بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین حامیاقدامات روسیه
![](https://mashal.org/media/logo_new.jpg)
نویسنده: ک. رادین برگرفته از : سایت کانال تلویزیونی «RT Ино ТВ» به زبان روسی، ۲ مارس ۲۰۲۲ *
![](https://10mehr.com/sites/default/files/styles/img_228_162/public/images/articles/Ukrain-LatinAmerika.jpg?itok=CUZKY_lF)
به گزارش ZDF ــ تلویزیون دوم آلمان، کانال تلویزیونی عمومی کشور آلمان، بسیاری از دولتهای آمریکای لاتین از اقدامات ولادیمیر پوتین، رئیس کرملین در اوکراین حمایت میکنند. کانال تلویزیونی آلمان میگوید بسیاری از این کشورها را «خصومت با دموکراسی» متحد میکند. برای نمونه، نیکاراگوئه یکی از معدود کشورهایی است که هنوز از سیاستمداران روسی به گرمی استقبال میکند. اخیراً رئیس دومای دولتی روسیه «ویاچسلاو ولودین» از آنجا بازدید کرد و از رئیسجمهور «دانیل اورتگا» بهخاطر اینکه یکی از اولین کسانی بود که از بهرسمیت شناختن استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک حمایت کرده بود، تشکر کرد. ZDF خاطرنشان میکند که، «اورتگا» به «نقض حقوق بشر، بهویژه به قتل دانشآموزان شرکتکننده در تظاهرات، دستگیری رقبای انتخاباتی و سرکوب خشونتآمیز مخالفان» متهم است. بنابراین انتخاب مجدد اخیر او در غرب بهرسمیت شناخته نشد. روسیه او را بهعنوان رئیس دولت بهرسمیت شناخت. بهطور سنتی، کوبا روابط نزدیکی با کرملین دارد. از زمان وجود اتحاد جماهیر شوروی، هاوانا موضعی ضدِ آمریکایی اتخاذ کرده و اکنون آمریکا و ناتو را مقصر حوادث اوکراین میداند. وزارت امور خارجه کوبا گفت: «تلاشهای آمریکا برای ادامه گسترش ناتو در امتداد مرزهای فدراسیون روسیه منجر به سناریویی با پیامدهای غیرقابل پیشبینی شده است که میتوانست از آن اجتناب شود». ZDF اشاره میکند که یکی از نخستین عملیاتهای ویژه نظامی روسیه در اوکراین توسط «نیکلاس مادورو»، رئیسجمهور ونزوئلا، که او نیز «متهم به جنایت علیه بشریت» است، حمایت شد. وی گفت: ونزوئلا در کنار پوتین است.
در این میان، کسانی در آمریکای جنوبی و مرکزی هستند که موضع بیطرفی در رابطه با درگیری روسیه و اوکراین اتخاذ کردهاند. برای نمونه، رئیسجمهور برزیل، «ژایر بولسونارو»، که آشکارا با پوتین همدردی میکند، خواستار بیطرفی شد. با این حال، نظر او با موضع رسمی مقامات برزیل که اقدامات کرملین در اوکراین را محکوم میکنند، متفاوت است. این امر بار دیگر نشان از هرج و مرج حاکم بر سیاست خارجی کشور دارد. ZDF اشاره میکند، « نایب بوکله»، رئیسجمهور السالوادور نیز از بیان موضع روشن در مورد درگیری بین مسکو و کیف اجتناب میکند. سازمانهای حقوق بشر او را به «تلاش برای ایجاد دیکتاتوری در کشورش» متهم میکنند. دولت سوسیالیست بولیوی نیز تاکنون بیطرف است و برخی از اعضای آن حتی «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهور اوکراین را دیکتاتور مینامند. اما «اوو مورالس»، رئیسجمهور سابق بولیوی، معتقد است که این ایالات متحده و ناتو بودند که باعث تشدید اوضاع در اوکراین شدند. وضعیت جالبی نیز در کلمبیا، کشور شریک ناتو ایجاد شده است. «گوستاوو پترو»، سناتور چپگرا و برگزیده انتخابات آتی، از اتخاذ موضع روشن در مورد اوکراین امتناع میورزد و از کلمبیاییها میخواهد که بر مشکلات کشور خود تمرکز کنند. به دلیل اظهاراتش در مورد روسیه و ونزوئلا، حتی به او لقب «پتروسکی» دادهاند. ZDF نتیجه میگیرد که اگر او در انتخابات پیروز شود، ایالات متحده متحد اصلی خود را در آمریکای جنوبی از دست خواهد داد.
* https://russian.rt.com/inotv/۲۰۲۲-۰۳-۰۲/ZDF-mnogie-strani-Latinskoj-Ameriki