آیا راه رشد غیر سرمایداری پاسخگوی  اهداف استراتیژیک خلقهای جهان…

مقدمه این را همه میدانند که در ایجاد جنبشها وحریانات تند…

استاد ګل پاچا الفت 

خدای بخښلی  استاد گل پاجا الفت  هغه  لوی  او وتلی…

د سیاسي ګوندونو په جوړولو او فعالیت کې د مرام…

 انسان له اوله په ټولنیز ژوند کې د ګډو موخو…

خاطر شاد 

رسول پویان  تـو گـویی خامـۀ پاییز کلک استاد است  به هر طرف…

برجحان تعلقات!

امین الله مفکر امینی                     2025-07-09 برجحان ز تـــــــــعلقات وافکاری واهی خدا جوییــــــــم با…

اگر سقراط ‌پدر فلسفه است، کنفوسیوس یا ملاصدرا چرا چنین…

بخش دوم از مقاله‌ی سقراط، تیشه‌زنی، به ریشه‌ی دانایی. بحثی از…

پاسخی به پرسشی

محمدعثمان نجیب  آغا صاحب گرامی، نه دانستم دلیل شتابان شما برای…

استاد قیام الدین خادم 

استاد خادم د پښتو ادبیاتو په اسمان کې له هغو…

روشنگری روس، ملی گرا، رفرمیستی، علم گرا

Lomonossow, Michail(1765-1711 آرام بختیاری لومونسف؛- شاعر، دانشمند، روشنگر. میشائیل لومونسف(1765-1711.م)، شاعر، محقق، فیلسوف،…

د سیاسي ګوند او سازمان اساسي او تشریفاتي سندونه

د یوه سیاسي ګوند او د هر سیاسي او ټولنیز…

اعتراف به خطا؛ اخلاق و پل عبور از تاریکی به…

نوسنده: مهرالدین مشید  تاریخ، دادگاه اشتباهات مشترک ما تاریخ معاصر افغانستان و…

وقتی اژدها می‌غرّد، خرس می‌خروشد و فیل می‌خرامد؛ بشکه زرد…

نوسنده: مهرالدین مشید  پیام نشست شانگهای برای طالبان؛ نشانه‌ای از افول…

در سوگ کنر

بمناسبت زلزله ي مهلک ولایت کنر از زمین لرزه کنر هر…

درمراثی قربانییان زمین لرزه ی مشرق زمیـــن !

امین الله مفکرامینی                   2025-02-09! بدیــــــــده اشکِ ماتم و بدل خونم ز لغزشِ…

اشک قلم 

رسول پویان  اشک قلم به صفحـۀ دل ها چکیده است  صد لاله…

استاد عبدالروف بینوا

استاد بینوا د هېواد، سیمې او نړۍ په کچه ستر…

کودکانی که کودکی نمی‌ کنند

خیابان، خانه بی‌در و پیکر کودکان فراموش‌ شده! فرشید یاسائی *  ما…

بحران هویت ملی؛ ناکامی ملت سازی و به زنجیرکشیده شدن…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم قرن مبارزۀ سیاسی و فرهنگی و تبدیل…

سقراط، تیشه‌زنی به ریشه‌‌ی دانایی

دیدگاهی از مکتب دینی-فلسفی من بیش‌ از این نه می‌دانم. در…

خوشحال خان خټک

د ادب او فرهنګ درنو او پتمنو مینه والو! ګڼ شمېر…

«
»

استالین زینت‌بخش کلیسای ارتدوکس جدید مسکو

سایت دفاع از کمونیسم/ آمادور نویدی

۷۵ سال پس از پیروزی بزرگ ضدفاشیستی، حتی ارتجاعی ترین مؤسسات در روسیه سرمایه داری، سهم عظیم رهبری استالین در عاقبت جنگ را تصدیق می‌کنند. یک نمونه بارز آن کلیسای ارتدوکس جامع روسیه، باقی‌مانده ای از روسیه تزاری روسیه می‌باشد که همواره سنگر ضدکمونیستی بوده است. علی‌رغم تبلیغات گسترده ضدکمونیستی، و ضدشوروی دهه های گذشته، جوزف استالین هم‌چنان چهره ای توده پسند و مورد احترام مردم روسیه، بویژه طبقه کارگرست. نظرسنجی های متعددی که در طول ساله‌ای گذشته صورت گرفته است، محبوبیت استالین در میان روس ها و برسمیت شناختن نقش وی در پیروزی شوروی، و در جنگ جهانی دوم را تصدیق می‌کند. علیرغم نفرت هردو، دولت بورژوازی و کلیسای جامع ارتدوکس در روسیه نسبت به استالین و سوسیالیسم، آن‌ها نمی‌توانند این واقعیت را نادیده بگیرند.

