوش خبری بود که به چنین تهاجمی دست زد. البته، کاربست وسیع این روش در جنگهای اطلاعاتی معمول است…

ماهیت عملیات پوششی عبارت از آن است که از حوادث دیگر کشورها برای تضعیف پژواک ناشی از اقدامات خود استفاده می شود. نمونه کلاسیک این مدعا، فیلم آمریکائی «دُم سگ را می جنباند» است که طی آن رئیس جمهور آمریکا برغم درگیری با رسوایی جنسی و نگرانی از انتخاب مجدد خود، برای شروع جنگ مجازی در بالکان (در آلبانی) در برنامه زنده [تلویزیونی] فرمان صادر می کند.

امروز برای ایجاد «پرده خبری دود گرفته » حتی به هیچ ابتکار خاصی نیاز نیست. تجزیه و تحلیل میدان اطلاعات موجود و دست زدن هوشمندانه به اقدام خود در آن کافیست.

عملیات نظامی آمریکا برعلیه گرانادا- کشور جزیره ای در دریای کارائیب در سال ۱۹۸۳، یکی از نمونه های بارز چنین تاکتیکی بشمار می رود. تمایل دولت این کشور به توسعه همکاری نظامی- سیاسی با اتحاد شوروی، کوبا و جمهوری دمکراتیک خلق کره باعث خشم شدید واشنگتن گردید. بحثها پیرامون خطر استقرار نیروی هوائی استراتژیک اتحاد شوروی در این جزیره در کاخ سفید آغاز گردید، که در عین حال با رهائی از «سندرم ویتنام» مخالف نبودند. بعدها رونالد ریگان، رئیس جمهور آمریکا متذکر شد: «ما نمی توانستیم به پرواز ابدی شبح ویتنام در بالای کشور که در برابر دفاع قانونی از امنیت ملی ما موانعی ایجاد می کرد، اجازه بدهیم… ما به گرفتن اجازه از هیچ کس نیاز نداشتیم و اقداماتی را که لازم بود، بعمل آوردیم».

آمریکا طرح اشغال گرانادا را در سال ۱۹۸۱ در چهارچوب رزمایش «مخاطره در اقیانوس- ۸۱»، بزرگترین مانور تا آن تاریخ در حوزه کارائیب آماده کرد. اما با توجه به نیازمندی آن به پرده خبری، کاخ سفید در فضای هیستریک ضدشوروی آن وقت، «بوئینگ» کره جنوبی را در حریم هوائی اتحاد شوروی تحریک نمود و در میان هیاهوی ساقط کردن آن در اول سپتامبر سال ۱۹۸۳، فرمان یورش به گرانادا را صادر کرد.

در بالکان، هنگام درگیریهای همزمان در بوسنی- هرزگوین و کرواسی در سال ۱۹۹۵ نمونه تیپیک سرپوش خبری بکار گرفته شد. دولت کرواسی همراه با ناتو برنامه حمله برق آسا برعلیه جمهوری ناحیه صرب را تنظیم کرد. و برای انحراف اذهان عمومی جهان، از طریق کنفرانسهای اضطراری خبری، پخش گزارشها و غیره، تصاویر ماهواره دایر بر کشتار جمعی در صربرنیتسای بوسنی را در فضای اطلاعاتی منتشر ساخت. در این تصاویر، جز برخی حفاریها در سطح زمین، هیچ چیز دیگری مشاهده نمی شد، با این وجود، کار اصلی انجام شده بود. خبر کشف گورهای دسته جمعی در صربرنیتسا و «نسل کشی مسلمانان» در سراسر جهان پیچید. در نتیجه، هجوم ارتش کرواسی برعلیه صربها در رسانه های خبری به جایگاه دوم- سوم پرتاب شد و حتی شکل توجیه «اخلاقی» بخود گرفت.

با این اوصاف، بهره گیری دولت اسرائیل از حوادث اوکراین بمثابه پرده ساتر برای حمله نظامی به نوار غزه، هیچ چیز بدیع و تازه در خود نداشت.

