وقتی اختلال به قدرت تبدیل می‌شود: چه کسی پس از…

Wahidullah Noorzai Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) مقدمه: هرمز؛ میدان سنجش قدرت،…

آلزایمر

آلزایمرم که بیدار می‌شود نمی‌دانم امروز، دیروز است! یا که دیروزم، فردا!!! به…

دوران خونین حفیظ‌الله امین و سرکوب رهبران حزب دموکراتیک خلق…

https://www.youtube.com/watch?v=pxhsNfqSXRE افغانستان پس از قیام ثور؛ دوران خونین حفیظ‌الله امین و…

افغانستان و بحران سیاست‌زدگی؛ جامعه‌ای گرفتار منازعه و محرومیت

 نویسنده: مهرالدین مشید سیاست‌زدگی در افغانستان؛ ریشه‌های ساختاری و پیامدهای انسانی سیاست…

نصیب الله سیماب

*** له پښتو ژبې او پښتني فرهنګ تکړه شاعر، ادبپوه، څېړونکی،…

دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=2d326hWQtcQ&t=12s دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

از فرسایش دولت تا سرایت جنگ: زنجیرهٔ راهبردی بحران در…

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military and…

د سیستمونو ډولونه

نور محمد غفوری د سیستمونو د وېش عمده معیارونه سریزه په تېرو دوو…

سکوت پشتون‌ها در برابر طالبان؛ آتشی زیر خاکستر

 نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی دربارهٔ سکوت سیاسی، نارضایتی اجتماعی و امکان…

کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انسان؛ در جست ‌وجوی خویشتن (1)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی پیشگفتار : انسان از نخستین…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

«
»

سلطه اختاپوت رسانه ای غرب

با حفظ اینک ‌دو دهه اول قرن ۲۱ برخی حقایق منفی سیاست آمریکا را برای جهانیان آفتابی ساخته است ، اما سلطه اختاپوت رسانه ای غرب به حدی در تکرار تبلیغات و برجسته سازی سیاست‌های روزمره آمریکا فعال است که ذهن جهانیان را در تمیز حق و باطل دچار ابهام می‌سازد.

تحلیلگران ، رئیس جمهور ترامپ ا مرد عملگرا توصیف می‌کنند، اما این عملگرایی در الفاظ و بیان سیاست یک کشور مقتدر جهان می‌تواند عامل بی باوری های بیشتر برآی آن کشور گردد .

ترامپ با این عملگرایی فکر می‌کند هر آنچه بگوید و بخواهد حرفش و خواستش واقعیت روز است طبق منافع آمریکا و سلیقه خودش هرکه را بخواهد تروریست می‌گوید و هر تروریستی را بخواهد در شان و شوکت مسند اقتدار حمایت می‌کند، احمد الشرع با سابقه روشن ارتباط با شبکه تروریستی القاعده و بعدآ داعش با بستن یک نکتایی گرچه عامل قتل هزاران سوریایی در مدت ک‌وتاه اقتدارش شده است تروریست نه بلکه چهره قابل حمایت آمریکا و غرب میباشد ( شاید از جمله ریزرفهای آمریکا در داعش بوده باشد ) ، نتنیاهو با قتل بیش از ۵۰ هزار مرد و زن و طفل فلسطینی ، ویرانی وحشیانه و کامل غزه تروریست وخون آشام نیست دوست صمیمی و قابل حرمت ترامپ تست . حمایت ایران از حزب الله و حماس قابل سرزنش تا حد آمادگی جنگی است و نتنیاهو قاتل مردم غزه شایسته آنست تا آمریکا ایران را از پا در آورد و تحت تهدید بمباردمان قرار دهد آن هم بمباردمانیکه بشر تا حال ندیده باشد .

تبدیل غزه به جهنم و بماردمان تا حال نا دیده شده ایران کشتن و خاکستر ساختن هر موجود زنده در آتش جنگ است ، این تروریسم نیست اما حق داشتن سرزمین مستقل و حق تقویت دفاعی در برابر اسرائیل تروریسم است .

عملگرایی آغای ترامپ توضیح تئوریک تروریسم را در ابهام می‌برد، تازه وزارت خارجه آمریکا رژیم طالبان را در جمله نیابتی های ایران جا داده است ، این عملگرایی ترامپ است که هرچه بخواهد بر دیگران انهام‌ببندد و اختاپوت رسانه ای تحت خدمت به تبلیغ و ترویج‌ بپردازد.

اگر حماس و حزب الله و مردمان غزه نیابتی های ایران علیه اسرائیل بودند ، طالبان را ایران در کدام عرصه به نیابت از خود میجنگاند ؟ علیه پاکستان ؟ هیچ منطق ندارد . علیه اسرائیل؟ حرف احمقانه است . علیه آسیای میانه و فدراتیو روسیه ؟ این کور خواندن سیاست است . ویا خلاف هند ؟ می‌توان گفت عجیب و احمقانه .

اگر منظور بکار گرفتن طالبان علیه آمریکا باشد ، همه روزه طالبان درخواست باز گشایی سفارت آمریکا را در کابل کرده اخیرآ اعلان در اختیار گذاری معادن افغانستان به آمریکا را کرده اند .

وزارت خارجه آمریکا با چنین اعلان بی بنیاد و غیر عقلانی بی مایگی سیاستگذاری آمریکا را نشان می‌دهد و از جانب دیگر ایران را چنان بزرگ نمایی می‌کند که صدام حسین را و می‌گفت صدام دستگاه‌های سیار ساختن بمب اتم دارد و اسلحه کیمیایی اش ظرف ۴۵ دقیقه اروپا را نابود می‌کند.

از سیاستگذاری های شیطنت آمیز سال‌های جنگ سرد و دو دهه اول قرن ۲۱ میشود یک اصل را قبول کرد که زور حق است و زورمند آنچه بگوید بی ریب و ریاست .

اما حیرت آور آنست که همین جهان پیشرفته تا سرحد هوش مصنوعی و تحت سلطه در آوردن کیهان و ابحار و قاره ها در پوشش تبلیغات غرب چنان گیر می ماند که حین اقدامات نظامی آمریکا صدا بر نمی آورند اما با ختم‌اقدامات نظامی و ارتکاب جنایت با چند جمله که اشتباه شده است. اطلاعات غلط بوده است وغیره اکتفا کرده در باره جنایات و کشتار ها و ویرانی ها حرفی بزبان نمی آورند .