استالین زینت‌بخش کلیسای ارتدوکس جدید مسکو

منبع: سایت در دفاع از کمونیسم

برگردان: آمادور نویدی

موزائیک جوزف استالین در کلیسای جامع ارتدوکس جدید مسکو گنجانده می‌شود

 نبوغ نظامی استالین توسط کلیسای ارتدوکس روسیه برسمیت شناخته شده است

جوزف استالین، مردی که  اتحاد جماهیر شوروی را در پیروزی بر نازی ها در جنگ جهانی دوم رهبری نمود، در موزائیکی به تصویر کشیده میشود که کلیسای ارتدوکس جدید به نیروهای مسلح روسیه تقدیم نموده است.

بنابر گفته کشیش ارشد لئونازرد کالینین، رئیس شورای هنر، معمار و ترمیم کلیسای جامع ارتدوکس روسیه، استالین در موزائیکی بنام «رژه پیروزی» گنجانده می‌شود، که برمبنای عکس ها بنا شده است.

کالینین در بیانیه ای به آژانس خبری تاس گفت: «این شورا درنظر دارد که این عکس‌ کاملا مناسب است، و نشان‌گر برگ‌هایی از حقیقت تاریخی هستند که نمی‌توان خودسرانه آن‌ها را حذف نمود».

با این‌حال، وی گفت که برخی از اعضای شورای کلیسای جامع ارتدوکس موافق این تصمیم نبودند. کشیش ارشد لئونازرد کالینین اضافه نمود: «همه این تصمیم را دوست نداشتند، همه اعضای شورا این موضع را دوست نداشتند، زیرا که اقوام آن‌ها بناحق تحت تعقیب بوده اند، چیزی‌که حتی منهم دوست ندارم. ما نمی‌توانیم این برگ از تاریخ را پاره کنیم، و یا یاد و خاطره مردی را جشن نگیریم که سهم فراوانی در این پیروزی داشته است، ما نمی‌توانیم. بنابراین، با اکراه، ما این‌کار را کردیم».

۷۵ سال پس از پیروزی بزرگ ضدفاشیستی، حتی ارتجاعی ترین مؤسسات در روسیه سرمایه داری، سهم عظیم رهبری استالین در عاقبت جنگ را تصدیق می‌کنند. یک نمونه بارز آن کلیسای ارتدوکس جامع روسیه، باقی‌مانده ای از روسیه تزاری روسیه می‌باشد که همواره سنگر ضدکمونیستی بوده است.

علی‌رغم تبلیغات گسترده ضدکمونیستی، و ضدشوروی دهه های گذشته، جوزف استالین هم‌چنان چهره ای توده پسند و مورد احترام مردم روسیه، بویژه طبقه کارگرست. نظرسنجی های متعددی که در طول ساله‌ای گذشته صورت گرفته است، محبوبیت استالین در میان روس ها و برسمیت شناختن نقش وی در پیروزی شوروی، و در جنگ جهانی دوم را تصدیق می‌کند. علی‌رغم نفرت هردو، دولت بورژوازی و کلیسای جامع ارتدوکس در روسیه نسبت به استالین و سوسیالیسم، آن‌ها نمی‌توانند این واقعیت را نادیده بگیرند.

بجز استالین رهبر بزرگ کمونیست، دیوار جدید کلیسای جامع ارتدوکس که به نیروهای مسلح تقدیم شده است، با تصاویر پریزدنت ولادیمیر پوتین، وزیر دفاع  سرگئی شویگو، ویاچسلاو، سخنگوی شورای فدراسیون والانتین ماتوینکو، و سخنگوی دوما ویاچسلاو وُلودین، هم‌چنین مقامات امنیتی مانند مدیر اف اس بی آلکساندر بورتنیکوف و رئیس ستاد کل ارتش والری گراسیموف تزئین شده است. ضمیمه شدن کریمه از اکراین توسط روسیه در سال ۲۰۱۴، نیز بتصویر کشیده شده است، که گروهی از زنان را با نوشته ای نشان می‌دهد که در بالاترین نقطعه پشت آن‌ها خوانده می‌شود: «کریمه ما».

انتظار می‌رود که این نقاشی ۹۵ متری نیروهای مسلح کلیسای جامع در ۹ ماه مه – در۷۵ مین سال‌گرد پیروزی شوروی بر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم – در پارک پرشکوه نظامی – درنزدیکی مسکو افتتاح شود.

برگردانده شده از:

Joseph Stalin mosaic to be included in new Orthodox cathedral in Moscow

Stalin’s military genius id recognizes by the Russian Orthodox Church

http://www.idcommunism.com/2020/04/joseph-stalin-mosaic-to-be-included-in-new-orthodox-cathedral-in-moscow.html