سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟ پروفیسور دکتر شمس سینا بخش…

حقیقت فرا ذهنی: بنیاد برترین واقعیت

ذهنیت به مفهوم تفکر٬ و تعقل از جوهر حقیقت٬ بنیاد…

ژرفنای فاجعه در افغانستان و سناریو های فراراه ی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید ستم طالبان و ایستادگی ملت؛ اراده مردم افغانستان…

پایداری

ثبا ت و پا یداری را نمانده  قدر و مقدارش چنان…

مهر پدر

دستت پدر ببوسم و سر هم به پای تومیخواهم آنچه…

نمونه هایی از کهنترین اشعار فارسی

تا بدانجا رسیده دانش من که بدانم همی که نادانم ( ابو…

ترامپ و بازتعریف روابط بین‌المللی؛ از تنش‌های ژئوپلیتیک تا دیپلماسی…

نویسنده: مهرالدین مشید ترامپ از دور زدن تنش های دیپلوماتیک تا…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟

پروفیسور دکتر شمس سینا بخش دوم درین جا می خوانید: -چطور میتواند یک…

پرتو عقل و خرد 

رسول پویان  جهان که در دل دانش می‏کند تابـش  به جهل تیره…

نامه‌ی سرگشاده‌ی محمدعثمان نجیب، بنیادگذار مکتب دینی-فلسفی من بیش از…

آقای ترامپ! تو نه در قامت یک سیاست‌مدار آمدی، نه به…

افغانستان، میان دو لبه تیغ؛ تحول نرم یا سقوط ساختاری

نویسنده: مهرالدین مشید نجات افغانستان در گرو راهی؛ میان تحول نرم…

دولت: کاملِ ناتمام...!

دولت یا خدمات عامه و زمانیکه توسط میثاق مردمی همانا…

فرق بین شادی و لذت

 محمدنعیم «کاکر خیلی ها فکر می‌کنند که شادی و لذت یکی…

شلینگ و هگل،- دعوای 2 فیلسوف دولتی

Schellig, F.W (1775- 1854 آرام بختیاری فلسفه شلینگ،- مفاهیم ناروشن، تعاریف ناتمام. شلینگ…

عید قربان

ای وطندار عید قربان شد قربانت شوم صدقه‌ی حال خراب و…

حامییان حق!

امین الله مفکر امینی !    2025-03-06   نترسم زدشمن تکیه برحـــق کــــــــــرده ام باتکیه…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟

پروفیسور دکتر شمس سینا بخش نخست درین جا می خوانید: -چطور میتواند یک…

افغانستان در تلاقی آشوب و رقابت؛ قرائتی تازه از فروپاشی…

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی طالبان؛ تلاطم‌های داخلی و بازتاب‌های جیوپولیتیکی منطقه‌ای…

«
»

شکاف در قلب اروپا؛ آغازی بد برای صدراعظم آلمان و آشفتگی در فرانسه

پولیتیکو نوشت: ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین که کشورش در خط مقدم جنگ اروپا قرار دارد، در پیام تبریک خود به مرتس به عنوان صدر اعظم جدید آلمان ابراز امیدواری کرد که برلین نسبت به گذشته قوی‌تر شود.

زلنسکی گفت، امیدوار است شاهد نقش رهبری بیشتر آلمان در امور اروپا و ترانس اتلانتیک (آمریکا-اروپا) باشد.

پولیتیکو نوشت: پیام زلنسکی دیپلماتیک بود، اما همچنین حاوی یک انتقاد شدید از شکاف در قلب سیاست های اروپا بود: رهبری ضعیف آلمان، تعلل در مواجهه با حمله روسیه و خیانت آمریکا در دولت دونالد ترامپ.

روز سه شنبه (۶ مه/۱۶ اردیبهشت) قرار بود که همه چیز تغییر یابد و دولتی قوی در آلمان روی کار آید اما اعضای بوندستاگ (پارلمان آلمان) با توهین بی سابقه و خودداری از تایید مرتس، حتی بعد از توافق دولت ائتلافی اش، وی را تحقیر کردند.

این، آخرین چیزی بود که میانه روهای اتحادیه اروپا به آن نیاز داشتند.

