از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

بنیامین؛ چپ مستقل،یا لیبرال ضد بورژوا

Benjamin, walter (1892- 1940) آرام بختیاری تخریب ریوانجیستی روشنگران توسط ژورنالیسم زرد. والتر…

کله چې جګړه کاروبار شي

محمد سليم سليمان جګړه د انسانانو لپاره د مرګ، بې‌ځایه کېدو،…

 افغانستان؛ در بن‌بست اعتماد و آینده ناپیدا

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ میان بی‌اعتمادی و بن‌بست سیاسی افغانستان در یکی…

شایسته‌سالاری؛ بنیان عدالت اجتماعی و پیش‌شرط حکمرانی کارآمد

 نور محمد غفوری عدالت اجتماعی، به‌عنوان یکی از بنیادی‌ترین ارزش‌های دولت…

«
»

وانگ با جیشانکار در ریودوژانیرو ملاقات کرد و خواستار پیشرفت در از سرگیری پروازهای مستقیم، تبادل خبرنگاران و تسهیل روند صدور ویزا شد



وانگ یی، وزیر امور خارجهٔ چین، در دیدار روز دوشنبهٔ خود با سوبرهمانیام جایشانکار، وزیر امور خارجهٔ هند، در حاشیهٔ نشست «گروه ۲۰»، در ریو دو ژانیرو گفت: چین و هند باید هرچه سریع‌تر در زمینه‌هایی مانند از سرگیری پروازهای مستقیم، تبادل خبرنگاران، و تسهیل روند صدور روادید به پیشرفت عملی دست یابند.

وانگ یی، وزیر امور خارجه و از اعضای دفتر سیاسی کمیتهٔ مرکزی حزب کمونیست چین، گفت که شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، و نارندرا مودی، نخست وزیر هند، اخیراً در کازان روسیه نشستی موفقیت‌آمیز برگزار کردند که نشان‌دهندهٔ آغاز مجدد روابط چین و هند در راستای منافع اساسی مردم هردو کشور و برآورده‌کنندهٔ انتظارات کشورهای جنوب جهانی است و مسیر درست پیشرفت تاریخی را طی می‌کند.

وانگ گفت که هردو طرف باید اجماع مهمی را که توسط رهبران دو دولت به‌دست آمده است، اجرا کنند، به منافع اصلی یکدیگر احترام بگذارند، اعتماد متقابل را از طریق گفت‌وگو و ارتباط تقویت کنند، و با صمیمیت و صداقت به اختلافات رسیدگی کنند تا روابط دوجانبه به مسیر توسعهٔ پایدار و سالم بازگردد. 

وانگ خاطرنشان کرد که باید سیگنال‌های مثبت بیشتری ارسال، و اقداماتی برای تقویت اعتماد و کاهش سوء‌ظن انجام شود، همکاری‌ها باید گسترش یابد، و اصطکاک‌های غیرضروری باید به حداقل برسد. وی همچنین تأکید کرد که هردو طرف باید تلاش کنند تا هرچه سریع‌تر در زمینه‌هایی مانند از سرگیری پروازهای مستقیم، تبادل خبرنگاران، و تسهیل روند صدور روادید به پیشرفت عملی دست یابند.

سال آینده هفتاد و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و هند است. وانگ پیشنهاد کرد که هردو طرف فعالیت‌های یادبودی را برنامه‌ریزی، تبادلات و بازدیدها را در سطوح و زمینه‌های مختلف تشویق، و برای تقویت درک و اعتماد متقابل تلاش کنند.

وانگ خاطرنشان کرد که چین و هند، به‌عنوان دو کشور بزرگ در حال توسعهٔ همسایه، نسبت به اختلافات، منافع مشترک بسیار بیشتری دارند. هردو طرف باید به توسعهٔ یکدیگر به‌عنوان یک فرصت نگاه کنند و برای توسعه و احیای متقابل همکاری کنند؛ این نه‌تنها به‌نفع حقوق و منافع مشروع کشورهای در حال توسعه است، بلکه به پیشبرد روند چندقطبی جهانی نیز کمک می‌کند.

وانگ گفت: از آنجایی که چین و هند هردو سیاست خارجی غیرمتعهد را دنبال، از چندجانبه‌گرایی حمایت، و از دموکراتیک شدن روابط بین‌المللی حمایت می‌کنند، باید با هم به تقویت هماهنگی و همکاری در امور بین‌المللی ادامه داده و سازوکارهایی مانند بریکس و سازمان همکاری شانگهای را ارتقا دهند.

جیشانکار گفت در جریان اجلاس سران بریکس در کازان، سران دو کشور در زمینهٔ ارتقای توسعهٔ پایدار روابط چین و هند به توافق رسیدند، و اضافه کرد که از دیدن اقدامات دو طرف برای اجرای اجماع رهبران دولتی و دستیابی به پیشرفت مثبت، خرسندم. امید است هرچه زودتر مکانیسم‌های گفت‌و‌گوی مربوطه از سر گرفته شود و شتاب مثبت در بهبود روابط دوجانبه از طریق افزایش ارتباطات حفظ شود.

او همچنین گفت که توافق بین هند و چین بسیار بیشتر از اختلافات آنها است و هردو طرف باید روابط دوجانبه را از منظر استراتژیک ببینند و با نگرشی مثبت‌تر به موضوعات خاص بپردازند تا اطمینان حاصل کنند که تفاوت‌های فردی روابط را تعریف نمی‌کند. هند مایل است هفتاد و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و هند را در سال آینده به‌عنوان فرصتی برای ارتقای روابط چین و هند در نظر بگیرد. هر دو کشور نقشی مهم در امور بین‌المللی ایفا می‌کنند که نشان‌دهندهٔ پتانسیل همکاری آنها است.

جایشنکار تأکید کرد که هند با یکجانبه‌گرایی مخالف است، از اتحادهای نظامی حمایت نمی‌کند، و حامی دموکراتیک کردن روابط بین‌المللی است. او افزود، هند آمادهُ تقویت هماهنگی و همکاری با چین در سازوکارهای چندجانبه مانند «گروه ۲۰» و بریکس است.

منبع: گلوبال تایمز، ۱۹ نوامبر ۲۰۲۴
https://www.globaltimes.cn/page/۲۰۲۴۱۱/۱۳۲۳۳۷۹.shtml