پترو در مورد اوکراین: غرب جانماز آب نکشد!
رئیس جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین علاقه ای به ادامه جنگ اوکراین ندارد
درخواست ازطرف های درگیر برای گفتگوی صلح.
نقد گفتمان جنگ غرب.
پترو: غرب دارای استانداردهای دوگانه در این درگیری است.
نوشته هانس وبر
آمریکا ۲۱
ترجمه مجله هفته
گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا در جریان سفر رسمی خود به اسپانیا در مصاحبه ای با روزنامه اسپانیایی ال پایس، از توافق صلح بین روسیه و اوکراین حمایت کرد.
در آمریکای لاتین، به دلیل افزایش قیمت مواد غذایی، فقر و گرسنگی در حال افزایش است. این سیاستمدار چپ معتقد است: «این گرانی به خاطر جنگ است. در واقع، آمریکای لاتین این پتانسیل را دارد که با تولید داخلی، مواد غذایی لازم برای تغذیه ساکنانش را تامین کند. با این حال، بازار آزاد جهان، شبه قاره را به واردات کود و مواد غذایی وابسته کرده است که این محصولات هم در نتیجه جنگ گران شده است.»
پترو گفت: ما علاقه ای به ادامه این جنگ نداریم.
وی همچنین گفت: «گفتمان برخی از کشورها علیه تهاجمات و درگیریها ها به نظر ما صادقانه نیست، به خصوص زمانی که مخالفان امروزی این تهاجمات خودشان به کشورهای دیگر حمله کرده باشند».
منظور او نه تنها موارد خاورمیانه، بلکه حملات قبلی مانند حملات انگلستان به جزایر آرژانتینی مالویناس، یا ایالات متحده آمریکا در سانتو دومینگو (جمهوری دومینیکن، ۱۹۱۶ و ۱۹۶۵)، گرانادا (۱۹۸۳) و پاناما (۱۹۸۹) است.
پترو در پاسخ به سوال «پپا بوئنو»، مصاحبهگر و سردبیر ال پایس، آیا تهاجمات آمریکا بمباران اوکراین را توسط روسیه توجیه میکند یا خیر، پاسخ داد: «خیر این گفتمان بمباران روسیه را توجیه نمیکند، اما ما یک بار پیشنهاد کردیم که تجاوزات بین المللی، تهاجمات، جنایت علیه بشریت اعلام شود. اما این ایالات متحده بود که آن را رد کرد.»
بوئنو استدلال کرد که اروپایی ها دست به حمله نزدهاند. این روزنامه نگار گفت: ما در قاره خود درگیر جنگ هستیم و کشوری از ما کمک می خواهد، ما باید به کشوری که درخواست کمک میکند کمک کنیم.
رئیس جمهور کلمبیا در پاسخ گفت: «من در این مورد که ادعا میکنید اروپا هرگز در این تهاجم نقش نداشته و یا دست به تهاجم نزده است شک جدی دارم. اروپا عضو و پشتیبان ناتو است و از طریق ناتو دست به تهاجماتی زده است. چرا حمله به لیبی توسط شما خوب است و ولی وقتی روس ها حمله میکنند بد است؟» بوئنو مجبور شد بپذیرد که همه تهاجمات بد هستند.
پترو در پاسخ گفت: «اگر همه آنها بد هستند، پس سیاست نباید بگوید «این یکی بد است» و دیگران را تشویق کند با او هم صدا شوند، بلکه موضوع تجاوز بین المللی را جنایت [علیه بشریت] اعلام کند، فارغ از اینکه چه کسی مرتکب آن شده است. »
او تاکید کرد که این گفتمان جدی تری خواهد بود و آمریکای لاتین از آن حمایت خواهد کرد، زیرا شبه قاره در تاریخ اخیر خود شاهد تهاجمات متعدد بوده است.
رهبر کلمبیا در این مصاحبه جزئیات گفتگوی دو هفته پیش خود با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را مطرح کرد.
من به بایدن گفتم که او نقش رهبری پیشگام در جنگ اوکراین را آگاهانه بازی نمی کند همان نقشی که در ابتکار مبادله بدهی خارجی کشورهای فقیر با اقدامات اقلیمی انجام داد. پترو اطمینان داد که مورد موضوع دوم پای بقای نوع بشر در میان است.
وی افزود: من نمی گویم پایان دادن به جنگ در اوکراین آسان است.
پترو گفت: «اما اگر ما از این سیاست دست برداریم که گویا اوکراین بخشی از سرزمین ناتو است که باید به هر قیمتی از آن دفاع کرد، روس ها و اوکراینی ها شانس بیشتری برای نشستن دور میز و پایان دادن به جنگ خواهند داشت.»
بوئنو پرسید: «اما در این میان، آیا باید به اوکراینیها بگوییم که باید تاوان گناهان گذشته آمریکا را بپردازند؟»
رئیس جمهور کلمبیا-ونزوئلا را مثال زد. دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا با حمایت کلمبیا تلاش کرد به ونزوئلا حمله کند.
این امر ونزوئلا را به سمت بلوک روسیه و کلمبیا را بیشتر به بلوک ناتو سوق داد. خوشبختانه جنگی در کار نبود. هر دو کشور از طریق پیوندهای فرهنگی و تاریخی مشترک باهم بسیار نزدیک هستند.
پترو گفت: «من نمی دانم که آیا اتفاق مشابهی در مورد اوکراین و روسیه رخ میداد یا خیر، اگر اوکراین و روس ها وارد جنگی نمی شدند که بیشتر به سود یک طرف ثالث، یعنی ناتو است.»
این واقعیت که یک جمعیت روسی زبان در اوکراین وجود دارد نمی تواند دلیلی برای حمله به آنها به عنوان یک اقلیت باشد و یا از آنها به عنوان دستآویزی برای تهاجم استفاده کرد. در ضمن هیچ درگیری نباید بر سر وابستگی یا مخالفت با ناتو ایجاد شود.
پترو در ادامه سخنانش نظر خود را بیان کرد که اگر دیگر این درگیری، درگیری ناتو نباشد و چارچوبی ایجاد شود که طرف های متخاصم بتوانند با آرامش مذاکرات را آغاز کنند، حل این مناقشه آسان تر خواهد بود.