گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

بدیده ای مهر بنگرید!

امین الله مفکر امینی                         2024-01-07! بـــه دیده ای مهربنگرید بـــــه…

«
»

مجمع بین‌المللی اقتصادی سن‌پیترزبورگ: «فرصت‌های جدید و جهان جدید»

نویسنده: 

«۱۰ مهر»

بیست و ششمین مجمع بین‌المللی سن پیترزبورگ، که معروف به داووس روسیه است، امسال در حالی برگزار شد که جهان ما با شتاب در حال حرکت به سمت و سوی آفرینش نظمی تازه است؛ نظمی متوازن و عادلانه، عاری از تحریم و تحکم، فارغ از جنگ‌طلبی و تک‌تازی‌های آمریکای سلطه‌گر.

امسال نیز مجمع اقتصادی سن پیترزبورگ، در بیست و پنجمین سال برگزاری متوالی خود، به‌علت ادامهٔ عملیات ویژهٔ روسیه در اوکراین، با تحریم‌های گسترده غرب جمعی مواجه بود. امّا با وجود این، قریب ۱۷۰۰۰ نفر، بیش از ۱۳۰ کشور جهان، از جمله مقامات ارشد سیاسی، اقتصادی، پژوهشگران علم اقتصاد، کارآفرینان، تحلیگران، سرمایه‌گذاران، روزنامه‌نگاران و رسانه‌های مستقل، و افراد مؤثر و کارا در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی از داخل و خارج در آن شرکت چشم‌گیری داشتند. نمایندگان سیاسی و اقتصادی بسیاری در این مجمع سخنرانی کردند و به گفتهٔ الکساندر بگلوف، فرماندار شهر سن‌پیترزبورگ، مجموع توافقنامه‌هایی که در این مجمع اقتصادی بین‌المللی امضا شد به بیش از ۲۰۰ میلیارد روبل (بیشتر از ۲/۷ میلیارد دلار) رسید.

با توجه به تغییرات و چرخش‌های مهم ژئوپلیتیک، ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک اخیر در عرصه جهانی، جنگ تحریم‌ها، کنش‌ها و واکنش‌های مالی و پولی، و شکل‌گیری و فعال شدن نهادهای مختلف سیاسی ـ اقتصادی ـ امنیتی منطقه‌ای و بین‌المللی، همچون «اتحادیه اقتصادی اوراسیا»، «پیمان شانگهای» و «باشگاه گفتگوی» اقتصاد‌های در حال ظهور برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی، و «بریکس»، سوژهٔ اصلی این‌ نشست مجمع بین‌المللی اقتصادی سن‌پیترزبورگ، که از ۱۵ تا ۱۸ ژوئن امسال ادامه داشت، «فرصت‌های جدید و جهان جدید» انتخاب شده بود.

یکی از محوری‌‌‌ترین برنامه‌های امسال مجمع، «اتحاد برای نسل‌های آینده به منظور رسیدن به جهانی عادلانه» بود که برای شرکت‌کنندگان در پلاتفرم‌های متنوعی همچون: اقتصاد جهانی در نظم جدید جهانی، افزایش کیفیت زندگی جهانیان، معرفی دوره‌های اقتصاد رو به‌رشد روسیه، مدیریت تکنولوژی، هوش مصنوعی و تکنولوژی‌های روسیه در این حوزه، گردشگری، مباحث متنوع شمالگان، ترانزیت نوین جهانی، دلار زدایی و … بیش از یکصد و پنجاه رویداد و هزار سخنرانی تنظیم گردیده بود.» از سراسر جهان هیأت‌هایی از کشورهای متعدد به کارگاههای کاری در این مجمع پیوستند که از جمله آن‌ها ایران، عربستان، امارات، ترکیه، قطر، هند و سوریه بودند. حضور رئیس جمهور الجزایر و هیأت‌های عربستان و امارات و به‌ویژه حضور شخص محمد بن‌زاید رئیس جمهور امارات متحدهٔ عربی در مجمع، که تا چندی پیش از متحدان سنتی آمریکا بودند، پیام بسیار روشن مجمع اقتصادی سن‌پیترزبورگ بود که نشان داد منزوی کردن روسیه کاری غیرممکن است.

