تاملی بر  دیدگاه های «خدا مرده و یا اینکه سکوت…

نویسننده: مهرالدین مشید درامدی بر دو تجربه‌ی متفاوت از غیبت الهی اندیشه‌ی…

نصایح نامچه

موسی فرکیش «نصایح‌نامچه»، در حقیقت متن گفتار و پیشنهادهای عبدالرحمان خان…

یازدهم سپتامبر؛ مبارزه با تروریسم یا چرخه معکوس تحول در…

نویسننده: مهرالدین مشید حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ نه تنها سیاست خارجی…

 آیا راه رشد غیر سرمایداری پاسخگوی  اهداف استراتیژیک خلقهای جهان…

مقدمه این را همه میدانند که در ایجاد جنبشها وحریانات تند…

استاد ګل پاچا الفت 

خدای بخښلی  استاد گل پاجا الفت  هغه  لوی  او وتلی…

د سیاسي ګوندونو په جوړولو او فعالیت کې د مرام…

 انسان له اوله په ټولنیز ژوند کې د ګډو موخو…

خاطر شاد 

رسول پویان  تـو گـویی خامـۀ پاییز کلک استاد است  به هر طرف…

برجحان تعلقات!

امین الله مفکر امینی                     2025-07-09 برجحان ز تـــــــــعلقات وافکاری واهی خدا جوییــــــــم با…

اگر سقراط ‌پدر فلسفه است، کنفوسیوس یا ملاصدرا چرا چنین…

بخش دوم از مقاله‌ی سقراط، تیشه‌زنی، به ریشه‌ی دانایی. بحثی از…

پاسخی به پرسشی

محمدعثمان نجیب  آغا صاحب گرامی، نه دانستم دلیل شتابان شما برای…

استاد قیام الدین خادم 

استاد خادم د پښتو ادبیاتو په اسمان کې له هغو…

روشنگری روس، ملی گرا، رفرمیستی، علم گرا

Lomonossow, Michail(1765-1711 آرام بختیاری لومونسف؛- شاعر، دانشمند، روشنگر. میشائیل لومونسف(1765-1711.م)، شاعر، محقق، فیلسوف،…

د سیاسي ګوند او سازمان اساسي او تشریفاتي سندونه

د یوه سیاسي ګوند او د هر سیاسي او ټولنیز…

اعتراف به خطا؛ اخلاق و پل عبور از تاریکی به…

نوسنده: مهرالدین مشید  تاریخ، دادگاه اشتباهات مشترک ما تاریخ معاصر افغانستان و…

وقتی اژدها می‌غرّد، خرس می‌خروشد و فیل می‌خرامد؛ بشکه زرد…

نوسنده: مهرالدین مشید  پیام نشست شانگهای برای طالبان؛ نشانه‌ای از افول…

در سوگ کنر

بمناسبت زلزله ي مهلک ولایت کنر از زمین لرزه کنر هر…

درمراثی قربانییان زمین لرزه ی مشرق زمیـــن !

امین الله مفکرامینی                   2025-02-09! بدیــــــــده اشکِ ماتم و بدل خونم ز لغزشِ…

اشک قلم 

رسول پویان  اشک قلم به صفحـۀ دل ها چکیده است  صد لاله…

استاد عبدالروف بینوا

استاد بینوا د هېواد، سیمې او نړۍ په کچه ستر…

کودکانی که کودکی نمی‌ کنند

خیابان، خانه بی‌در و پیکر کودکان فراموش‌ شده! فرشید یاسائی *  ما…

«
»

توطئه های بزرگتری در راه است

                         نوشته ی :اسماعیل فروغی

      امریکاییان بگرام را تخلیه کردند – پایگاه بزرگ نظامیِ را که باری بیش از سدهزار سربازامریکایی را در خود جا داده ، جای پارک 110 هواپیمای بزرگ و کوچک نظامی با دیوارهای محافظتی داشت و دستگاه دفاع هوایی آن یکی ازبزرگترین و مدرن ترین دستگاه های روز بود .

      هنوز روند تخلیه ی بگرام تکمیل نشده بود که ” لیزدوسیت ” خبرنگار شناخته شده ی ” بی بی سی ” ازعلاقمندی شدید طالبان به تسلط بربگرام خبرداده ، اشارتاً و بصراحت گفت که : ” طالبان به بگرام چشم دوخته اند.”

       شاید پس ازعقب نشینی های تاکتیکی ازگارنیزیون ها ، پاسگاه ها و ولسوالی ها وتسلیمی نیمی ازارتش و نیمه ای ازمحلات کشورکه اکنون کم کم بنادرتجارتی و شاهراه ها را هم شامل می شود ؛ نقشه ی بعدی ، ” راه جوری ” برای جابجایی طالبان دربگرام ، به جای امریکاییان باشد. شاید !!!

      همه خبر داریم که پیش ازتخلیه ی بگرام ، حلقه های مرموزجمهوری سه نفره در مشوره با امریکاییان ، زمینه های تسلط طالبان بردهها گارنیزیون نظامی ، پاسگاهها و حدود سد تا 150 ولسوالی خورد و بزرگ را مساعد کردند تا انان ازغنایم بدست آمده به اکمالات خود بپردازند .

      ارچند تا هنوزاحصاییه ی دقیقی ازمیزان چپاول طالبان ازولسوالی ها ومراکز نظامی ارائه داده نشده است ؛ اما ازشواهد وحقایق برمی آید که طالبان طی حملات غارتگرانه ی یک ماه اخیرشان هزاران میل سلاح خفیف و ثقیل و سد ها تانک هاموی دولتی را بدون جنگ ، به چنگ آورده اند .  که شرم و ننگ آن فقط و فقط به مسوولان اول نظام امنیتی کشور و شخص قوماندان اعلی می رسد که تا هنوزهیچ توضیحی برای مردم نداده است . 

      شک آن وجود دارد که سقوط کامل شمال ـ بشمول بگرام و کلان شهرها در شمال، مطابق توافق خلیلزاد ـ ملا برادرودرتفاهم با حلقات مرموزجمهوریت ( ! ) باشد . 

      متکی به دلایل و شواهد زیاد که همه بیانگرتطبیق توطئه ها ونقشه های شوم برای دستیابی طالبان بقدرت می باشد ، تنها راهی که برای مردم مانده است ، بسیج عمومی و بپاخاستن دربرابرتمام توطئه ها و دربرابرطالب آدمکش ، بنیادگرا ، بدوی و ویرانگر است .تنها با اتحاد تمام گروههای قومی و رستاخیزملی میتوان ازوقوع توطئه های بیشتر جلوگیری نموده ، ازآزادی و عزت خود ، عزت وطن وعزت مردم وطن پاسداری نمود .