حامییان حق!

امین الله مفکر امینی !    2025-03-06   نترسم زدشمن تکیه برحـــق کــــــــــرده ام باتکیه…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟

پروفیسور دکتر شمس سینا بخش نخست درین جا می خوانید: -چطور میتواند یک…

افغانستان در تلاقی آشوب و رقابت؛ قرائتی تازه از فروپاشی…

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی طالبان؛ تلاطم‌های داخلی و بازتاب‌های جیوپولیتیکی منطقه‌ای…

در مورد تعاونی‌های کارگری

از آثار کلاسیک لنین برگردان: آمادور نویدی درباره تعاونی‌های کارگری تذکر سردبیر سایت مارکسیست– لنینیست امروز: این…

ریناس ژیان

استاد "ریناس ژیان" (به کُردی: ڕێناس ژیان) شاعر نامدار کُرد…

پنجشیر، زخم بر تن، آتش در دل؛ افسانه‌ای زنده در…

نویسنده: مهرالدین مشید پنجشیر، شیر زخمی اما سرفراز؛ خاری در چشم…

فلسفه امید بلوخ،- میان مارکس و مسیحا

Ernst Bloch (1885-1977 ) آرام بختیاری سوسیالیسم حتمی است !، مارکسیستی یا…

دلزار حسن

استاد "دلزار حسن" (به کُردی: دڵزار حەسەن) شاعر، نویسنده و…

مقام عشق 

رسول پویان  کلام عشـق و محبت چقدر شیرین است  نبید خسرو و…

تحول در متغیرهای ژئوپلیتیکی افغانستان: بازتعریف نقش طالبان در معادلات…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در معرض تلاطم؛ از صعود سریع تا…

برای نخستین‌بار، مصاحبه‌ی طولانی من با هوش‌مصنوعی

محمدعثمان نجيب  بخش دوم پندار من نسبت به هر پدیده‌یی منفی نی‌ست.…

 ما و گفته های شرل بنارد، همسر  آقای خلیلزاد پیرامون…

نوشته بصیر دهزاد  در یک تحلیل ، ارزیابی  و محورچه باید…

شهروندی بنیاد عملی دموکراسی

شهروندی به مفهوم منتفی امت نیست. بلکه رویکرد عملی از…

برهی که رفته ایم!

امین الله مفکرامینی      2025-22-05! بـرهی که رفته ایم ورویــم،نگردیم بــرعقــــــــب ورجان وتنــراوقربان داریم…

نشست تخصصی و کارگاهی فردوسی‌شناسی در بروجرد برگزار شد

به گزارش رها نیوز، و نقل از دکتر "محمد فصیحی"…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(فصل دوم)

مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم نوشته: آ. لوزوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم کارل…

آنجا که دیوار ها فریاد می زنند؛ روایت یک ویرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید از خشت تا خیال؛ روایت خانه ایکه طالبان…

اُلیګارشي څه شی ده؟

نور محمد غفوری د اُلیګارشي په اړه په (قاموس کبیر افغانستان) کې داسې…

دو پرسش

۱-- آیا در افغانستان قوم یا ملیتی است که اجدادشان…

چالش های درونی میان طالبان و مخالفان آنان؛ آزمونی تعیین‌کننده…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و دور زدن گروها و سیاستگران نابکار…

«
»

تزلزل ترامپ در مواجهه با پوتین

 رسانه هنگ‌کنگی در مطلبی با اشاره به خط‌ و نشان کشیدن «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای مسکو و تهدید روسیه به تحریم‌های مضاعف در صورت تداوم جنگ، گزارش داد که ترامپ در حال ارتکاب اشتباهاتی مشابه با «جو بایدن» رئیس‌جمهور سابق آمریکاست و اعتبار خود نزد مسکو را از دست می‌دهد.

