ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

افغانستان در دوراهی تاریخ؛ تداوم بحران یا گذار به حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان امروز در نقطه‌ای حساس از تاریخ معاصر…

بی تفاوتی جهان در برابر تروریزم جهادی در افغانستان!

القاعده و طالبان دو رویی یک سکه اند! جهان در برابر…

اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

مشروعیت‌زدایی قومی طالبان؛ خلع سلاح قومی این گروه

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر حل بحران…

آن کارسون، برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۶؛ از ادبیات کلاسیک تا…

      بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  آکادمی سوئد روز پنج‌شنبه ۸ اکتبر ۲۰۲۶، جایزه نوبل…

رمانتیسم؛ عطر شانل آیدا، یا سیگار اشنو شهلا ؟

Romantik . آرام بختیاری رمانتیک، مکتبی چند وجهی؛ خردگریز، اتوپیستی، هومانیستی. رمانتیک واژه…

رساله‌ای در باب تخیل (3)

« آزادی و هراس انسان از خلوت خویش » تهیه و…

جنگ ایران، محاسبات ترامپ و بازتعریف آسیب‌پذیری در جغرافیای منطقه

وحیدالله نورزی جنگ‌ها را نمی‌توان تنها با شمار حملات، میزان خسارات…

دو یاداشت !

1-- افغانستان و اثرات موقعیت جغرفیایی ان . 2-- چاره اساسی…

تعلق بر انسانیت بجا است !

امین الله مفکر امینی              2026-08-10! بــه هر طرف مینگرم بوی تعلقات…

از قهرمان‌سازی تا نقد تاریخی؛ بازخوانی کارنامه رهبران در شش…

 نویسنده: مهرالدین مشید بزرگ‌نمایی رهبران؛ ناسپاسی به آرزو های مردم افغانستان رخدادهای…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی(بخش۲)

علی میرفطروس -« عربِ بادیه نشین را رها کن و او…

پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب سره، چې د…

پیام هستی

رسول پویان ز قلب هستی پیامی بـه گوش دل گفتند چه خوش…

افغانستان در آستانه بحران چند لایه؛ ابتکار خروج از جنگ

 نویسنده: مهرالدین مشید چه کسی باید ابتکار خروج از جنگ را…

«
»

