از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

    دولتها چگونه ایجاد واداره میشوند 

هرکه آنرا نیست ایستادن بپای خود توان  میشود  بیچاره و محتاج …

بایسته های عدالت قضائی وتأثیرآن برامنیت جامعه وعدالت اجتماعی 

نگارشی از سخی صمیم  از اثر اخیرم  بنام (ناگفته های از…

دلسوز محمد

خانم " #دلسوز_عبدالرحمان_محمد " (به کُردی: #دڵسۆز_عەبدولڕەحمان_حەمە)، مشهور " #دلسوز_محمد…

آمریکا و متحدانش باید غرامت به مردم و کشور ما…

مشورت من برای حقوق‌دانان گرامی کشور! از آمریکا و‌ متحدانش غرامت…

اسارت؛ ایستگاهی حیرت شکن و سیاه چاله ای گریز ناپذیر

نویسنده: مهرالدین مشید اسارت یعنی ایستگاه ی سیاه چاله ی ظلمت…

آراس عبدالکریم 

آقای "آراس عبدالکریم" (به کُردی: ئاراس عەبدولکەریم) شاعر کُرد زبان…

«
»

افزایش شانس پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا پس از ترور نافرجام

تارنمای آمریکایی «آکسیوس» امروز (یکشنبه) در گزارشی با بیان اینکه تیراندازی به سوی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در کمپین انتخاباتی، جمهوری‌خواهان را شوکه کرد، نوشت که این حادثه باعث شده است که حزب جمهوری‌خواه در مورد شانس خود در انتخابات آمریکا در ماه نوامبر (آبان) خوش‌بین باشد و با اطمینان بیشتری در کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان که از فردا (دوشنبه) آغاز می‌شود، شرکت کند.

«آکسیوس» گزارش داد: پس از ۲ هفته حواشی سیاسی در بحبوحه هراس دموکرات‌ها بر سر نامزدی جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده، جمهوری‌خواهان با شلیک گلوله به سمت ترامپ بار دیگر مورد توجه قرار گرفتند.

از سوی دیگر، نانسی میس عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا به «آکسیوس» گفت: شما به رئیس‌جمهور بعدی ایالات متحده نگاه می‌کنید و خدا را شکر که او دونالد ترامپ است.

بر اساس این گزارش، به نظر می‌رسد که این حادثه تیراندازی، باعث تحکیم «حزب جمهوری‌خواه به شدت گسیخته» درمورد نامزد خود که اغلب دو دستگی ایجاد می‌کند، شده است؛ به طوری که یکی از جمهوری‌خواهان میانه‌روی مجلس آمریکا نیز به آکسیوس گفت: در این مورد، فکر می‌کنم که ما از رئیس‌جمهور ترامپ حمایت می‌کنیم.

در جریان تجمع انتخاباتی عصر روز گذشته در شهر باتلر ایالت پنسیلوانیا آمریکا، فردی ۲۰ ساله به نام توماس متیو کروکس از فاصله ده ها متری از تفنگ نیمه خودکار خود چندین گلوله به سمت ترامپ شلیک کرد که یکی از آنها به گوش او و سه گلوله دیگر به حاضران اصابت کردند. در جریان این واقعه، دو تن از جمله فرد تیرانداز کشته و دو تن دیگر مجروح شدند.

تارنمای آمریکایی آکسیوس در ادامه با اشاره به اینکه بسیاری از جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان ایالات متحده از جمله برخی در مناطق چرخشی (ایالت‌های حساس انتخاباتی موسوم به چرخشی یا خاکستری/Swing state)، عکس‌های ترامپ را در حالی که مشت خود را بالا گرفته و خون روی صورتش پاشیده شده است، منتشر کردند، افزود: حادثه تیراندازی، جمهوری‌خواهان را به خط مقدم مبارزه سیاست ملی بازگرداند، وضعیتی که برخی به سرعت آن را پذیرفتند.

ریچ مک‌کورمیک عضو مجلس نمایندگان آمریکا در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) نوشت: شک ندارم که این تلاش بزدلانه برای ترور نامزد ما، مردم آمریکا را در حمایت از دونالد ترامپ بیشتر متحد خواهد کرد.

در حالی که این روزها حزب دموکرات آمریکا نگران نتایج انتخابات ریاست جمهوری آتی این کشور در پی مناظره ضعیف بایدن با ترامپ است، چند تن از دموکرات‌های مجلس نمایندگان ایالات متحده بلافاصله پس از تیراندازی به سوی رئیس‌جمهور سابق آمریکا به آکسیوس گفتند که این حادثه در واقع به طور قطع به نفع جمهوری‌خواهان، دست‌کم در کوتاه‌مدت خواهد بود.

از سوی دیگر، مایک کالینز عضو مجلس نمایندگان آمریکا نیز در شبکه اجتماعی «ایکس» خواستار متهم شدن بایدن به دلیل «تشویق به ترور» شد؛ به دلیل اینکه گفته می‌شود او در تماسی خصوصی گفته است «صحبت در مورد مناظره انجام شد، زمان‌ آن رسیده که ترامپ را در سیبل قرار دهیم.»

طبق اعلام کاخ سفید، بایدن علاوه بر پیوستن به قانونگذاران و دیگر شخصیت‌های سیاسی در هر ۲ حزب اصلی آمریکا در محکومیت حادثه تیراندازی، شنبه شب [به وقت محلی] با ترامپ تماس گرفت.

لازم به ذکر است که فهرست رهبران یا سران سابق آمریکایی که متحمل حملات شده‌اند و جان سالم به در برده‌اند و اکنون ترامپ به این فهرست پیوست، تئودور روزولت و رونالد ریگان را شامل می‌شود.

ریگان نیز از تیراندازی مردی آشفته به نام جان هینکلی جونیور جان سالم به در برد. ۳۰ مارس ۱۹۸۱ بود که ریگان در هتل «هیلتون» واشنگتن هدف شلیک هینکلی جونیور با یک هفت‌تیر کالیبر ۲۲ قرار گرفت اما اقدام سریع سرویس‌های امنیتی که او را به بیمارستان منتقل کردند، جان رئیس‌جمهوری وقت را که تنها چند ماه بود بر سر کار آمده بود، نجات داد.

زنده ماندن از آن حمله به میزان زیادی محبوبیت ریگان را افزایش داد و به گفته تحلیلگران، یک دوره دوم ریاست جمهوری را برای او تضمین کرد. ریگان برای دومین بار در انتخابات سال ۱۹۸۴ با اکثریت بی سابقه‌ای پیروز شد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه شنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برگزار می شود. برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد. نخستین مناظره جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا با دونالد ترامپ رئیس جمهور قبلی آمریکا در ۲۷ ژوئن (۷ تیر ۱۴۰۳) برای این انتخابات برگزار شد. بایدن در این مناظره بارها با بیان جملات نامفهوم و نیمه‌تمام و سکوت‌های عجیب، در برابر ترامپ به طور واضحی شکست خورد و این نمایش ضعیف بایدن در کنار دیگر خطاهای مکرر او در انظار عمومی، زنگ خطر را برای بسیاری از دموکرات ها و تحلیلگران سیاسی آمریکا به صدا در آورده و خواستار انصراف او از رقابت‌ها شده‌اند.