قامت با شکوه ی آسمایی و شیر دروازه بار دیگر…

نویسنده: مهرالدین مشید به راستی که جهان بی وطنی دنیای سرد و…

مولانا عبدالرحمن جامی 

نورالدین عبدالرحمن بن احمد بن محمد جامی معروف به مولانا…

آیا این یک آدمیزاد است یا غیر آدمیزاد؟!؟!؟!

سنگ شکن خدا که می دهد نمی پرسد بچه کیستی؟! "اما…

پس منظر اختلاف نظر رهبران طالبان و شکننده گی بقای…

نویسنده: مهرالدین مشید سیطره جویی ملاهبت‌الله و افزایش اختلاف میان جناح…

رهبران فراری

نوشته نذیر ظفر ما را به وحشیان زمـــــان رهبران فروخت خـــــود را…

کجاست

مادر دلسوز بی آزار و غمخوارم کجاست  مادر شیرین من از…

تبار گرایی یا تفوق خواهی تباری ؟

ساحه باقیمانده از آریانا ، خراسان و باختر که بنام…

لوکاچ؛ فیلسوف مجار، مورخ و تئوریسین ادبیات

georg lukacs (1885-1971) آرام بختیاری گئورگ لوکاچ، و دمکراسی سوسیالیستی شورایی. جرج لوکاچ(1971-1885…

په حکومت کولو کې بد، په خبرو کې بد او…

نور محمد غفوري جان کیری د امریکا د خارجه چارو پخواني وزیر هغه…

سروش واژگان 

رسول پویان  خـدا تا در نمـاد بنده یـی مصلـوب آدم شد  محـیط…

قلم آزادیخواه همچون باد وزان 

آقای "علی پاکی" (به کُردی: عەلی پاکی)، شاعر کُرد، زاده‌ی…

د نړیوال نظم سازماني بنسټونه

نور محمد غفوری (لومړۍ برخه) د لیکنو ددې سلسلې په پیل کې…

مارکسیسم دگم نیست، بلکه راهنمای عمل است

ترجمه – رحیم کاکایی میخاییل کارداسویچ کل جهان بینی مارکس اما دکترین…

د نړیوال نظم نورمونه

نور محمد غفوري په مخکنیو دریو لیکنو (نړیوال نظم او افغانستان،…

بازی طالبان با کارت قومی و سکوت مرگبار نخبه گان…

نویسنده: مهرالدین مشید هرگونه اعتماد به یک گروۀ تروریستی بزرگترین خیانت…

د نړیوال نظم اصول

نور محمد غفوري (د تیرو لیکنو په تسلسل) د (نړیوال نظم او…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی 

اگر ماه و خورشید را هم از آسمان پایین بیاورند هرگز دل به…

نړیوال نظم په کومو قاعدو ولاړ دی؟

نور محمد غفوري (د پخوا نۍ لیکنې په سلسله) څو ورځې مخکې…

جایگاه ی طالبان در معادلات سیاسی و استخباراتی در حال…

نویسنده: مهرالدین مشید آیا معادلات سیاسی و استخباراتی در منطقه در…

«
»

ائتلاف مثبت است …

پنج گروه سیاسی در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند «پیرامون وضعیت سیاسی ایران» برای ایجاد یک «جمهوری سکولار دموکرات» در ایران با هم ائتلاف می‌کنند. این بیانیه با امضای هیأت اجرایی جبهه ملی ایران- اروپا، حزب چپ ایران (فدائیان خلق)، سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور و همبستگی جمهوری خواهان ایران رسیده است…


حزب کمونیست کارگری با حزب دموکرات گفتگو دارد …


گروه سلطنت هم با خودش مشغول است . حامد اسماعیلیون، نازنین بنیادی، رضا پهلوی، شیرین عبادی، مسیح علی‌نژاد، گلشیفته فراهانی، علی کریمی، و عبدالله مهتدی نفرات این گروه سلطنتی هستند … از این جمع هشت نفره سلطنتی شش نفر منشور بیرون دادند و 2 نفر دیگر فعلا ساکتند .علی کریمی و گلشیفته فراهانی …


به نظرم ائتلاف و گفتمان خوب و مثبت است فارغ از اینکه اختلاف عقیده باشد یا نباشد . ائتلاف مثبت و خوب است چون جامعه سیاسی ایران حداقل به مدت یک قرن زیریوغ استبداد سلطنتی و روحانییت بوده و هیچ زمانی فرصت دیالوگ نداشت تا تجربه کند . طی نیم قرن استبداد دینی هم حکومت اسلامی توانست نقش مخربی در اختلاف انداختن بین نیروها بازی کند .