اخطار آمريکا ؟؟؟؟

امريکا دو مليارد دالر را در دو سال کم مي کند؟
ازينکه پاليسي و سياست زهر الود و نفاق افګن و خاينانه امريکا و ۴۸ کشور اشغالګر ديګر را رهبران جهادي وروساي جمهور شان تا امروز نه فهميدن علت ان عدم دانش سياسي ، عدم پخته ګي ديپلوماتيکي وسياسي ( اشرار در ۵۰)سال بود ، من بار ها به کرزي ، به اسپنتا ، به غني ، به عبدالله هوشدار واخطار نموده ام که شما در تاريخ ۵۰ ساله خونين کشور مان يک زره نه فهميدين که چرا برهان الدين رباني حميد ګل را وزير دفاع خود تعين نمود؟ ، شما نه فهميدين که چرا فهيم و مسعود وزراي دفاع شدند ،؟ شما نه فهميدين که چرا تمام سلاح و تخنيک محاربوي روسي مضمحل و ترکه وتوسط امريکا بمبارد شد ؟ شما نه فهميدين که چرا قواي مسلح ملي تان به قواي مسلح اجير ، مزدور ، مصلحتي ، تنظيمي واسلامي تغير کرد ، ؟؟ و شما نه فهميدين که چرا افسران تحصيل کرده وتخصصي تان ” ډي ډي ار ” ساخته شدند ؟؟
همه وهمه به خاطر (( خوش باوري هاي بي جا وبيمنطق و لا تعبدي – و عدم درک سياسي وعدم شناخت علمي و نظامي رهبران جهادي و روساي جمهور ووزراي قواي مسلح دولت مجاهدين از آن زمان تا امروز است ، و از کشور هاي دشمنان دايمي وتاريخي مان مانند ” پاکستان ، ايران ، عربستان سعدي ، روس وچين ” بود که همه به ميخ مي زد وهم به نعل ، و شرايط را بالاي دولت هاي شاه شجاعي در افغانستان تحميل کردن ، “” اګر درک موضوعات ، و خوش باوري هاي بيجا به اشغالګران را رهبران ۱۶ ګانه تنظيم هاي اسلامي به موقع درک مي نمود اين حالت که امروز سر اشرف غني به حيث يک ضربه فني اقتصادي وارد مي کند هر ګز اشغالګران وارد کرده نمي توانست ؟؟؟؟ دو موضوع بسيار مهم را اګر دولت هاي مجاهدين به حرف هاي توطيه ګرانه و خاينانه همين کشور ها قبول نمي کرد امروز به چالش هاي جدي مواجه نمي شدند “”۱- سلاح وتخنيک قواي مسلح ملي  ( ح د خ ا )، را کنسر واتيو يا ګريس کاري مي کرد و،انرا درست نګاه مي کرد ، و به موقع از ان استفاده مي کرد؟؟؟
۲- دوره مکلفيت دوساله خدمت عسکري را با تمام کادر تخصصي و تحصيل کرده زمان ( ح د خ ا )، را تا امروز حفظ مي کرد ، از يک طرف ضرورت به مشاورين خارجي نه بود، و پول هنګفت از درک معاشات شان صرف جويي مي شد  و از طرف ديګر زمينه تجاوز اجيران ومزدورا کشور هاي دشمن ذکر شده در بالا ګرفته مي شد و رشوت و فروش سلاح ومهمات به دشمن جلوګيري مي شد ؟؟
ريس صاحب جمهور عادت امپرياليزم است مخصوصا خصلت “نيو کلونيالستي ” شان ايجاب مي کند که کشور ها را از لحاظ پولي پيچکاري کنند و بعدا سر شان بند نمايند ؟، ريس صاحب جمهور منتخب اشرف غني تشويش نه کن فقط با چند کار بکر و مهم تمام توطيه هاي شورشګران داخلي واشغالګران را ذيلا خنثي نما ييد؟؟؟؟؟
الف ::- فورا کابينه خودرا بساز و اعلان کن ؟؟
ب::- فورا  تمام معادن کشور را ملي اعلان کن و قواي کار ۵۰۰۰۰ نفري را زير دست وزارت معدن با مامورين امنيت ملي تشکيل و محافظت ، استخراج ، انتقال به مراکز پروسس ، را توسط شان عملي کن که يک مليارد دالر و يا زيادتر پس به دست مي اوري ؟؟؟؟
ت ::- فورا دوره مکلفيت دوساله عسکري را اغاز کن ومعاش ماهوار سربازان را (۲۰۰۰)، افغاني بساز که مبالغ هنګفتي را صرفه جويي مي نماييد ؟؟؟ث ::- خلع سلاح عام وتام را در کشور اعلان وجدا به يک جنرال جدي اين وظيفه را بسپار هيچ کسي هيچ نوع سلاح پيش خود در دفتر وخانه نګاه کرده نمي تواند ، پوليس را تربيه کن که به يک ډنده برقي تمام مافيا را خلع قدرت بسازند ؟؟؟ج ::- ماليات بر عايدات را درست وجدا جمع اوري و ګمرکات را از شر رشوت خوران ودزدان پاک کن ، به کلي به هيچ غول سرمايه احتياج نمي باشي ؟؟؟ح ::-  وزارت مواد مخدر را لغو و يک اداره را در چوکات اداره امور منظور نماييد و مواد مخدر را براي دو سال در انحصار دولت قرار داده و تجارت و جمع اوري ان ، را درست اداره کن بيشتر از ۵۰ مليارد ډالر هر سال نصيب وطنداران مان مي شود ، اين کار بايد به يک جنرال پاک ووطن پرست سپرده شود ؟؟؟؟