افغانستان در آستانه بحران چند لایه؛ ابتکار خروج از جنگ

 نویسنده: مهرالدین مشید چه کسی باید ابتکار خروج از جنگ را…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت دوم: از هویت تا قدرت؛ چگونه یک سازمان خود…

نیهلیسم؛ محصول شکست سیاسی یا فردی؟

Nihilism. آرام بختیاری نیهلیسم یعنی پوچی، انفعال، زوال، بطالت، و فاقد هدف.  نیهلیسم…

گزیده‌ی اشعار شرمین ولی

اشعار کتاب اندوه ارغوانی یک سیب گزیده‌ی اشعار شرمین ولی مترجم: زانا کوردستانی (۱) پاییز…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت اول: مسئله فقط امیر نیست وقتی درباره طالبان صحبت می‌کنیم،…

بعد از ضربه چه می‌ماند؟

افغانستان و منطقه در عصر جنگ‌های فرسایشی Wahidullah Noorzai — Former…

دل دادن و دل بردن!

امین الله مفکر  امینی                2026-25-09 دلـــــدادن ودل بردن ودل بستن نباشد…

ایدئولوژی سایه ای سنگین برفراز اندیشه ها

 نویسنده: مهرالدین مشید              زنجیر های ناپیدای ایدئولوژی  انسان موجودی معناجو است. او…

علم ګل سحر

له ګران علم ګل سحر سره، چې د علم او…

فاصله میان قدرت و اثر

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

چند شعر کوردی با ترجمه 

چوون خەم و پەژارە  وڵاتمی داگیرکرد دەسوری داکوو دڵخۆشیان خەسان. ◇ در این سرزمین  غم حاکم…

نورستان؛ از خاطره یک جنگ تا آغاز یک دوره تاریخ

 نویسنده: مهرالدین مشید آغاز دوباره درگیری‌ها در منطقه کامدیش نورستان، خاطره…

افغانستان میان مهندسی قدرت و بازی امنیتی طالبان و پاکستان

 نویسنده: مهرالدین مشید درگیری طالبان  با مردم؛ فرار از حل بحران…

اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

دیوانگان نفت و ثروت

رسول پویان از خواب بخیز که دشمنان بیدار اند غافل منشین که…

میان مبارزه طبقاتی- و هنر عشق ورزیدن

Erich Fromm (1900- 1980 ). آرام بختیاری اریش فروم؛ التقاط مکاتب جهت…

  تاریخ در آینهٔ نویسنده؛ از حقیقتِ روایت تا روایتِ حقیقت

 نویسنده: مهرالدین مشید باور بر این بوده است که نویسندگان داستان‌ها…

«
»

ترامپ اوکراین را تسلیم می‌کند؟

رسانه انگلیسی با اشاره به احتمال خاتمه جنگ اوکراین تحت ریاست رئیس‌جمهور منتخب آمریکا گزارش داد «دونالد ترامپ» در نهایت احتمالا با تسلیم شدن اوکراین و پیروزی روسیه به این جنگ پایان خواهد داد.

 جنگ اوکراین به‌زودی در ماه فوریه ۲۰۲۵ وارد سومین سال خود خواهد شد و هنوز هیچ چشم‌اندازی برای صلح این کشور جنگ‌زده اروپایی وجود ندارد اما با این حال برخی در جهان منتظر راه‌حل «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برای خاتمه جنگ اوکراین است چون یکی از وعده‌های انتخاباتی‌ او پایان دادن به این جنگ بود.

روزنامه «فایننشال تایمز» در گزارشی با اشاره به برنامه احتمالی ترامپ برای اوکراین چنین گمانه‌زنی می‌کند: «رئیس‌جمهور آمریکا شاید تصمیم بگیرد اوکراین را رها کند و با اجازه دادن به پیروزی روسیه، به این جنگ خاتمه دهد.»

این رسانه انگلیسی در ادامه می‌افزاید: «مقامات اوکراینی به این دیدگاه معتقدند که ایالات متحده آنها را رها نخواهد کرد زیرا چنین اقدامی ضعف آمریکا را به دیگر نقاط جهان نشان خواهد داد. با این حال، انتصاب‌های افراد در دولت جدید ترامپ حاکی از آن است که او احتمالا قصد ندارد از دستیابی به یک راه‌حل از طریق مذاکره، تحمیل شرایط نامطلوب علیه کی‌یف، عدم حمایت آمریکا و گذاشتن بخش عمده‌ای از تلاش ها بر دوش اروپا منصرف شود.»

اوکراین و اروپا تضعیف می‌شوند

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه چندی پیش پس از دیدار با «مارک روته» دبیرکل ناتو در پاریس گفت: «هیچ چیز نباید بدون حضور اوکراینی‌ها در اوکراین و بدون حضور اروپایی‌ها در اروپا تصمیم‌گیری شود.»

ترامپ+اوکراین+را+تسلیم+می‌کند؟
«تیموتی گارتون اَش» مورخ و نویسنده بریتانیایی با بیان اینکه وضعیت اروپا در فلاکت به‌سر می‌برد، می‌نویسد: «تنها افرادی که می‌توانند اوکراین را نجات دهند، اروپایی‌ها هستند. تا زمانی که اروپا نتواند به نحوی از پس این چالش برآید، نه تنها اوکراین بلکه کل قاره اروپا تضعیف و چند دسته خواهند شد.»

فایننشال تایمز نیز در رابطه با همکاری بیشتر اروپا با آمریکا و مخارج نظامی می‌نویسد: «اروپایی‌ها باید کمک‌های بیشتر مالی و نظامی را آماده و برنامه‌ای طراحی کنند تا امنیت اوکراین تامین شود.»

«سرگئی رادچنکو» مورخ روسی استدلال می‌کند: «ترامپ با عزم جدی خود برای پایان دادن به جنگ شاید به زودی به این نتیجه برسد که پوتین جدول زمانی و هدف متفاوتی دارد. توافق آتش‌بس فرضی احتمالا شامل بی‌طرفی اوکراین در ازای دریافت تضمین‌های امنیتی، کنترل دوفاکتو قلمروهای اوکراین که به کنترل روسیه درآمده و اعمال محدودیت‌ها بر توانایی‌های نظامی اوکراین خواهد شد.»

به گزارش ایسنا، فایننشال تایمز در پایان پیرامون تضمین‌های امنیتی به اوکراین پس از اتمام جنگ می‌نویسد: «دشوارترین مسئله پس از خاتمه جنگ، تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است. عضویت اوکراین در ناتو آشکارترین و ارزان‌ترین گزینه ممکن است اما این برای پوتین غیر قابل قبول خواهد بود و توافق ترامپ هم با آن چندان محتمل نیست.»