انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر پیامدها و عواقب پیروزی و بر زمین افکندن آن
(بخش اول)
ا. م. شیری
۱۵ آبان- عقرب
شانزدهم آبان- عقرب ۱۳۹۵ هجری شمسی برابر با هفتم نوامبر سال ۲٠۱۶ میلادی، نود و نهمین سالروز پیروزی انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر روسیه است.
انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر با تمامی انقلابات، جنبشها و نهضتهای ماقبل و مابعدی خود بلحاظ ماهوی و ایدهایی کاملا متمایز بود. خود ویژهگی انقلاب اکتبر و وجه تمایز آن با انقلابهای دیگر در این بود که برای اولین بار در تاریخ جهان، تقدس مالکیت خصوصی بر ابزار تولید و زمین را در هم شکست و پایان دوران استثمار انسان از انسان، مرگ سرمایهداری و آغاز دوران بطور کلی نوین: دوران گذار از سرمایهداری به سوسیالیسم را نوید داد.
انقلاب اکتبر سال ۱۹۱۷، در شرایطی روی داد که در نتیجه اوجگیری تضادهای داخلی بین امپراطوریهای وقت برای تقسیم جهان به حوزه نفوذ خود، آتش جنگ ویرانگر جهانی اول از سه سال پیش شعلهور بود. در چنین شرایطی که اتحاد و همبستگی طبقات استثمارگر و ستمگر، سرمایهداران و فئودالها برای مقابله مشترک با مبارزان عدالت اجتماعی تا حدود قابل ملاحظهایی تضعیف شده بود، حزب بلشویکهای امپراطوری روسیه با رهبری خارقالعاده ولادیمیر ایلیچ لنین، انقلابی کبیر، آموزگار کارگران همه دورانها موفق شد، انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر سال ۱۹۱۷ را به ثمر برساند.
رمز پیروزی انقلاب اکتبر در وهله اول، نه گسست نسبی اتحاد و انسجام طبقات غارتگر و بهرهکش، بلکه، جلب و جذب کارگران، دهقانان و سایر اقشار زحمتکش همه خلقها و ملتهای جامعه کثیرالمله روسیه بسوی انقلاب ماهیتا متفاوت با همه انقلابها، سازماندهی و رهبری شگفتانگیز آنها توسط حزب بلشویکها بود.
تاریخ گواه است که جنگ جهانی اول به از هم پاشیدن سه امپراطوری: امپراطوریهای آلمان، اتریش- مجار و عثمانی ختم گردید. اما، بلشویکهای امپراطوری روسیه موفق شدند آن را بطور بنیادی متحول ساخته و در ویرانههای آن اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی تحت حاکمیت شورایی کارگران و دهقانان را برای اولین بار در تاریخ جهان برقرار نمایند.
انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر بر خلاف تفاسیر، تعابیر و تعاریف نظریهپردازان و بلندگوهای طبقات استثمارگر از انقلاب، یک انقلاب کاملا مسالمتآمیز بود که در جریان پیروزی آن، فقط ۸ نفر، آنها هم در حوادث مختلف جان خود را از دست دادند.
پیروزی انقلاب اکتبر و دستاوردهای سترگ و حیرتانگیز آن با وجود مقاومت شدید ضد انقلاب داخلی و خارجی و جنگهای دهشتناک با آنها، در مدت کمتر از دو دهه سازندگی، ابتدا برهبری لنین کبیر و پس از درگذشت او در سال ۱۹۲۴ برهبری خردمندانه استالین، اتحاد شوروی را به جایگاه یکی از دو قدرت سیاسی، اقتصادی، نظامی، علمی و صنعتی جهانی رساند. بطوریکه هیچ مشکل بینالمللی بدون آن نمیتوانست حل و فصل شود.
کشفیات، اختراعات و نوآوریهای بیسابقه و بینظیر دانشمندان اتحاد شوروی در تمامی عرصههای علمی- صنعتی، نشانه انکارناپذیر رشد و شکوفایی نبوغ و استعداد فرد در جمع، وجود فرصت برابر برای همه در جامعه سوسیالیستی، تحقق شعار «یکی برای همه و همه برای یکی» و در عین حال، بمعنی رد و طرد مطلق فردگرایی بورژوایی بود.
اتحاد شوروی ضامن صلح و امنیت جهانی، منادی، مروج و مدافع انترناسیونالیسم پرولتری و دوستی، برادری و همزیستی خلقها و ملتهای اتحاد شوروی و همچنین، سراسر جهان بود.
وجود اتحاد شوروی الهامبخش خیزشها و انقلابات سوسیالیستی، عدالتخواهانه، ملی- دموکراتیک و رهاییبخش در جهان بود. به برکت مساعدتها و حمایتهای فکری، معنوی و مادی اتحاد شوروی، نظام استعمارکهن بدست توانای خلقهای تحت ستم مستعمرات برهبری احزاب و سازمانهای مترقی در سراسر جهان در هم کوبیده شد.
انقلاب سوسیالیستی اکتبر، بنا به خصلت و ماهیت خود، هر قدر از احترام، اعتماد و محبت کشورها و انسانهای دربند، بردگان، کارگران و زحمتکشان، خلقها و ملل اسیر و استعمارزده جهان برخوردار گردید، به همان نسبت و شاید بسیار بیشتر از آن، موجب تشدید کینه، خصومت، نفـرت و دشمنی بردهداران و فئودالان کهنه و مدرن (سرمایهداران)، صاحبان انبارهای پول (بانکسترها)، کنسرنهای مولد مرگ (اسلحه سازی)، راهزنان و غارتگران بینالمللی، دشمنان صلح و آزادی، انسانیت و عدالـت گردید.
عربدهکشیها و دروغپراکنیهای امپراطوری رسانهایی امپریالیسم غرب و تولیدات انبوه روانی- تبلیغاتی اتاقهای جعلکاری بورژوازی چه در دوره حیات اتحاد شوروی و چه پس از نابود کردن آن، گواه روشن مدعای فوق است.
بازتاب جهانی انقلاب کبیر اکتبر، ابعاد تأثیرات بینالمللی آن و گشایش افق روشن آینده در برابر چشمان بشریت، بدین معنی است که انقلاب اکتبر نه تنها به کارگران و زحمتکشان اتحاد شوروی، بلکه، به همه کاراگران و زحمتکشان جهان، به همه خلقها و ملل تحت ستم و استثمار جهان سراسر دنیا دارد و ارجمندترین ارثیه مبارزات عدالخواهانه بشریت است.
در پایان بخش اول، فرصت را غنیمت شمرده، نود و نهمین سالگشت پیروزی انقلاب دورانساز اکتبر برهبری ولادیمیر ایلیچ لنین در رأس حزب بلشویکهای روسیه را به همۀ دوستداران حق و حقیقت و عدالت، به مبارزان راه آزادی کار و انسان از قیود استثمار و بردگی و بندگی، به همۀ انساندوستان و صلحجویان، به منادیان دوستی، برابری و برادری ملتها و خلقها، به مخالفان جنگ و سلطهطلبی و استعـمار، به پیروان افکار و اندیشههای ترقیخواهانه تبریک میگویم.
ادامه دارد…