شیفته ی ترانه های مردم

 برنامه ی رادیو تلویزیون شهر تاشکند جمهوری اوزبیکستان در مورد کار…

گزیده‌ای از «درسگفتارهای کاپیتال» رفیق فقید جوانشیر در زندان

از نظر مارکس دو نوع بخش خصوصی وجود دارد مارکس ……

قهرمان تنهایی؛ قهرمانی از تبار قهرمانان دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید قهرمان دخت روز های تنهایی در یکی از صبحگاهان…

نوای پدران!

امین الله مفکرامینی       2025-14-01 ما شـــــما را ای فرزندان دلبنــد، پروریــــــدیم این تخـــــــم…

حاکمیت طالبان و فروپاشی ارزش ها درحامعه افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان زخمی سرطانی بر پیکر افغانستان دردمند حاکمیت گروه…

مناسبات افغانستان با هند چرا رشک خشم آلود پاکستان را…

تاسیس یا انکشاف مناسبات میان دولت‌ها از صلاحیت‌های قبول شده…

د نوموتي تاریخپوه پوهاند محمد حسن کاکړ د اتم تلین…

. په کابل کې د روانې اونۍ د تیرې سه شنبې…

روزای خونین؛ میان نامه های زندان و تئوری انقلاب

Rosa Luemburg (1871- 1919) آرام بختیاری فدایی سوسیالیسم؛ 14 کتاب خانم روزا-…

بگذارید ادیان و فرهنگ ها بدور از سایه ی سیاست…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگ ادیان باطل و برتری جویی هر دینی…

سیاست خارجی بی‌طرف و اقتصاد محور

در طول سه و نیم سال جوابگوی عاجل موقف افغانستان…

واخان سر و گردن أفغانستان است !

میرعبدالواحد سادات واخان سر و گردن أفغانستان است ! همه ما ،…

لوږه او جګړه

ليکنه: حميدالله بسيا لوږه، فساد، جنگونه او په نړۍ کې اقليمي…

پیورزگرا

نوشته : دکتر حمیدالله مفید داستان کوتاه  ————— ———— احمد خان خراسانی به فرماندهی …

   خالق تروریست های اسلامی؛ الله یا امریکا؟

بخش دوم سلیمان کبیر نوری      پس از افشاگری ریچارد هیدن بلک، از…

هر تفنگدار طالب هم پولیس و هم سارنوالی و هم…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت اختاپوتی ملاهبت‌الله و آینده ی ناروشن افغانستان مردم…

عشق وطن 

از زنده‌گیم دلتنگ وز زمزمه بیزارم  نه حوصلهء حرفی نه ذوق…

واخان

طی هفته اخیر سال عیسوی توسط شبکه های خبر رسانی…

نانوشته

       پس از دیر باز ، شعرقشنگ و پراُبُهَتی از" حسیب…

ګوندي فعاليتونه او دموکراسي

نور محمد غفوری ټول پوهيږو چې د بريالۍ سياسي مبارزې له…

ساعت "کنزل" نمادی از نوستالوژی؛ اما به روایتی دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید نه یک ساعت؛ بلکه حماسه ای در فضای…

«
»

وانگ با جیشانکار در ریودوژانیرو ملاقات کرد و خواستار پیشرفت در از سرگیری پروازهای مستقیم، تبادل خبرنگاران و تسهیل روند صدور ویزا شد



وانگ یی، وزیر امور خارجهٔ چین، در دیدار روز دوشنبهٔ خود با سوبرهمانیام جایشانکار، وزیر امور خارجهٔ هند، در حاشیهٔ نشست «گروه ۲۰»، در ریو دو ژانیرو گفت: چین و هند باید هرچه سریع‌تر در زمینه‌هایی مانند از سرگیری پروازهای مستقیم، تبادل خبرنگاران، و تسهیل روند صدور روادید به پیشرفت عملی دست یابند.

وانگ یی، وزیر امور خارجه و از اعضای دفتر سیاسی کمیتهٔ مرکزی حزب کمونیست چین، گفت که شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، و نارندرا مودی، نخست وزیر هند، اخیراً در کازان روسیه نشستی موفقیت‌آمیز برگزار کردند که نشان‌دهندهٔ آغاز مجدد روابط چین و هند در راستای منافع اساسی مردم هردو کشور و برآورده‌کنندهٔ انتظارات کشورهای جنوب جهانی است و مسیر درست پیشرفت تاریخی را طی می‌کند.