در حاشیهٔ مجمع بین‌المللی اقتصادی سن‌پترزبورگ ۲۰۲۳، شرکت روسی METEOR Lift، و شرکت دانش‌بنیان ایرانی فناوری پیشرفته «ایلیا» در زمینهٔ سیستم‌های حمل و نقل عمودی یادداشت تفاهم و همکاری امضا کردند. شرکت METEOR Lift رهبر بازار آسانسور روسیه است، و شرکت دانش‌بنیان ایرانی فناوری پیشرفته «ایلیا» متخصص در توسعه و عرضهٔ محصولات و تجهیزات با تکنولوژی بالا برای صنایع پزشکی، ساختمانی و تولیدی است. این شرکت دارای آخرین تکنولوژی و دانش در زمینه‌های مختلف و همچنین تجهیزات مدرن تولیدی و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی است. «ایلیا» یکی از تأمین‌کنندگان پیشرو سیستم‌های حمل‌و‌نقل عمودی در ایران است که امکانات تولیدی خود را در کشور دارد. این سند توسط ایگور مایوروف، مدیر عامل شرکت METEOR Lift، و نرگس اشرفی، مدیر عامل شرکت «ایلیا‌ های‌تک» به‌امضا رسید.

هیأت سوری، به‌سرپرستی دکتر کنان یاغی، وزیر دارایی سوریه، ضمن دیدار با جورج مرادوف نماینده دائم جمهوری کریمه روسیه، و جستجوی راه‌های توسعه و گسترش همکاری‌های اقتصادی دوجانبه در تمام سطوح با این جمهوری، از فرصت پیش‌آمده در این گردهم‌آیی استفاده کرد و با سوری‌های مقیم سن‌پیترزبورگ برای غلبه بر مشکلات پیش روی اقتصاد سوریه در مرحلهٔ کنونی، و چشم‌انداز همکاری‌های ممکن، با آنان به گفتگو و مشورت پرداخت.

«کلیدی‌‌‌ترین محور مجمع سن‌پترزبورگ نطق آقای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه بود که بر عملیاتی و اجرایی شدن دستاوردهای این مجمع، و حرکت در مسیر توسعهٔ مناسبات همه‌جانبهٔ کشورهای دوست روسیه در نظم جدید جهانی، و تقسیم امتیازات جهانی برای دنیایی برابر و فارغ از سیاست‌های یکجانبه‌گرایانه و خودکامهٔ آمریکایی، و البته حذف شبکهٔ دلار، تکیه و تأکید داشت.»

پوتین در این سخنرانی به‌ویژه در مورد تأثیر عملیات ویژه بر اقتصاد روسیه صحبت و اشاره کرد که روسیه توانسته است اقتصاد خود را به‌سمت بازارهای کشورهای آسیایی، آفریقا و آمریکای لاتین تغییر دهد. او بر وظیفهٔ نازی‌زدایی به‌عنوان یکی از وظایف کلیدی مسکو تأکید ورزید و گفت: «ما موظف به مبارزه با این امر هستیم. روسیه متأثرترین کشور در مبارزه با نازیسم است. ما هرگز این را فراموش نخواهیم کرد». او همچنین گفت که ما بیشتر از کشورهای ناتو تسلیحات هسته‌ای داریم. البته روسیه نیازی به استفاده از سلاح هسته‌ای ندارد، امّا ذخایر هسته‌ای خود را کاهش نخواهد داد.

پوتین همچنین گفت: «سیستم جهانی نئواستعماری ذاتاً دیگر وجود ندارد و نظم جهانی چند‌قطبی در حال تقویت است. این یک روند اجتناب‌ناپذیر است…. دوران یکه‌تازی، تحریم و خط‌کشی و تعیین تکلیف برای کشورها در نظام بین‌المللی توسط آمریکا به‌پایان رسیده است و کشورهای جهان در نظم جدید مبتنی بر منافع خود به انتخاب شرکای قابل اعتماد می‌پردازند…. بهترین راه برای غرب پایان دادن به لجاجت و خصومت با روسیه، پایان بخشیدن به سیاست روس‌ستیزی و بازگشت به مسیر خردگرایی و همکاری با روسیه در نظم جدید جهانی و کسب منافع برد ـ برد است.»