آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

«
»

اروپا و آمریکا و سپاه !


محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، ضمن نسبت دادن اعتراض‌های اخیر به کشورهای خارجی، گفت : خانواده صدام تریاکی های ایران را با پول عربستان برای این کار استخدام کرده بود . فرمانده سپاه گفت : ما برای انقلاب اسلامی ایستاده ایم و قصد داریم باز هم پای انقلاب اسلامی بمانیم….یعنی تمام حرف را یکجا زد . هر چند این موضع رسمی سپاه بازتاب نداشت چون با مواضع قبلی سپاه مبنی بر همراهی با برجام در تضاد مطلق بود واست ! از ابتدای شروع پروژه برجام سپاه پاسداران حداقل 3 بار اطلاعیه رسمی داد مبنی بر حمایت از برجام !

نقش اروپای موگرینی ( پلیس خوب ) و آمریکای ترامپ ( پلیس بد ) در تضاد نیست فقط ظاهری آشفته دارد . ولی در عمل یکی هستند . اروپا حمایت میکند و کاخ سفید تمدید میکند ، عظما مقاومت میکند . بازی ادامه دارد . بخش سیاسی این حکایت قابل آنالیز است که چرا در هنگامه اعتراضات مردم ایران نشست بروکسل و حمایت اروپا از حفظ برجام اکران رفت ؟ و ناگهان فرمانده سپاه یادش آمد که هنوز قصد دارند برای حفظ انقلاب اسلامی خودشان بمانند ؟ آیا غرب فکر میکند هنوز برای پایان زود است ، که این موش و گربه بازی پلیس خوب ( اروپا ) و پلیس بد ( کاخ سفید ) را در وسط اعتراضات مردم ، مثل یک آدرس غلط به سران حکومت اسلامی ایران بدهد ؟


و اما بخش اجتماعی : مدتها پیش در مراسمی عزاداری شعار دادند که شهر باید به من هیئت عادت کند….این ریشه همان است و آن محصول همین است . مردم ایران باید به این وضعییت و حاکمییت آخوند عادت کنند…..خواهیم دید ؟ اگر شهر به این لجنزار موجود سیاسی و فرهنگی ،عادت کرد پس لیاقتش همین است.

این روزها در پناه اعتراضات مردم ، رضا پهلوی فرزند شاه سابق ایران هم مرتب در حال مصاحبه و گفتگو می گوید که اگر مردم ایران بخواهند حتی حاضرم به عنوان پادشاه خدمت کنم …. حکایت «خون خوب و ژن برتر» در نظام دینی ولایت فقیه که معرف حضورتان هست ؟ رضا پهلوی هم فکر میکند ژن پادشاهی در خونش یا کونش هست ( فرقی نمیکنه ) … پسر شاه سابق مشخصا خودش را وارث تاج و تخت پدرش میداند ، که این ورژن با پلورالیسم در تضاد است . در دعوای هژمونی سیاسی بین مجاهدین با تمام اشکالاتشان و پسر شاه سابق با تمام کودکی ا ش ، رضا پهلوی با تمام اطرافیانش و پنجره بابایی ش و صدای آمریکایش ، از پیش بازنده است. نظام سلطنتی از نظر سیاسی تاریخش به سر آمده است ، منهای پایان تاریخی سیاسی جریان فوق ، رضا پهلوی اگر به عنوان چهره ای سیاسی میخواهد فعال باشد باید ابتدا گذشته پدری و شاهنشاهی خودشان را نقد کنند و اگر به عنوان ولیعهد جای پدر میخواهد بیاید تاج گذاری کند که چاییده یا مالیده است….

خلاصه : در شرایط کنونی ما 2 تابلوی فرضی داریم . در تابلوی فرضی اول ، حکومت اسلامی با برجام تا آخرش میرود و میتواند ریل عوض کند ، که در این صورت علیرغم یه عالمه دشنام و ضدیت زیاد تاریخی ، با مجاهدین از هر نیروی دیگری وحدت فکر و نظری ( در صورت استحاله جدی ) دارد و همین مجاهدین با طیف موسوم به چپ هم ظرفییت و قدرت انطباق بهتری دارد .

در تابلوی دوم : حکومت اسلامی در توانش نیست و نمیتواند استحاله شود ، که در این تابلو ابتدا گزینه رفراندم مطرح است . صادق زیبا کلام در مصاحبه با رادیو آلمان صراحتا گفت در یک رفراندوم فرضی 70 درصد به حکومت اسلامی رای منفی میدهند . این آمار از نظر من 95 در صد است که مهم نیست . پس نیازی به رفراندم و اتلاف وقت برای نخواستن حکومت اسلامی ولایت فقیه نیست . در قدم بعد برای انتخاب نظام سیاسی بعدی فرض کنیم چهارگزینه داریم . اول :  جمهوری اسلام دموکراتیک ، دوم : جمهوری شاهنشاهی ، سوم : جمهوری سوسیالیستی ، و چهارم :  جمهوری ایران … من به “جمهوری ایران” فکر میکنم .  بدون هیچ پسوند و پیشوندی ! حوصله تجربیات تکراری را ندارم .

13.01.2018
اسماعیل هوشیار