وانگ گفت که هردو طرف باید اجماع مهمی را که توسط رهبران دو دولت به‌دست آمده است، اجرا کنند، به منافع اصلی یکدیگر احترام بگذارند، اعتماد متقابل را از طریق گفت‌وگو و ارتباط تقویت کنند، و با صمیمیت و صداقت به اختلافات رسیدگی کنند تا روابط دوجانبه به مسیر توسعهٔ پایدار و سالم بازگردد. 

وانگ خاطرنشان کرد که باید سیگنال‌های مثبت بیشتری ارسال، و اقداماتی برای تقویت اعتماد و کاهش سوء‌ظن انجام شود، همکاری‌ها باید گسترش یابد، و اصطکاک‌های غیرضروری باید به حداقل برسد. وی همچنین تأکید کرد که هردو طرف باید تلاش کنند تا هرچه سریع‌تر در زمینه‌هایی مانند از سرگیری پروازهای مستقیم، تبادل خبرنگاران، و تسهیل روند صدور روادید به پیشرفت عملی دست یابند.

سال آینده هفتاد و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و هند است. وانگ پیشنهاد کرد که هردو طرف فعالیت‌های یادبودی را برنامه‌ریزی، تبادلات و بازدیدها را در سطوح و زمینه‌های مختلف تشویق، و برای تقویت درک و اعتماد متقابل تلاش کنند.

وانگ خاطرنشان کرد که چین و هند، به‌عنوان دو کشور بزرگ در حال توسعهٔ همسایه، نسبت به اختلافات، منافع مشترک بسیار بیشتری دارند. هردو طرف باید به توسعهٔ یکدیگر به‌عنوان یک فرصت نگاه کنند و برای توسعه و احیای متقابل همکاری کنند؛ این نه‌تنها به‌نفع حقوق و منافع مشروع کشورهای در حال توسعه است، بلکه به پیشبرد روند چندقطبی جهانی نیز کمک می‌کند.

وانگ گفت: از آنجایی که چین و هند هردو سیاست خارجی غیرمتعهد را دنبال، از چندجانبه‌گرایی حمایت، و از دموکراتیک شدن روابط بین‌المللی حمایت می‌کنند، باید با هم به تقویت هماهنگی و همکاری در امور بین‌المللی ادامه داده و سازوکارهایی مانند بریکس و سازمان همکاری شانگهای را ارتقا دهند.

جیشانکار گفت در جریان اجلاس سران بریکس در کازان، سران دو کشور در زمینهٔ ارتقای توسعهٔ پایدار روابط چین و هند به توافق رسیدند، و اضافه کرد که از دیدن اقدامات دو طرف برای اجرای اجماع رهبران دولتی و دستیابی به پیشرفت مثبت، خرسندم. امید است هرچه زودتر مکانیسم‌های گفت‌و‌گوی مربوطه از سر گرفته شود و شتاب مثبت در بهبود روابط دوجانبه از طریق افزایش ارتباطات حفظ شود.

او همچنین گفت که توافق بین هند و چین بسیار بیشتر از اختلافات آنها است و هردو طرف باید روابط دوجانبه را از منظر استراتژیک ببینند و با نگرشی مثبت‌تر به موضوعات خاص بپردازند تا اطمینان حاصل کنند که تفاوت‌های فردی روابط را تعریف نمی‌کند. هند مایل است هفتاد و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و هند را در سال آینده به‌عنوان فرصتی برای ارتقای روابط چین و هند در نظر بگیرد. هر دو کشور نقشی مهم در امور بین‌المللی ایفا می‌کنند که نشان‌دهندهٔ پتانسیل همکاری آنها است.

جایشنکار تأکید کرد که هند با یکجانبه‌گرایی مخالف است، از اتحادهای نظامی حمایت نمی‌کند، و حامی دموکراتیک کردن روابط بین‌المللی است. او افزود، هند آمادهُ تقویت هماهنگی و همکاری با چین در سازوکارهای چندجانبه مانند «گروه ۲۰» و بریکس است.

منبع: گلوبال تایمز، ۱۹ نوامبر ۲۰۲۴
https://www.globaltimes.cn/page/۲۰۲۴۱۱/۱۳۲۳۳۷۹.shtml