به گزارش «آسیا تایمز»، رئیس‌جمهور آمریکا در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» و در مصاحبه‌های خود بر این نکته تأکید می‌کند که روسیه باید هرچه سریع‌تر برای حل‌وفصل جنگ اوکراین به توافق برسد، وگرنه با تبعات تحریم‌های اقتصادی و تعرفه‌های سنگین آمریکا مواجه خواهد شد. او در اظهاراتی که حتی از آمار ارائه‌شده از سوی دولت اوکراین هم اغراق‌آمیزتر است، می‌گوید روسیه در این جنگ متحمل بیش از یک میلیون تلفات شده است، در حالی که بر اساس آمار ادعایی کی‌یف، روسیه ۸۱۲ هزار تلفات داده است.

گرچه روسیه از ارائه آمار تلفات خود اجتناب می‌کند، اما بر اساس اظهارات منتشرشده از سوی برخی منابع روسی، این کشور از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ تا ۱۸ ژانویه ۲۰۲۵، حدود ۲۶۶ هزار کشته و مجروح داشته است که تقریباً یک‌چهارم آمار ادعایی ترامپ است.

از سوی دیگر، تصور ترامپ درباره وضعیت اقتصادی روسیه احتمالاً بر اساس اطلاعاتی است که از دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا دریافت کرده است. ظاهراً او فکر می‌کند اقتصاد روسیه در آستانه فروپاشی است و از این رو به پوتین می‌گوید که هرچه سریع‌تر به توافق برسد وگرنه با فشار اقتصادی آمریکا مواجه خواهد شد.

بزرگ‌نمایی رسانه‌های غربی درباره آسیب‌های اقتصادی روسیه

رسانه‌های غربی مملو از گزارش‌هایی هستند که اقتصاد روسیه را در لبه پرتگاه سقوط ارزیابی کرده و مدعی هستند که مسکو در بحران بزرگی به سر می‌برد. این گزارش‌ها همچنین ادعا می‌کنند که پوتین در داخل کشور با مشکلاتی روبرو است، از مشاوران اقتصادی خود خشمگین بوده و به دنبال یک راه‌حل فوری است.

اما به گزارش رسانه هنگ‌کنگی، این گزارش‌ها اغلب فاقد منابع معتبر هستند یا به منابع کم‌اهمیت استناد می‌کنند. برای مثال، روزنامه «دیلی میل» که طرفدار اوکراین است، در یکی از گزارش‌های خود برای توجیه این ادعا که روسیه از منظر اقتصادی خواستار مذاکره و پایان جنگ است، با «اولگ ویوجین»، معاون سابق بانک مرکزی روسیه مصاحبه کرده است.

به گزارش آسیا تایمز، بهترین توصیف غیردولتی از وضعیت روسیه از سوی «الکساندرا پروپنینکو» منتشر شده است، عضو مرکز کارنگی روسیه-اوراسیا که تا اوایل ۲۰۲۲ در بانک مرکزی روسیه مشغول به کار بود. به گفته پروپنینکو، پوتین «هنوز در وضعیت ناامیدی نیست» و مشکلات اقتصادی نمی‌توانند در آینده نزدیک تاثیری بر جنگ اوکراین داشته باشند.

او می‌نویسد: «مشکل غرب در زمان‌بندی است. رهبران سیاسی می‌خواهند جنگ به‌سرعت پایان یابد و برخی تحلیلگران مدعی هستند که پوتین ناچار به اتخاذ تدابیری برای حفظ قدرت داخلی خود خواهد بود. امیدهای غرب بر این فرض غلط استوار است. مشکلات اقتصادی روسیه هنوز به قدری شدید نیستند که در کوتاه‌مدت تأثیر معناداری بر جنگ داشته باشند. برای حداقل یک سال آینده، کرملین احتمالاً می‌تواند اقتصاد خود را از بحران تمام‌عیار حفظ کند و منابع لازم برای ادامه جنگ در اوکراین را در اختیار داشته باشد.»

