دین و دموکراسی؛ از سازگاری ها تا چالش ها

نویسنده: مهرالدین مشید پرسش سازگاری دین و دموکراسی یکی از مهم‌ترین…

سه‌ شعر کوتاه از لیلا طیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

شب

شب همین نزدیک‌هاست و  ستارگان  گیسویشان را بر صورت ماه افشانده‌اند، در سکوتی…

پیامد های منفی ،تثبیت رتبه نظامی در ساختار های کشفی…

مقدمه . خداوند ( ج) در قرآن کریم چنین می فرماید…

چند شعر کوتاه از لیلاطیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

افغانستان؛ سرزمین فرصت‌های از دست‌رفته

نویسنده: مهرالدین مشید از اصلاحات امان‌الله خان تا چالش‌های پس از…

بیست سال امریکا غرب و ناتو درین سرزمین بساط خون…

افغانستان از تنگناهای خونین و ویرانگر عبور داده شده و…

تمنای رهایی

رسول پویان تبسـم حال خـوش در خاطر دل می کند جاری ولی…

بیکس محمد قادر

استاد "بیکس محمد قادر" (بێکەس حەمە قادر) شاعر و نویسنده‌ی…

عشق بود آن !

امین الله مفکر امینی                        2026-22-!06 در ایــن دهری ِ مجاز مجوییـــد ومگویید…

اسلام‌گرایی؛ از رستاخیز ضد استعمار تا چالش افراطیت و امکان…

نویسنده: مهرالدین مشید مطالعه‌ای در اندیشه متفکران مسلمان و تجربه افغانستان،…

لرمانتوف نابغه سرکش ادبیات روسیه

برگردان. رحیم کاکایی «خانه من هر جا که آسمانی باشد، آنجاست...» مترجم: همپای…

افغانستان در چهار راۀ رقابت های ژیوپلیتیک و ا ستراتیژی…

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتژیک پاکستان و هند تا عمق…

جنگ های فناورانه وفکری در عصر جدید ، بررسی جایگاه…

مقدمه . إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ…

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

Metaphisiker. آرام بختیاری فلسفه متافیزیک؛ رونق دین، اعتراض سکولاریسم.  نوع تفکر متافیزیکی در…

مرگ چیست؟

برهان الدین « سعیدی »  به روز مرگ چو تابوت من…

وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

بیان ابراهیم

خانم بیان ابراهیم (به کُردی: بەیان ئیبراهیم) شاعر کُرد زبان…

کیف آزادی

رسول پویان لباس غـم برون از قـامت شـادی کنید هردم بـرای شادخـواری…

زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

«
»

عبدالباری عطوان: اشرف غنی از اعتماد به آمریکا پشیمان شد

عبدالباری عطوان: اشرف غنی از اعتماد به آمریکا پشیمان شد

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب عنوان داشت اشرف غنی رئیس جمهوری پیشین افغانستان اکنون از اشتباه بزرگ خود در اعتماد به غرب ابراز پشیمانی می کند زیرا وی نمی دانست تاریخ مصرف وی روزی تمام خواهد شد.

به گزارش تحریریه، «عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب و سردبیر روزنامه «رای الیوم» در «یوتیوب» درباره تحولات مهم سال ۲۰۲۱ میلادی گفت: در سال ۲۰۲۱ میلادی دو رویداد مهم در جهان رخ داد. یکی نبرد «شمشیر قدس» بود. این رویداد مهم و بی نظیر بود، زیرا ۴ هزار و ۲۰۰ موشک از نوار غزه برای دفاع از مسجد الاقصی و قدس شلیک شد و مقاومت شعارهای خود را عملی ساخت. ۶ میلیون شهروند اسرائیلی نیز به مدت ۱۱ روز به پناهگاه ها پناه بردند و فرودگاه های اسرائیل به تعطیلی کشیده شدند.

عطوان افزود: دومین رویداد مهم سال ۲۰۲۱ هم شکست آمریکا در جنگ افغانستان بود. آمریکا پس از این شکست بزرگ با شیوه خجالت آور و ننگ باری از افغانستان عقب نشینی کرد. مزدوران آمریکا در فرودگاه کابل به چرخ های هواپیما چسبیده بودند تا فرار کنند. افغانستان شکست بزرگی برای آمریکا بود. اکنون پس از این شکست آمریکا از سراسر منطقه خاورمیانه عقب نشینی و بر اوکراین تمرکز خواهد کرد. 

این کارشناس شناخته شده جهان عرب در بخشی از اظهارات خود عنوان داشت «اشرف غنی» رئیس جمهوری فراری افغانستان که از این کشور فرار کرده بود در مصاحبه اخیر خود با شبکه تلویزیونی «بی بی سی» گفت: من بزرگ ترین اشتباه را مرتکب شدم و آن اشتباه این بود که به آمریکا و غرب اعتماد کردم. ای کاش سردمداران عرب که به آمریکا و اسرائیل اعتماد و تکیه کرده اند این حرف را بشنوند.

 عطوان همچنین در پایان افزود: آمریکایی ها از اشرف غنی در افغانستان به عنوان گوسفند قربانی استفاده کردند. او نمی دانست که تاریخ مصرف او در ۱۵ آگوست در افغانستان به پایان می رسد. ما فکر نمی کنیم که همپیمانان آمریکا در کشورهای عربی به ویژه در منطقه خلیج فارس که بر روی حمایت های آمریکا از خود شرط بندی کرده اند و میلیاردها دلار به خزانه آمریکا واریز می کنند، از تجربه اشتباه اشرف غنی و پایان خفت بار وی درس عبرت بگیرند.