کاتیا هویر محقق و نویسنده کتاب «فراتر از دیوار» به پولیتیکو گفت: مرتس در نهایت آرای کافی را کسب کرد و در رای‌گیری دوم صدراعظم آلمان شد، اما آسیب سیاسی تاکنون وارد شده است. این آغاز یک دولت باثبات و قابل اعتماد نیست، بلکه نشانه عمق شکاف در آلمان است.

پولیتیکو افزود: آلمان در سه سال گذشته تمایلی به ایفای نقش رهبری سنتی خود در اروپا نداشته است. به رغم لفاظی اولاف شولتس صدر اعظم سلف مرتس درباره دفاع از اروپا، وی از تامین سلاح برای اوکراین از جمله تانک ها و موشک های دوربردی که زلنسکی مدعیست برای مقابله با ارتش روسیه نیاز دارد، خودداری کرده است.

شولتس که خود رهبری یک ائتلاف متفرق سه حزبی را بر عهده داشت، فضای کمی برای انجام تحرکات بزرگ داشت و در نهایت نتوانست از فروپاشی دولت خود جلوگیری کند.

این تارنمای آمریکایی افزود: سیاست های آلمان اکنون عمیقا دچار اختلاف است و بدون «اتحاد» در داخل، مرتس در ایجاد تغیراتی که مدعی است اروپا به آن نیاز دارد، از افزایش بودجه دفاعی گرفته تا سیاست های مقابله ای علیه تعرفه های دونالد ترامپ و چالش چین، دچار مشکل خواهد شد.

این گزارش با اشاره به افزایش محبوبیت حزب افراطی آلترناتیو برای آلمان، آن را تهدیدی برای دولت جدید آلمان همزمان با تداوم اهمیت مسائل مهاجرتی در بحث های سیاسی این کشور ارزیابی کرد و نوشت: اقتصاد آلمان نیز در حال نابودی است و صنایع سنتی آن در حال سقوط است.

این رسانه افزود: رهبری آلمان نقش مهمی در اتحادیه اروپا دارد زیرا بزرگترین اقتصاد این اتحادیه نمی تواند از مشکلات سیاسی خود فرار کند. چالش های ساختاری که ائتلاف مرتس با آن مواجه است، کاهش قدرت قطب سیاسی اروپا را نشان می دهد. همین امر درباره انگلیس نیز صدق می کند و در بین کشورهای اتحادیه اروپا نیز، فرانسه با چالش های داخلی مواجه است.

سال گذشته، امانول مکرون رئیس جمهوری فرانسه با برگزاری انتخابات زودهنگام و در تلاش برای سرکوب حزب راست افراطی تجمع ملی قمار کرد اما این تصمیم منجر به شکل گرفتن پارلمانی بزرگ شد که نمی تواند درباره همه چیز توافق کند. نظرسنجی های اخیر در فرانسه نشان می دهد که جردن باردلا از حزب تجمع ملی می تواند فرصت خوبی برای پیروزی در مقابل مکرون در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۷ داشته باشد.

منتقدان مرتس به تصمیم آنگلا مرکل صدر اعظم پیشین آلمان اشاره می کنند که مرتس را از تصدی مناصب قدرتمند منع کرد. آنها می گویند این نشان می داد که مرکل می دانست مرتس صلاحیت کسب کرسی های بالاتر را ندارد. اگر حق با آنها باشد باید گفت مسئله وخیم تر برای اروپا این است که قوی تری بودن مرتس، چالش بیشتری برای اروپا نسبت به ضعیف بودن او خواهد بود.

به عبارت دیگر، تلاش مرتس برای افزایش هزینه دفاعی، سیاست های سختگیرانه تر در امور مهاجرتی و اصلاحات اقتصادی می تواند اختلافاتی را در داخل اتحادیه اروپا برانگیزد به ویژه در شرایطی که برلین تلاش می کند روابط خود با آمریکا را در دولت ترامپ سازماندهی کند. اگر مرتس نتواند ثبات را در داخل آلمان برقرار کند اتحادیه اروپا ممکن است با چالش های جهانی ناشی از جنگ اوکراین و تغییر سیاست های واشنگتن دچار ضعف بیشتری شود. بنابراین آغاز بد مرتس به عنوان صدر اعظم آلمان باعث خواهد شد که اروپا تاوان آن را بپردازد.