و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

د دموکراسۍ د ناکامو تجربو انتقادي ارزونه

نور محمد غفوری سریزه  د تحمیلي جمهوریت او تقلبی دموکراسۍ تجربې موږ ته…

حکمت چیست؟

برهان الدین « سعیدی» حکمت دنیا فـزاید ظن و شک ــ …

این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

«
»

کوتوله ای که میخواست دنیا را زیر و رو کند!

تصاویر منتشر شده جدید از این واقعه هولناک نشان میدهد که در این جنایت سایر پلیس ها نیز شرکت داشته اند. پلیس هایی که با فشار بر سایر نقاط پیکر روی زمین جورج فلوید پروسه مرگ دردناک او را تسریع کرده و در این اقدام مشارکت ورزیده اند. رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ از سوئی معترضان را به سرکوب با دخالت و فراخوان به ارتش تهدید میکند و از سوی دیگر در برابر تظاهرکنندگان مقابل کاخ سفید به پناهگاه میگریزد.

هشتمین روز اعتراضات سراسری علیه نژادپرستی و قتل شوک آور جورج فلوید سپری شد. همانطور که انتظار میرفت اعتراضاتی که در مینیاپلیس صورت گرفت و آغاز شد بسرعت و شتابان خصلتی سراسری و دهها شهر آمریکا را در برگرفت. صحنه فیلم غم انگیز تر و دردناکتر از آن بود که مخاطب و بیننده خود را بدون واکنش رها کند. این قتل فجیع اگر چه بی سابقه نبود اما قلب هر انسانی را بدرد می آورد. اعتراضات به این اقدام نفرت انگیز پلیس فاشیست در محدوده کشور آمریکا محصور نشد و در این لحظات واکنشی جهانی را برانگیخته است.

در تعدادی از کشورها اعتراضات خاطرات تلخ گذشته را نیز یادآور شده است و خشم فروخفته نسبت به حوادثی که پیش از آن اتفاق افتاده را بیدار کرده است.

تصاویر منتشر شده جدید از این واقعه هولناک نشان میدهد که در این جنایت سایر پلیس ها نیز شرکت داشته اند. پلیس هایی که با فشار بر سایر نقاط پیکر روی زمین جورج فلوید پروسه مرگ دردناک او را تسریع کرده و در این اقدام مشارکت ورزیده اند. رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ از سوئی معترضان را به سرکوب با دخالت و فراخوان به ارتش تهدید میکند و از سوی دیگر در برابر تظاهرکنندگان مقابل کاخ سفید به پناهگاه میگریزد. او و دولتش هم اکنون در میان دو بحران کمر شکن قرار گرفته اند کرونا و خروش توده ای علیه راسیسم.این دومی میتواند در صورت تداوم و گسترش شرایطی را بوجود آورد که ترامپ و همدستان میلیاردر او ( نتوانند نفس بکشند! )

بر اساس گزارشات تازه معترضان هر روزه حلقه محاصره حول کاخ سقید را تنگ تر میکنند و روز به روز بر جمعیت حاضر در این محل افزوده می گردد.

بی شک این برآمد توده ای علیه نژادپرستی در تاریخ مبارزات مردم جهان به نقطه عطفی فراموش نشدنی تبدیل شده و خواهد شد. بر اساس نظریه هایی وسعت این اعتراضات سراسری از زمان مارتین لوتر کینگ سابقه نداشته است اگر چه کشتار سیاهپوستان توسط پلیس نژادپرست آمریکا همواره جریان داشته است. امروزه در شهرهای بزرگ و کوچک این کشور جوانان در خیابانند و بعلت خطر کرونا سالمندها از پنجره خانه هایشان با انها همراهی می کنند.

مخالفت ها با اقدامات پلیس مزبور و تهدیدات ترامپ نیز ابعاد گسترده ای یافته است. فرمانداران ایالات متعدد و پلیس هایی که به جمعیت معترض می پیوندند و یا در برابر معترضان زانو میزنند و یا همراه آنان بطور سمبلیک روی زمین همانند جورج فلوید کف خیابان میخوابند. شخصیت ها و خوانندگانی که شهرت جهانی دارند نیز از همراهی با این معترضان سرباز نمیزنند . بر طبق آخرین اطلاعات شهردار واشنگتن نیز به معترضان پیوسته است همانطور که رئیس پلیس شهر نیویورک در برابر جمعیت و به احترام جورج فلوید زانو میزند.

بی شک دو عامل مهم این شرایط کنونی در آمریکا را ویژگی می بخشد. عامل اول چگونگی قتل وحشیانه جورج فلوید توسط پلیس مزبور و فیلم رسانه ای شده اش که نفرت پلیس را از او به شفافترین وجهی نشان داده است و التماسهای فلوید را موجب شد و عامل بعدی شخص ترامپ و مشاورانش که ابزار سرکوب و تهدید را برگزیدند و آمادگی گسیل ارتش برای سرکوب مردم کشورش را اعلام کرد و به این زبان با معترضان سخن گفتند. این اقدامات محرکی برای افزایش هیجانات عمومی مردم بودند.

روند پیوسته و صعودی اعتراضات جهانی بی شک هشداری است به نژادپرستان و بیانگر پتانسیل نهفته ای است که بشریت را برای مناسبات عادلانه و برابر جهانی میان انسانها و برای زندگی بهتر فرا میخواند

بهروز سورن

 5.6.2020