بموازات این، انزجار از حملات اسرائیل شدت می گیرد. بطوریکه دولت فرانسه مجبور شد ممنوعیت اعلام شده قبلی برای برگزاری تظاهرات همبستگی با فلسطین در پاریس را لغو نماید. اطرافیان نزدیک فرانسوا اولاند نیز با این ممنوعیت مخالفت می کردند. خود رئیس جمهور هم وعده داد که «از انتقال مناقشه بین اسرائیل و باریکه غزه به خاک فرانسه جلوگیری خواهد کرد».

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در اجلاس ژنو تصمیم گرفت یک کمیسیون بین المللی تحقیق در مورد نقض قوانین بین المللی بشردوستانه در نوار غزه در جریان حمله ای که از ۱۳  ژوئیه سال ۲۰۱۴ آغاز شده، تشکیل دهد. در قطعنامه صادره تأکید شده است، که «شورای حقوق بشر نقض گسترده، نظام مند و در مقیاس بسیار بزرگ حقوق بشر و آزادیهای پایه ای در روند حمله نظامی اسرائیل از ۱۳  ژوئیه سال ۲۰۱۴ به سرزمینهای اشغالی فلسطین را بشدت تقبیح می کند». در این سند، قطع فوری عملیات جنگی در نوار غزه و گشایش همه گذرگاههای مرزی آن از اسرائیل خواسته شده است.

اتحادیه اروپا نیز بفکر «اعمال فشار واقعی بر اسرائیل» افتاده است. واقعا هم سمت و سوی سیاست غرب در اوکراین تغییر نمی یابد. در نتیجه، باید در انتظار عملیات جدید، نه تنها برعلیه روسیه، بلکه برعلیه آن کشورها، از جمله، کشورهای مجارستان و صربستان بود، که برای پیوستن به گروه کُر ضد روسیه عجله نمی کنند. همانطور که کارشناسان بانک فرانسوی « CIB CreditAgricole» در آخرین گزارش خود متذکر شده اند، «فعلا هیچ نشانه ای حاکی از اینکه ژئوپلیتیک به مرحله تشنج زدائی وارد می شود، وجود ندارد»…

***

یادآوری:

علاوه بر چند مثال مذکور در متن نوشتار حاضر، یادآوری دو مورد دیگر در تاریخ نزدیک بیجا نیست:

اولی- جنگی بود که امریکا در سال ۲۰۰۸، درست ساعاتی پس از پایان مراسم افتتاح بازیهای المپیک تابستانی پکن که توجه همه بشریت جهان به روی آن متمرکز شده بود، بدست جمهوری گرجستان بر علیه روسیه و جمهوریهای خودمختار آبخاز و اوستین جنوبی آغاز کرد. در این حمله، نظامیان ظاهرا گرجی شهرها و مراکز مسکونی این جمهوریها را هدف گلوله های خمپاره و تانک و توپخانه قرار دادند و تعداد زیادی از اهالی غیرنظامی آنها و پرسنل نظامی روسیه را بقتل رساندند. در اثر واکنش سریع روسیه، پوزه آمریکا در این جنگ بخاک مالیده شد.

دومی- خیز نئوفاشیستهای دست آموز و تحت سرپرستی رژیمهای مزدورپرور آمریکا و اروپا، بویژه آلمان با اندوخته غنی در پرورش نازیسم، بسوی تصرف قدرت سیاسی در اوکراین در اوایل سال جاری میلادی است که همزمان با برگزاری مسابقات جهانی فوتبال در برزیل، سرکوب مردم مناطق شرقی و جنوب شرقی این جمهوری را شدت بی سابقه ای بخشید و همانند اسلاف و اربابان خود به جنایات هولناکی علیه بشریت دست زد که همچنان ادامه می دهد.

در پشت پرده جنایات دهشتناک نئوفاشیستها در اوکراین بود که صهیونیستهای مخوف اسرائیل به هجوم نظامی گسترده برعلیه ساکنان نوار غزه- بزرگترین زندان باز جهان دست زدند. (مترجم)