شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

افغانستان در دوراهی تاریخ؛ تداوم بحران یا گذار به حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان امروز در نقطه‌ای حساس از تاریخ معاصر…

بی تفاوتی جهان در برابر تروریزم جهادی در افغانستان!

القاعده و طالبان دو رویی یک سکه اند! جهان در برابر…

اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

مشروعیت‌زدایی قومی طالبان؛ خلع سلاح قومی این گروه

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر حل بحران…

آن کارسون، برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۶؛ از ادبیات کلاسیک تا…

      بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  آکادمی سوئد روز پنج‌شنبه ۸ اکتبر ۲۰۲۶، جایزه نوبل…

رمانتیسم؛ عطر شانل آیدا، یا سیگار اشنو شهلا ؟

Romantik . آرام بختیاری رمانتیک، مکتبی چند وجهی؛ خردگریز، اتوپیستی، هومانیستی. رمانتیک واژه…

رساله‌ای در باب تخیل (3)

« آزادی و هراس انسان از خلوت خویش » تهیه و…

جنگ ایران، محاسبات ترامپ و بازتعریف آسیب‌پذیری در جغرافیای منطقه

وحیدالله نورزی جنگ‌ها را نمی‌توان تنها با شمار حملات، میزان خسارات…

دو یاداشت !

1-- افغانستان و اثرات موقعیت جغرفیایی ان . 2-- چاره اساسی…

تعلق بر انسانیت بجا است !

امین الله مفکر امینی              2026-08-10! بــه هر طرف مینگرم بوی تعلقات…

از قهرمان‌سازی تا نقد تاریخی؛ بازخوانی کارنامه رهبران در شش…

 نویسنده: مهرالدین مشید بزرگ‌نمایی رهبران؛ ناسپاسی به آرزو های مردم افغانستان رخدادهای…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی(بخش۲)

علی میرفطروس -« عربِ بادیه نشین را رها کن و او…

پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب سره، چې د…

پیام هستی

رسول پویان ز قلب هستی پیامی بـه گوش دل گفتند چه خوش…

افغانستان در آستانه بحران چند لایه؛ ابتکار خروج از جنگ

 نویسنده: مهرالدین مشید چه کسی باید ابتکار خروج از جنگ را…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت دوم: از هویت تا قدرت؛ چگونه یک سازمان خود…

«
»

گزارش‌ها درباره پنهان شدن صدام در یک سوراخ ساختگی هستند

گزارش‌ها درباره پنهان شدن صدام در یک سوراخ ساختگی هستند

یک مترجم عراقی که در زمان دستگیری دیکتاتور عراق با ارتش آمریکا کار می‌کرد، اظهار کرد، گزارش‌ها درباره اینکه نیروهای آمریکایی صدام را در حالی که در یک سوراخ زیرزمینی پنهان شده بود، دستگیر کردند، ساختگی هستند.

به گزارش بیزینس استاندارد، به دنبال دستگیری صدام، دیکتاتور سابق عراق در تاریخ ۱۳ دسامبر سال ۲۰۰۳ میلادی، پنتاگون مدعی شد که وی در حالی که در سوراخی به عمق هشت فوت زیر یک مزرعه پنهان شده بود، بازداشت شد. این مترجم عراقی که به دلایل امنیتی خواشت نامش فاش نشود، به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: در واقعیت، صدام در زمان بازداشت در اتاقی نشسته بود، هوشیار نبود و هیچ درکی از اینکه چه می‌گوید یا چه اتفاقی در حال وقوع است، نداشت.

وی افزود: پس از بازداشت صدام، ماجرا به گونه‌ای ساخته و پرداخته شد که دولت آمریکا به رهبری جورج بوش پسر بتواند بدون آسیب از آن خارج شود و ائتلافی که علیه عراق تشکیل داده بود شکست نخورد تا اقتدار آمریکا به خاطر حمله به عراق به بهانه داشتن سلاح‌های کشتار جمعی و تهدید قریب‌الوقوع برای صلح آسیبی نبیند.

این مترجم تاکید کرد: می‌خواهم جهان بداند که صدام در حالی که لباس سنتی عربی را به تن داشت در یک اتاق نشسته بود و این تصور که وی در زمان دستگیری گوشه یک گودال کز کرده بود، ساختگی است.

وی افزود: صدام قادر نبود وارد تونل شود چرا که تونل بسیار تنگ بود و او در آن زمان بسیار ضعیف شده بود.  

این مترجم تاکید کرد: من یک جلیقه ضد گلوله به تن داشتم، آن را درآوردم و توانستم به زور خودم را داخل سوراخ بکشانم و به سختی نیز توانستم از آن بیرون بیایم. بلکه یک سوراخ وجود داشت؛ اما این اطلاعات که صدام در آن سوراخ بازداشت شد، واقعیت ندارد. به شما اطمینان می‌دهم که او در اتاق نشسته بود و در همان اتاق بازداشت شد.

وی در ادامه گفت: این یک “اتاق معمولی” بود که هیچ وسیله ارتباطی در آن وجود نداشت و تنها شامل یک کمد لباس، دو تخت، یک رادیو، یک دستگاه ضبط صدا، یک تلویزیون کوچک، چند لباس و چند جفت کفش بود.

پس از آنکه آمریکا به بهانه جست‌وجوی سلاح‌های کشتار جمعی که ادعا می‌کرد عراق پنهان کرده، به این کشور حمله کرد، صدام بازداشت و ۳۰ دسامبر سال ۲۰۰۶ میلادی اعدام شد. وجود چنین سلاح‌هایی هرگز ثابت نشد.