گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

بدیده ای مهر بنگرید!

امین الله مفکر امینی                         2024-01-07! بـــه دیده ای مهربنگرید بـــــه…

«
»

  اروپا نباید دنباله رو امریکا باشد      

  اظهارات جسورانه ی رییس جمهورفرانسه در چین :

  نوشته ی : اسماعیل فروغی

       اظهاراتِ به ظاهر انقلابی و استقلال طلبانه ی اخیر ایمانوئل ماکرون رییس جمهور فرانسه درپایان بازدیدِ پردست‌آورد اش ازجمهوری خلق چین ، واکنش های شدید رهبران اروپا را برانگیخته و اتاق های فکرِعرصه های مهم سیاسی ، اقتصادی و امنیتی اروپا را به اندیشه واداشته است .

        مکرون پس ازاستقبال شاندارتاریخی ازسوی رهبران چین و پس از بگو مگو های سخت پشت درهای بسته با شی جین پینگ رییس جمهورمقتدرچین ، در آخرین مصاحبه خبری اش با صراحت و با صدای بلند گفت که : ” در تحولات تایوان ، اروپا باید بی طرف باقی بماند ، اروپا از تشدید بحران در تایوان هیچ نفعی بجز زیان نخواهد برد . اروپا باید به یک قطب سوم مستقل از واشنگتن و پکن مبدل شود… “

        رییس جمهور فرانسه ضمن این مصاحبه ی خبری به روشنی اعلام کرد که : ” خطر بزرگی که اروپا را تهدید می کند ، گرفتار شدن در بحران هاییست که به نفع اروپا و برای اروپا نیست .”

        او با جدیت تاکید کرد که : ” اروپا باید در برابر فشارهای موجود که اروپا را به دنباله رو های امریکا تبدیل می نماید ، مقاومت به خرچ بدهد… “

       اینگونه اظهارات سخت و صریحِ یک رییس جمهورمقتدراروپا که با واکنش های منفی برخی رهبران محافظه کار و ترسوی اروپا مواجه شد، بی تردید ریشه دراندیشه های راهبردی ” استقلال استراتژیک ” برای اروپا داشته و خواستار استقلال سیاسی – اقتصادی و افزایش توان دفاعی اروپا بدون وابسته گی کامل به ایالات متحده ی امریکا می باشد.

       اینگونه اظهارات اگر از یکسو می تواند مصرف تبلیغاتی داخلی برای موقعیت حساس کنونی رییس جمهورمکرون داشته باشد ، از جانب دیگر می تواند اتحاد کلیدی میان اروپا و امریکا را شدیداً تهدید و تضعیف نماید.

       و بالاخره اینگونه اظهارات ، بازتاب روشنی است از حقایق تلخ و دشواری های بی شمارکنونی درون اروپا که همه ازاثردنباله روی های بی چون وچرا ازامریکا و سهمگیری در جنگها و بحران های بیهوده ای که آمریکا خلق نموده، به وجود آمده است.

       به باور ناظران و تحلیلگران ، این اظهارات صریح مکرون در واقع ادامه ی همان موضعگیری قاطع اروپاییان در برابر ” قانون کاهش تورم ”  امریکاست که چندی پیش برای حمایت سرمایه گذاری درامریکا به تصویب رسیده است. ( قانون کاهش تورم امریکا، شامل یارانه های گونه گون به سرمایه داران و شامل 370 میلیارد دالر برنامه ی کمکی به سرمایه دارانی است که در بخش انرژی پاک ، موترهای برقی ، باتری ها و آب و هوا ؛ در امریکا سرمایه گذاری می نمایند. ) این اقدام یک طرفه ی واشنگتن که اروپا را غافلگیر کرده است ، می تواند سرمایه های تولیدی بزرگی را از اروپا به آمریکا انتقال داده و تجارت و صنایع اروپایی را شدیداً متضرر سازد. درست پس از تصویب همین قانون هم بود که ایمانوئل ماکرون پیشاپیش سایر رهبران اروپا به صراحت خواستار استقلال اقتصادی اروپا از امریکا شده گفته بود که : ” این قانون تهدیدی برای تجزیه ی غرب بوده ممکن است مشکلات امریکا را حل نماید ؛ اما مشکلات اروپا را تشدید خواهد کرد … اروپا باید به قانون امریکا در مورد کاهش تورم ، واکنش قوی نشان بدهد… “

      اظهارنظرهای صریح مکرون  توجه سیاستمداران زیادی را در اروپا بخود جلب کرده است. ازجمله ی سیاستمداران اروپایی چارلز میشل رییس شورای اروپا ضمن مصاحبه ای در نشریه ی پولیتیکو گفته است که : ” رهبران اروپایی بطور فزاینده ای نسبت به تلاش مکرون برای ” خودمختاری استراتژیک ” موافق استند …

      به گزارش نشریه ی” پولیتیکو ” آقای میشل با بیان این که موضع مکرون در میان رهبران اتحادیه ی اروپا تنها نیست خاطر نشان کرده است که : ” دیدگاه های اونشان دهنده ی تغیر رو به رشد در بین رهبران اتحادیه ی اروپا می باشد … “

      اینکه اروپا تا کجا می تواند درمسیرخود ” مختاری استراتژیک ” حرکت کند هنوز روشن نیست . آنچه واضح است اینست ، با آنکه از قلدربازی های سودجویانه ی امریکا، جانِ اروپاییان به لب رسیده و نمی خواهند بیش از این در جنگهای سودجویانه ی امریکا سهم بگیرند ؛ اما تا هنوز توان ایستادن و نه گفتن در برابر قدرت قهار امریکا را ندارند . در چنین وضعیت ، جسارت آقای مکرون درپایان بازدید اش از چین ، می تواند نقطه ی عطفی باشد برای بیداری و نجات اروپا از تسلط هشتاد ساله ی امریکا بر این قاره ی سبزکه باید مورد حمایت قرار بگیرد …