حالا بعد از استبداد دینی فرصتی پدیدار میشود و بد نیست از حالا تمرین کنند . این سیستم حاکم فعلی بالاخره یا باید خودش وا بدهد و یا بازش میکنند . همین حالا دستان عربستان را فشردند … سپاه برای ترمیم روابط خارجی و مبادله زندانی با آمریکا عجله دارد …


تنها نکته ایی که قابل توجل است در کنار مثبت بودن دیالوگ و ائتلاف به کتگوری دقت کنید . کتگوری یک قانون است و دلبخواهی هم نیست . کتگوری یعنی ردیف و طبقه …


به عنوان مثال کلاغ و عقاب هر دو پرنده هستند با کتگوری کاملا متفاوت . عقاب بالای کوه زندگی میکند و کلاغ کف زمین پست قبرستان ، نوع غذا و رفتار و ظاهر … و همه چیزشان متفاوت است و تحت هیچ شرایطی کلاغ و عقاب با هم هم خانه نمیشوند .


در موضوعات سیاسی این مهم ضریب میخورد . همین حالا کتگوری سلطنت را مثال بزنم . کلا سابقه و تجربه و نبوغ سیاسی ندارند. تنها ویژگی شان همراه داشتن لجستیک و مدیای غرب است که هی رضا پهلوی را مثل میخ در ذهن مخاطب به عنوان چهره تاثیر گذار فرو کند . دقت کنید از آن جمع چند نفره فقط رضا پهلوی توسط مدیا دیده میشود . بقیه انگار سفیداب رضا پهلوی و جاده صاف کن سلطنت انتخابی یا موروثی هستند . یعنی شده اند کارچاق کن رضا پهلوی. ایشان هم هی تکرار میکند 44 سال است مبارزه میکنند فقط نمیگوید کجا و چکار ؟

مدیای امروز هم از نسل همان مدیای 50 سال پیش است که خمینی را از نجف بردند پاریس و 2000 خبرگزاری و نور افکن امام را پختند و ساختند و زارپ انداختند به مردم ایران …


حالا البته شعور جامعه ایران مثل 50 سال پیش نیست . مدیا ولی هنوز موثر است .

از قدیم سلطنت و روحانیت در ایران کتگوری یکسانی داشتند . عبدالله مهتدی در میان جمع سلطنتی در شرایط فعلی تنها علامت سوال است چون کتگوری اش سلطنتی نیست این به شخصیت فردی مهتدی برمیگردد . همیشه دنبال شراکت در قدرت سیاسی بود و است که این بار هم به خطا رفت . حتی در فرصت طلبی هم باید تشخیص مناسب داشت تا از خطای محاسبه بکاهد .

به نظر من مهتدی را در آن جمع سلطنتی موقتا و با تناقض راه دادند تا چرخشان راه بیافتد چون میدانند که کسی دنبال سلطنت و اتوبوس مجانی نمیرود . یعنی کشتند مهتدی را با شناخت از روحیات فردی اش آگاهانه انتخاب کردند و خرکش کنان بردند بردند در جمع سطلنتی خودشان . حالا منشور زدند و منتظرند بقیه بروند دنبال منشور سلطنت ! و حتی گله مند هستند ما که منشور هم زدیم چرا کسی نمی آید ؟

همان زمان که رضا پهلوی اتوبوس مجانی داد زد با شعار مرگ بر این و آن … اگر کسی زیر منشور سلطنت قرار بود برود تا حالا رفته بود . حداقل یک نمونه مثال بیاورید که فلان گروه و حتی فرد در اتوبوس مجانی سلطنتی سوار شد و به عنوان راندمان به رخ بکشید ! تاریخ و مردم ایران حالا خوب میداند مجانی یعنی چه ؟

گروه سلطنت شامل همان چند نفر پرورش یافته در مدیا ، بعد از تشکیل و ارائه منشور ساواک ، باید بگردند ببیند کجا و کی بروی نظام ساواک و سلطنت دربازمیکنند ؟


بنابراین ائتلاف و گفتگو خوب است اما کتگوری قانون است . یادتان باشد .

 
اسماعیل هوشیار
13.03.2023

یادم هست در جریان مذاکرات چند سال پیش برجام حکومت اسلامی برجرزنی و رکاب ندادن اصرار میکرد …آمریکا با عصبانییت گفت لازم باشد زیر ساختهای سپاه را باید زد … مدتی کوتاه حکومت اسلامی در صحن مجلس رسما گفت نیازی نیست ما خودمان سپاه را منحل و در ارتش ادغام میکنیم …

این البته درو ازذهن نیست که حکومت اسلامی با این نقطه هم برسد …

اما اینکه چگونه گفته های حکومت اسلامی در ایران به منشور سلطنت راه یافته … را نمیداتم . باید از خودشان پرسید . البته اگر سوال کردن در دستگاه سلطنت و ساواک جرم نباشد …