بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

«
»

کرملین: عملیات روسیه در اوکراین طی مذاکرات احتمالی متوقف نمی‌شود

آیا روسیه و اوکراین می توانند برای پایان جنگ مذاکره کنند؟

کرملین: عملیات روسیه در اوکراین طی مذاکرات احتمالی متوقف نمی‌شود

به گزارش روزپلاس، خبرگزاری رویترز به نقل از خبرگزاری «اینترفاکس» گزارش داد کرملین امروز (یکشنبه) در بیانیه‌ای اعلام کرد که به اوکراین هشدار داده عملیات نظامی روسیه در طول هر گونه مذاکرات احتمالی متوقف نخواهد شد.
روسیه پیش‌تر اعلام کرده بود که هیأت این کشور آماده دیدار با مقامات اوکراینی در شهر گومل بلاروس است، مکانی که کی‌یف رد کرده و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین گفته که مینسک خود در حمله روسیه همدست بوده است. 
به نقل از تارنمای نشریه نشنال اینترست، مقامات بلندپایه کرملین، از جمله «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه هدف خود را از حمله به اوکراین «نازی زدایی و غیرنظامی‌سازی» اوکراین اعلام کرده اند و تاکنون هم نشان داده اند که مسکو چیزی جز تسلیم کامل و بی قید و شرط کی‌یف را نمی پذیرد.
اما با نزدیک شدن نیروهای روس به کی‌یف، به نظر می رسد کرملین به دنبال تلافی انقلاب “یورومیدان” (موج اعتراضات و ناآرامی‌های مردمی در اوکراین در سال ۲۰۱۳ در کی‌یف، به منظور تحقق اتحاد و یکپارچگی بیشتر با اتحادیه اروپا) است.
پوتین صبح روز پنج‌شنبه «عملیات نظامی ویژه» را در منطقه دونباس در شرق اوکراین اعلام کرد. این اقدام اندکی پس از تصمیم کرملین برای به رسمیت شناختن دو جمهوری جدایی طلب “دونتسک” و “لوگانسک” در اوایل این هفته بود. پوتین ضمن به رسمیت شناختن این دو منطقه از اوکراین به عنوان جمهوری، دولت اوکراین را یک حزب نئونازی توصیف کرد که به غارت اوکراین پرداخته و مردم آن را تحقیر می کند. رئیس جمهوری روسیه همچنین اعلام کرد که روسیه نمی تواند  بیکار بماند و نظاره گر تبدیل اوکراین به میدان تاخت و تاز ناتو باشد.
پوتین هدف خود را از حمله به اوکراین نازی زدایی و غیر نظامی کردن اوکراین و همچنین محاکمه کسانی که مرتکب جنایات خونین متعدد علیه غیرنظامیان از جمله شهروندان فدراسیون روسیه شده‌اند، اعلام کرد.
اما تنها ظرف چند ساعت مشخص شد که عملیات روسیه به منطقه جدایی طلب دونباس محدود نخواهد شد، بلکه شامل حملات گسترده موشک های کروز و بالستیک علیه مناطق نظامی سراسر اوکراین است. وزارت دفاع روسیه تا پایان روز پنج‌شنبه اعلام کرد که ۷۴ هدف از زیرساخت‌های نظامی را در اوکراین منهدم کرده است.  
گزارش ها همچنین حاکی از آن است که روسیه کنترل نیروگاه هسته ای چرنوبیل را هم به دست گرفته، اقدامی که به نظر می رسد ناشی از نگرانی های روسیه در خصوص اظهارات اخیر «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین است. زلنسکی به تازگی و در پی افزایش تهدیدات روسیه اعلام کرده بود چنانچه غرب نتواند تضمین های امنیتی کافی به کی‌یف دهد، این کشور ممکن است در تعهدات قبلی خود مبنی بر عدم دستیابی به تسلیحات هسته ای تجدید نظر کند.
اما موضوعی که اهمیت دارد این است که اهداف نهایی اقدام نظامی روسیه در اوکراین تا حد زیادی ناشناخته است. کرملین در روزهای گذشته بارها تاکید کرده که قصد اشغال اوکراین را ندارد. کارشناسان نظامی غربی خاطرنشان کرده‌اند که مسکو احتمالا اگر بخواهد هم منابع لازم برای اجرای یک اشغال طولانی‌مدت موفق را ندارد. به عقیده ناظران ممکن است مسکو در حال برنامه ریزی برای استقرار یک دولت طرفدار روسیه در کی‌یف و در عین حال تصرف همه چیز در شرق رودخانه دنیپر(رودی که از روسیه شروع می شود و پس از عبور از اوکراین و بلاروس به دریای سیاه می ریزد) باشد. با این حال، برخی دیگر استدلال می کنند کرملین به سواحل دریای سیاه در اوکراین چشم دوخته که به لحاظ راهبردی جبهه ای مهم در مقابل ناتو بشمار می رود.  
اما از جمله پرسش های مهمی که مطرح می شود این است آیا کرملین تحت هر شرایطی در حال بررسی گفت‌وگو با زلنسکی است یا اینکه تغییر رژیم در کی‌یف بخشی غیرقابل مذاکره از عملیات نظامی روسیه می باشد؟ همچنین مشخص نیست که آیا روسیه قصد دارد مناطق بالقوه جدید را به طور مستقیم اداره کند  یا از طریق مناطق شرقی دونتسک و لوگانسک که به تازگی آنها را به رسمیت شناخته است.
از سوی دیگر، گزارش‌های تایید نشده در اوایل این هفته حاکی از آن است که زلنسکی تمایل خود را برای امضای توافقنامه تسلیم با مسکو نشان داده است. رئیس‌جمهوری اوکراین روز جمعه اعلام کرد که از ورود به مذاکرات صلح گسترده‌ که شامل بحث در مورد «وضعیت بی‌طرف» این کشور می‌شود، «ترسی» ندارد. این اظهارات تغییر موضع آشکار دولت زلنسکی از وعده پیشین برای عضویت در ناتو به عنوان یک هدف اصلی ملی را نشان می دهد.
هرچند «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در نشست خبری روز جمعه با سران جمهوری‌های جدایی‌طلب دونتسک و لوگانسک، زلنسکی را متهم کرد که درباره تمایلش برای بی‌طرفی دولت اوکراین دروغ می‌گوید.
پوتین هم در اظهاراتی در اوایل هفته جاری پیشنهاد کرد که هرگونه توافق احتمالی با کی‌یف باید شامل به رسمیت شناختن کریمه از سوی اوکراین به‌عنوان بخشی از خاک روسیه و تضمین‌های صریح و الزام‌آور برای عدم عضویت در ناتو باشد.