برای چهارمین بار از سپردن کرسی افغانستان در ملل متحد…

افغانستان بحیث یک کشور ، عضو دائمی سازمان ملل متحد…

سیاست‌های شیطنت امیز پاکستان علیه افغانستان

از گذشته هاکه بگذریم ،همین حالا کارزار تبلیغی و تحرکات…

بمناسبت روز بین المللی حمایت از حقوق اطفال 

نوشته  و گردآوری معلوماتی از بصیر دهزاد    امروز  ۲۰ نوامبر زور بین…

شیردروازه و آسمایی خصم افگن و هندوکش عقاب پرور! ما…

نویسنده: مهرالدین مشید ما هنوز خیلی قرضدار مردم مظلوم افغانستان هستیم چند…

څنگه یی

 شعر ملمع - شیر و شکر از دکتور ایماق شعر ملمع (…

ذهن ستم گستر 

رسول پویان  زمیـــن در آتـش خـودکامگان آز می سوزد  سـرا و مـزرع…

شناخت با 13 نوع سوگیری در داوری در عرفان

دکتر بیژن باران شناخت کارکرد مغز است که سوگیری در آن…

نتیجه انتخابات امریکا در ترازوی منافع ملی افغانستان

ا میرعبدالواحد سادات  متاسفانه در منجلاب پر جنجال کنونی که :اساس تراژیدی…

دین وسیاست

نوشته دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها دیدگاه های…

موسم پیری

این نقد جای اگر نپذیری، کجا برم ؟  وین هدیه ام…

معاهده ی افتضاح بار دوحه؛ پروندۀ ناتمام افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افزایش فشار سیاسی بر طالبان، یگانه گزینه برای…

ماردین ابراهیم

آقای "ماردین ابراهیم" (به کُردی: ماردین ئیبڕاهیم)، شاعر معاصر کُرد،…

وجدان ودادگاه آن 

***   داد گاه وجدان بامعراج عدالت اصدار حکم میکند ـ وتصمیم…

افتخار برکارمل واعضای حزبم!

امین الله مفکر امینی          2024-12-11! فــــــخر به پــــرچمدارانی رهی عدل وانصـــاف کـــــه نیست…

بازگشت به خوییشتن؛ گفتمان رسیدن به پویایی های فکر و…

نویسنده: مهرالدین مشید هر بازگشت آغازی برای برگشت به ارزش های…

اسرار عشق 

رسول پویان  شدم تا همدم نـور آشیان در کهکشان دارم  از این…

کابل زیبا

سیمین بارکزی فرزند عبدالکبیر خان بارکزی 1953 میلادی در یک…

خالە بکر

استاد "بکر محمد امین" (به کُردی: به‌کر محه‌ممه‌د ئەمین) متخلص…

احتمال تحولات بعد از انتخابات در آمریکا و صدای تکانه…

نویسنده: مهرالدین مشید آیا با پیروزی ترامپ آمریکا به افغانستان باز…

«
»

از پشت صحنه دموکرات‌ها در نمایش ضعیف بایدن چه خبر؟

رسانه آمریکایی در مقاله‌ای به بررسی وضعیت «جو بایدن» در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا پرداخته است. به گزارش واشنگتن پست، بایدن در نشست خبری ناتو در ۱۱ ژوئیه سخنرانی کرد و آمارها نشان می‌دهد که ۲۴ میلیون آمریکایی آن را در تلویزیون‌های خود تماشا کردند. در آن زمان همه رهبران دموکرات می‌دانستند که او قصد دارد به رقابت‌های انتخاباتی ادامه دهد و در این راه مصمم است، اما ۲ روز بعد بایدن در یک نشست مجازی با اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از کوره در رفت و از انتقادهای آن‌ها درباره کهولت سن خود به‌شدت عصبانی شد.

رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگو با یک عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا بر دستاوردهای دیپلماتیک خود در اقیانوس آرام تاکید کرد و گفت در دوره رهبری او، ناتو هم گسترش یافته است. با این حال، مشکل اصلی بایدن تنها «جیسون کرو» نماینده دموکرات آمریکایی نیست. بسیاری از اعضای کارزار انتخاباتی بایدن و همچنین کارکنان کاخ سفید، اعتماد خود به او را پس از عملکرد ضعیفش در مناظره انتخاباتی با ترامپ، از دست داده‌اند.

حامیان مالی بزرگ حزب دموکرات نیز کمک‌های خود را به حالت تعلیق درآورده و خواستار بروز تغییراتی در روند کنونی شده‌اند. حتی «حکیم جفریس» رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا و «چاک شومر» رهبر اکثریت مجلس سنا هم به بایدن هشدار دادند که نامزدی او در انتخابات می‌تواند عملکرد دموکرات‌ها را در مجلس نمایندگان و سنا تضعیف کند.

