اختلاف دښمني نه ده؛ د اختلاف نه زغمل دښمني زېږوي

نور محمد غفوری په انساني ټولنو کې د بڼو او فکرونو اختلاف یو…

شاعر کرد زبان معاصر

آقای هوزان اسماعیل (به کردی: هۆزان ئیسماعیل) شاعر کرد زبان…

چند شعر کوتاه از لیلا طیبی

(۱) انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

جغرافیای سیاسی افغانستان و رقابت های نیاتی قدرت ها

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان ژیوپلیتیک نیابتی؛ در هم زیستی با گروههای…

اعلامیه در مورد یورش سبعانه امپریالیسم آمریکا به ونزوئلا

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سرانجام شنبه ۳ جنوری، پس از آنکه…

زخم کهنۀ سال نوین

رسول پویان سال نو آمد ولی جنگ و جـدل افزون شدست کودک…

تحول ششم جدی، روزی که برایم زنگ زنده‌گی دوباره را به…

نوشته از بصیر دهزاد   قصه واقعی از صفحات زنده‌گی ام  این نوشته…

دوستدارم

نوشته نذیر ظفر ترا   از  هر کی بیشتر دوستدارم ترا  چون قیمت  سر دوستدارم سرم  را گر    برند…

مولود ابراهیم

آقای "مولود ابراهیم حسن" (به کُردی: مەولود ئیبراهیم حەسەن) شاعر…

پدیدار شناسی هوسرل؛ ایده آلیستی و بورژوایی؟

Edmund Hussrel(1859-1938)    آرام بختیاری جهان شناسی؛ فنومنولوگی و شناخت ظاهر پدیده ها…

ميسر نميشود

28/12/25 نوشته نذير ظفر پير م    وصال  يار   ميسر   نميشود وقت  خزان   بهار    ميسر  نميشود بيكار م اينكه شعر و…

مهاجران در تیررس تروریستان و بازتولید سلطه طالبان در تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید ترور جنرال سریع ، سرآغاز یک توطئه مضاعف،…

شماره ۳/۴ محبت 

شماره ۳/۴ م سال ۲۸م محبت از چاپ برآمدږ پیشکش…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۸)

نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس و جنبش اعتصاب مارکس و انگلس حداکثر توجه خود…

مائوئیسم در افغانستان: از نظریه‌پردازی تا عمل‌گرایی بدون استراتژی

این مقاله به بررسی تاریخی و تحلیلی جنبش مائوئیستی در…

                        به بهانه ی آمستردام              

   نوشته ی : اسماعیل فروغی          من نمیخواهم درباره ی چند وچون…

فدرال خواهی و هویت خواهی

در کنار فدرال خواهی درین تازگی ها پسوند دیگری بنام…

 ضرورت و اهمیت ادغام سیاسی در افغانستان

رویکردی تحلیلی به مشارکت سیاسی و تعامل مدنی نور محمد غفوری عصاره دقیق…

افغانستان معاصر و بازتعریف هویت ملی پس از فروپاشی دولت

 نویسنده: مهرالدین مشید     افغانستان معاصر یگانه کشوری در جهان است که…

یار در پیری

نوشته نذیر ظفر12/30/25سفیدی  يى که  به زلفان  یار  میبینمشکوفه  هاى…

«
»

نظامیان اوکراین نحوه استفاده از تسحیلات پیشرفت غربی را نمی‌داند

روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی به چالش‌های تازه ارتش اوکراین که تا کنون کمتر مورد توجه کارشناسان و رسانه‌ها قرار گرفته‌است، پرداخت. در ادامه به بخش‌هایی از آن اشاره می‌شود؛

<span>نظامیان اوکراین نحوه استفاده از تسحیلات پیشرفت غربی را نمی‌داند</span>

فناوری پیشرفته سلاح‌های غربی به چالشی برای سربازان آموزش ندیده اوکراینی تبدیل شده‌است. واحد توپخانه گروهبان «پیسانکا» در خط مقدم جنوب اوکراین یک مسافت‌یاب با فناوری پیشرفته را که بیش از یک ماه پیش توسط غرب ارائه شده‌بود در اختیار دارد؛ ابزاری که از فناوری لیزر برای اندازه‌گیری فاصله استفاده می‌کند اما یک مشکل وجود دارد و آن اینکه هیچ کس نمی‌داند چگونه از آن استفاده کند.

گروهبان پیسانکا که عصبانیت وی به وضوح قابل رویت بود درباره این مشکل گفت: «مثل این است که به شما یک آیفون 13 بدهند و شما فقط بتوانید با آن تماس تلفنی برقرار کنید.»

اینک بیش از 100 روز از حمله روسیه به اوکراین می‌گذرد و کمک‌های تسلیحاتی غرب به خطوط مقدم اوکراین رسیده‌است. حتی وعده‌هایی برای ارسال سلاح بیشتر نیز داده شده‌است. به عنوان مثال، مقامات انگلیس دوشنبه گذشته اعلام کردند، یک سامانه موشکی پرتاب چندگانه را به اوکراین ارسال خواهند کرد. این ادعا در حالی اعلام شد که مدتی قبل از آن آمریکا نیز وعده‌ای مشابه ارائه داده‌بود.

در حال حاضر اما موضوع اصلی آموزش سربازان برای استفاده از این تجهیزات است که به یک مانع بزرگ و جدی برای کی‌یف تبدیل شده‌است. گروهبان پیسانکا با اسلحه ضد تانک قدیمی خود که ساخته سال 1985 است و سربازانی که اسلحه‌ حمل می‌کنند، همگی به دریافت کمک‌های آموزشی نیاز دارند.

به گفته پیسانکا، مسافت‌یاب با فناوری پیشرفته یا همان دوربین‌های دو چشمی مادون قرمز چند منظوره (JIM LR) بخشی از تجهیزات ارائه شده توسط ایالات‌متحده بود که یک ابزار مفید و کاربردی به نظر می‌رسید. این ابزار می‌تواند اهداف را در شب ببیند و فاصله و مختصات جغرافیایی آنها را ارسال کند. برخی از سربازان به اندازه کافی یاد گرفتند که با این ابزار کار کنند اما سپس به جای دیگری منتقل شدند و استفاده از این ابزارها غیرممکن شد.

ورای نیاز فوری اوکراین به ابزار و ادوات جنگی، نیروهای اوکراینی باید یاد بگیرند که چطور از این فناوری‌ها استفاده کنند. باید دانست که بدون آموزش مناسب، همان معضلی که واحد گروهبان پیسانکا با تنها مسافت‌یاب خود دارند در مقیاسی به شدت وسیع‌تر و فراگیرتر ایجاد خواهد شد.

تحلیلگران بر این باورند که ارائه تسلیحات بدون آموزش کافی این خطر را ایجاد می‌کند که تجربه شکست خورده ایالات‌متحده در افغانستان مجددا تکرار شود؛ تجربه‌ای که در آن تجهیزاتی برای ارتش افغانستان فراهم شد اما بدون حمایت و آموزش گسترده، امکان نگهداری و استفاده از این ابزارها برای ارتش این کشور وجود نداشت.

در همین زمینه، «مایکل کوفمن» مدیر مطالعات روسیه در موسسه «سی.اِن.اِی» (CNA) یک موسسه تحقیقاتی در آرلینگتون ویرجینیا، اظهار کرد: «اوکراینی‌ها برای استفاده از تجهیزات غربی مشتاق هستند اما برای نگهداری از این ابزارها نیاز به آموزش دارند».