قلۀ پیروزی

از قلـب خراسـان کهـن آمده ام با یعـقوب لیث و تهمتن…

بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

داستایفسکی شوروی: داستایفسکی در فرهنگ، ایدئولوژی و فلسفه شوروی

 برگردان . رحیم کاکایی سه گفتار در واکاوی جایگاه داستایفسکی، نویسنده…

در مرز سایه و روشنایی انسان

 « از عشق تا خشونت ؛ سفربه درون انسان » تهیه…

نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

«
»

روزنامه تایمز: رهبران ناتو می‌دانستند که پوتین بالاخره اقدامی در مقابل آن‌ها انجام می‌دهد

براساس اسنادی که به تازگی توسط انگلیس از حالت محرمانه خارج و توسط روزنامه تایمز منتشر شدند، رهبران ناتو از سال ۲۰۰۱ میلادی می‌دانستند که روسیه در مقابل توسعه این ائتلاف به طرف شرق اقدامات لازم و متناسبی را اتخاذ می‌کند.

رهبران ناتو می‌دانستند که پوتین بالاخره اقدامی در مقابل آن‌ها انجام می‌دهد

براساس اسنادی که به تازگی توسط انگلیس از حالت محرمانه خارج و توسط روزنامه تایمز منتشر شدند، رهبران ناتو از سال ۲۰۰۱ میلادی می‌دانستند که روسیه در مقابل توسعه این ائتلاف به طرف شرق “اقدامات لازم و متناسبی” را اتخاذ می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری راشاتودی، روزنامه تایمز در گزارش خود نوشت، یک سال پس از ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین، ایگور سرگیف، وزیر دفاع وقت روسیه به همتایان ناتوی خود گفت که توسعه مداوم این بلوک به طرف پیمان سابق ورشو یا کشورهای اروپایی بلوک شرق یک خطای سیاسی بزرگ است. سرگیف هشدار داده بود که مسکو برای پاسخ دادن به این توسعه‌طلبی “اقدامات لازم و متناسب” را اتخاذ می‌کند.

بزرگ‌ترین گسترش ناتو تا به امروز سه سال بعد به دنبال الحاق بلغارستان، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، استونی، لتونی و لیتوانی به این بلوک نظامی تحت رهبری آمریکا صورت گرفت.

پوتین در جریان سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۰۷ میلادی این گسترش و توسعه را به عنوان “یک اقدام تحریک‌آمیز جدی که سطح اعتماد متقابل را کاهش می‌دهد” توصیف کرد، اگرچه رهبران ناتو تاکید داشتند که ائتلاف‌شان در ماهیت “دفاعی” است.

پس از آنکه اوکراین تصمیم خود برای پیوستن به ناتو را که به اعتقاد مسکو یک تهدید امنیتی غیرقابل قبول بود، کنار نگذاشت و ناتو نیز تاکید کرد که کی‌یف یک روز به عضویت این ائتلاف در خواهد آمد، روسیه در فوریبه ۲۰۲۲ میلادی دستور حمله به اوکراین را صادر کرد.

در واپسین روزهای فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، رهبران غربی به همتایان شوروی خود قول داده بودند که ناتو به طرف شرق و مرکز اروپا توسعه نخواهد یافت. این در حالی است که در سال جاری میلادی آمریکا مطرح شدن چنین وعده‌ای را رد کرد و تاکید داشت که فرصت عضویت در ناتو حتی برای کشورهای هم‌مرز با روسیه باید فراهم و ممکن باشد.

انگلیس همچنین هشدارهای روسیه تا زمان آغاز حمله به اوکراین را رد کرده بود.

یکی از سخنگویان بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس در ژانویه سال جاری میلادی گفته بود: روسیه نگرانی‌هایی را درباره حمله بالقوه ناتو ابراز کرده اما ما صریحا اعلام کرده‌ایم که این نگرانی‌های اساسا بی‌پایه و اساس هستند چرا که ماهیت این ائتلاف در اصل دفاعی است.

ناتو از آن زمان تاکنون با درخواست عضویت سوئد و فنلاند موافقت کرده و اوکراین نیز در سپتامبر به طور رسمی درخواست عضویت خود در این ائتلاف را تقدیم کرد.