همه این‌ها در حالی است که تنها یک ماه پیش، دموکرات‌ها تحت رهبری بایدن و مقابله با تهدید ترامپ، متحد بودند. شعار «نانسی پلوسی» رهبر کارکشته دموکرات‌ها همچنان سرلوحه اعضای این حزب بود، شعاری که می‌گفت: «تنوع نقطه قوت و اتحاد، قدرت ماست.» امروز اما حتی پلوسی هم می‌گوید بایدن برای تصمیم‌گیری نیاز به زمان بیشتری دارد.

«باراک اوباما» رئیس‌جمهور سابق آمریکا که بایدن در دولت او معاون بود، به هم‌پیمانان خود گفته که شانس پیروزی بایدن در انتخابات آتی کاهش یافته است. در روز سخنرانی بایدن در نشست خبری ناتو، هفت دموکرات دیگر از او خواستند کناره‌گیری کند.

به گزارش واشنگتن‌پست، خروج ناگهانی کنترل حزب دموکرات از دستان بایدن آن هم تنها چهار ماه قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری، بی‌سابقه است، تا جایی که چهره‌های حزب دموکرات و کارکنان دولت بایدن، چند هفته اخیر را به یک کابوس وحشتناک تشبیه کرده‌اند.

هم‌زمان با کاهش محبوبیت بایدن و افزایش درخواست‌ها برای استعفای او، دونالد ترامپ در ۱۳ ژوئیه هدف یک ترور ناکام قرار گرفت و تصاویر آن به صورت زنده از تلویزیون‌های آمریکا پخش شد. این اتفاق موجب افزایش چشمگیر محبوبیت او شد و شانس پیروزی بایدن را از قبل هم کمتر کرد. همچنین این رئیس‌جمهور ۸۱ ساله که برای نشان دادن توانایی خود، چندین کارزار انتخاباتی برنامه‌ریزی کرده بود، دوباره به بیماری کرونا مبتلا شده است.

از سوی دیگر، هم‌زمان با رونمایی ترامپ از معاون خود در کارزار انتخابات، تصاویری از بایدن منتشر شد که او را در حال تقلا برای بالا رفتن از پله‌های هواپیما نشان می‌داد. در این میان، ۱۲ قانون‌گذار دموکرات دیگر نیز از بایدن خواستند که از رقابت‌های انتخاباتی کناره‌گیری کند و تعداد قانون‌گذارانی که رسما خواستار خروج او از رقابت‌ها شده‌اند، به ۳۷ تن رسیده است.

بایدن و اعضای ستاد او همچنان می‌گویند هیچ چیزی تغییر نکرده و حتی حکیم جفریس هم در اظهارات علنی خود از توانایی‌ها و تجارب بایدن دفاع کرده است. با این حال، نظرسنجی واشنگتن‌پست و ایپسوس که در اوایل ماه میلادی جاری منتشر شد، نشان می‌دهد دو سوم آمریکایی‌ها، از جمله ۵۶ درصد از دموکرات‌ها خواستار کناره‌گیری بایدن هستند. این نامزد ۸۱ ساله انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا حالا باید به این پرسش پاسخ دهد که در نبود حمایت کامل حزب متبوع خود در انتخابات، تا کجا پیش خواهد رفت.

«مت بنت» عضو اندیشکده دموکرات «راه سوم» می‌گوید: «این یک مشکل سیاسی کاملا جدید و بسیار پیچیده است، زیرا هیچکس نمی‌داند آیا راه‌حلی وجود دارد یا نه. هیچ نقطه اجماعی وجود ندارد و هر کس برای خود نظریه‌ای دارد.»

فشار همه‌جانبه

به گزارش واشنگتن‌پست، یکی از قانون‌گذاران که اخیرا با بایدن دیدار داشته گفت او با صدای آرام صحبت می‌کند و به‌سختی می‌توان متوجه حرف‌هایش شد. قانون‌گذار دیگری گفت بایدن گاهی اوقات حرف‌هایش را نیمه‌تمام می‌گذارد و نام افراد را به‌خاطر نمی‌آورد. یک قانون‌گذار آمریکایی دیگر که به‌تازگی با بایدن صحبت کرده گفت او از نظر ذهنی هشیار است، اما در عین ضعف‌هایی که دارد، به ادامه رقابت‌ها مصمم بوده و باور دارد می‌تواند در انتخابات پیروز شود.