بر اساس گزارش آسیا تایمز، روسیه در حال حاضر با کمبود نیروی کار مواجه است و نرخ بیکاری بسیار پایین است؛ حال آنکه اقتصادهایی که در وضعیت بحرانی قرار دارند معمولاً با بیکاری، دستمزدهای پایین و کمبود کالاهای مصرفی شناخته می‌شوند. روسیه در تامین کالاهای مصرفی خود موفق بوده و گرچه قیمت برخی اقلام افزایش یافته، اما کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

از سوی دیگر، تحریم‌های غرب میدان را برای چین باز کرده‌اند و محصولات چینی با قیمت ارزان‌تر به بازارهای روسیه راه یافته‌اند. گرچه جنگ اوکراین بخشی از دلایل کمبود نیروی کار در روسیه است، اما میزان تأثیر آن مشخص نیست و آنچه واضح است، این است که دستمزدها در حال افزایش هستند.

بازنده واقعی تحریم علیه روسیه، اروپاست

علاوه بر این، روسیه از منظر انرژی مستقل است و می‌تواند قیمت سوخت را در داخل کشور تنظیم کند، اما این در مورد اروپا صدق نمی‌کند. به دلیل تحریم‌هایی که علیه روسیه اعمال شده و تخریب خطوط لوله انتقال گاز از روسیه به اروپا، اقتصادهای اروپایی از نظر کمبود انرژی، هزینه‌ها و اشتغال، وضعیت بدتری نسبت به روسیه دارند.

بر اساس این گزارش، در حال حاضر حتی آلمان هم وارد وضعیت رکود شده است، اما روسیه نه. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که ارز یورو در حال از دست دادن پایداری خود است و آسیب‌های اقتصادی مضاعف به کشورهای اروپایی مانند آلمان و فرانسه می‌تواند بر ارزش یورو تأثیر بگذارد.

در این گزارش آمده است: «اگر روسیه تصمیم بگیرد عرضه گاز، نفت و گاز طبیعی مایع را متوقف کند، بحران انرژی در اروپا بدتر خواهد شد. این یعنی آسیبی که پوتین می‌تواند به اروپا وارد کند نسبت به آسیبی که ممکن است ترامپ با تحریم‌ها، تعرفه‌ها یا هر اقدام اقتصادی دیگری به روسیه وارد کند، بزرگ‌تر است.»

رسانه هنگ‌کنگی سیل گزارش‌هایی که درباره اقتصاد روسیه و مشکلات پوتین منتشر می‌شود را سناریوی «جو بایدن» و همکارانش در دولت پنهان آمریکا می‌داند، سناریویی که با طرح ادعای توانمندی واشنگتن برای تغییر حکومت در روسیه، ترامپ را هم با خود همراه کرده است. با این حال، این استراتژی نتیجه عکس خواهد داشت، زیرا تنها خروجی آن تشدید عزم مسکو برای یک‌سره کردن کار اوکراین و پیروزی در جنگ است.

از سوی دیگر، به گزارش آسیا تایمز، این سیاست به اعتبار ترامپ نزد مسکو برای دستیابی به توافقی جهت پایان دادن به جنگ آسیب می‌زند. ترامپ در ابتدای ورود خود به قدرت، تقریباً از هرگونه وابستگی به سیاست دولت پنهان بایدن دور بود. به نظر می‌رسید ترامپ درک کرده است که تلاش برای براندازی دولت پوتین بی‌ثمر و غیرهوشمندانه است.

این امر به ترامپ یک مزیت برای پایان دادن به جنگ اوکراین می‌داد، مزیتی که از زمان تحلیف وی، هر روز کم‌رنگ‌تر شده است. تماس تلفنی مورد انتظار بین ترامپ و پوتین هنوز انجام نشده است و کاخ سفید و شورای امنیت ملی آمریکا هم تلاش برای آغاز مذاکرات با روسیه انجام نداده‌اند؛ امری که به گزارش آسیا تایمز، دلیل آن واضح و روشن است.