این در حالی است که حتی مشاوران ترامپ نیز خواستار باقی‌ماندن بایدن در رقابت‌ها هستند، زیرا باور دارند شکست‌دادن او آسان خواهد بود. «کودی هال» مشاور فرماندار جمهوری‌خواه ایالت جورجیا می‌گوید: «اگر دموکرات‌ها یک برگ چغندر را به‌عنوان نامزد خود معرفی کنند، احتمال پیروزی آن‌ها در ایالت جورجیا بیشتر خواهد بود!»

تپق‌های بایدن، امان کارکنان کاخ سفید را بریده است. آن‌ها برای بهبود محبوبیت بایدن چند طرح جدید از جمله محدود کردن دوره فعالیت قضات دیوان عالی و وضع سقف افزایش اجاره‌بها را ارائه کرده‌اند، اما بایدن که قرار بود در کنوانسیون ملی «انجمن ملی پیشرفت رنگین‌پوستان» در لاس وگاس این طرح‌ها را اعلام کند، دوباره تپق زد و حتی نتوانست از روی کاغذ جملات را بخواند. در نتیجه، سکوتی طولانی و آزاردهنده ایجاد شد که حاضران در مراسم با تشویق‌های خود آن را پر کردند.

در داخل کاخ سفید نیز چند دسته فکری مختلف شکل گرفته و برخی از کارکنان شوخی‌های تندی با عملکرد ضعیف بایدن کرده‌اند. برخی دیگر هم با در نظر گرفتن احتمال پیروزی ترامپ، سعی در کسب دستاوردهای سیاسی و آمادگی برای ریاست‌جمهوری او دارند. این چنددستگی آن‌قدر جدی است که یک مقام ارشد مطبوعاتی کاخ سفید کارکنان را به حفظ ایمان و امید خود به بایدن دعوت کرد.

سرنوشت دموکرات‌ها، در دستان بایدن

بایدن در نشست خبری ناتو قاطعانه اعلام کرد تنها در صورتی کنار خواهد رفت که مشاورانش بگویند احتمال پیروزی او وجود ندارد. یکی از مشاوران ستاد بایدن اخیرا گفت: «فکر می‌کردم با نشست ناتو زمان زیادی برای خود خریده باشیم. آن شب یک نفس راحت کشیدیم، زیرا اگر آن رویداد خوب پیش نمی‌رفت، ۲۴ ساعت هم دوام نمی‌آوردیم.»

اما به گزارش رسانه آمریکایی، اشتباهات زیادی اتفاق افتاده، از جمله چاپ ناموفق عکس «جیل بایدن» همسر جو بایدن بر جلد مجله «ووگ» و تماس‌های تصویری بایدن که او در آن‌ها موضع تدافعی شدیدی اتخاذ کرده است. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که در سطح ملی، بایدن با ۲ درصد اختلاف، رقابت را به ترامپ واگذار خواهد کرد.

در گزارش واشنگتن‌پست آمده است: «آنچه در حال حاضر ستاد بایدن را آرام کرده، نظرسنجی‌های داخلی است که نشان می‌دهد بیشتر رأی‌دهندگانی که از او روی گردانده‌اند، به ترامپ رأی نخواهند داد. این یعنی بایدن هنوز این فرصت را دارد که آرای آن‌ها را به‌سوی خود برگرداند… اما وقتی زیرساخت‌های حزب متبوع شما از نامزدی شما حمایت نکند، نظرسنجی‌ها ارزش چندانی نخواهند داشت.»

سرنوشت حزب دموکرات اکنون به غریزه سیاسی بایدن بستگی دارد که در ۵۲ سال گذشته شکل گرفته است. «جف ویور» استراتژیست سابق «برنی سندرز» سناتور سرشناس آمریکایی می‌گوید تصمیم‌گیری در این باره تنها در اختیار بایدن است و او این کار را نه با بررسی آمارهای دقیق، بلکه از روش‌های کاملا احساسی انجام خواهد داد.

روی‌هم‌رفته، اوضاع برای بایدن مطلوب نیست. «جیمز کارویل» استراتژیست «بیل کلینتون» رئیس‌جمهور اسبق آمریکا که از مدت‌ها قبل خواستار کناره‌گیری بایدن بوده، اخیرا در یک تماس تلفنی گفت نمی‌داند بایدن چطور می‌خواهد از این منجلابی که در آن گیر افتاده خود را نجات دهد، منجلابی که در آن مسیر بایدن برای پیروزی هر روز بیش‌ازپیش زیر سؤال می‌رود و این پرسش‌ها هم به نوبه خود پیروزی را دست‌نیافتنی‌تر می‌کنند.