آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

«
»

تغییرات احتمالی در سیاست خارجی آمریکا با وزیر خارجه جدید

ان بی سی گزارش داد:مایک پمپئو به عنوان گزینه پیشنهادی ترامپ برای سمت وزیر امور خارجه جدید آمریکا همواره رویکرد افراطی و جنگ طلبانه در قبال چالشی های سیاست خارجی ایجاد شده توسط کشورهایی همچون روسیه و کره شمالی داشته اما باید دید که وی در این سمت تفکرات قبلیش را در دولت ترامپ در پیش خواهد گرفت؟

 این شبکه آمریکایی افزود: در صورت حضور قطعی مایک پمپئو در سمت وزیر امور خارجه آمریکا، سیاست خارجی واشنگتن در قبال دشمنان آمریکا از جمله کره شمالی و سوریه ممکن است خصمانه تر شود.
پمپئو که در ژانویه 2017 به عنوان رئیس سازمان سیا منصوب شده بود، در 14 ماه حضورش در این سمت موضوع تقابلی علیه ایران در پیش گرفت و حمایت محکمی از اسرائیل داشته است.
به برخی از مواضع و اظهارنظرهای وزیر امور خارجه پیشنهادی ترامپ اشاره می شود:

** کره شمالی
پمپئو در اکتبر 2017  در اظهارنظری گفته بود که کره شمالی بزودی می تواند یک شهر آمریکا را با تسلیحات هسته ای تهدید کند. وی دیدگاههای ترامپ را در انتقاد از ناکامی دولت های گذشته برای متوقف کردن برنامه تسلیحات هسته ای کره شمالی نیز بازگو کرد.
وی همچنین در ژوئیه 2017  گفت: امیدوارم راهی را برای جداکردن کره شمالی از سیستم موجود پیدا کنیم.

** روسیه
پمپئو پیش از این، از اقدامات مسکو علیه غرب و دیگر کشورها به شدت انتقاد کرده و برعکس ترامپ، خواستار موضع قاطعانه در قبال کرملین بوده است. وی در ژانویه  در اظهارنظری گفته بود: من همچنان نه تنها در مورد روس ها بلکه در مورد اقدامات یکسری دیگر نگران هستم. ما دشمنان بسیاری داریم که به دنبال تضعیف دمکراسی غرب هستند. ما بر مداخله روسیه بر امور واشنگتن تمرکز داشته ایم.
آندرس آسلاند یک عضو شورای آتلانتیک معتقد است، گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزیر امور خارجه آتی آمریکا پیش از حضور در سمت ریاست سازمان سیا، دیدگاههای افراطی در مورد مسکو داشت اما به عنوان یک وفادار به ترامپ، دیدگاههایش را در قبال روسیه تلطیف کرده و به نظر می رسد در این رابطه با رئیس جمهوری آمریکا همسو شده باشد.

این شبکه تلویزیونی امروز (چهارشنبه) در گزارشی افزود: در صورت حضور قطعی مایک پمپئو در سمت وزیر امور خارجه آمریکا، ممکن است سیاست خارجی واشنگتن در قبال دشمنان آمریکا از جمله کره شمالی و سوریه خصمانه تر شود.
پمپئو که در ژانویه 2017  به عنوان رئیس سازمان سیا منصوب شده است، در 14 ماه حضورش در این سمت موضع تقابلی علیه ایران در پیش گرفت و حمایت محکمی از اسرائیل داشته است.
به برخی از مواضع و اظهارنظرهای وزیر امور خارجه پیشنهادی ترامپ اشاره می شود:
* کره شمالی
پمپئو در اکتبر 2017  در اظهار نظری گفته بود که پیونگ یانگ بزودی می تواند یک شهر آمریکا را با تسلیحات هسته ای تهدید کند. وی دیدگاههای ترامپ را در انتقاد از ناکامی دولتهای گذشته برای متوقف کردن برنامه تسلیحات هسته ای کره شمالی نیز بازگو کرد. وی همچنین در ژوییه 2017  گفت: امیدوارم که راهی را برای جداکردن کره شمالی از سیستم موجود پیدا کنیم.
* روسیه
پمپئو پیش از این از اقدامات مسکو علیه غرب و دیگر کشورها به شدت انتقاد کرده و برعکس ترامپ وی خواستار موضع قاطعانه در قبال کرملین بوده است. وی در ژانویه  در اظهار نظری گفته بود: من همچنان نه تنها در مورد روس ها بلکه در مورد اقدامات یکسری دیگر نگران هستم. ما دشمنان بسیاری داریم که به دنبال تضعف دمکراسی غرب هستند. ما بر مداخله روسیه بر امور واشنگتن تمرکر داشته ایم. آندرس آسلاند یک عضو شورای آتلانتیک معتقد است، گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزیر خارجه آینده آمریکا پیش از حضور در سمت ریاست سازمان سیا دیدگاههای افراطی در مورد مسکو داشت اما به عنوان یک وفادار به ترامپ وی دیدگاههایش در قبال روسیه را تلطیف کرده و به نظر می رسد در این رابطه با رئیس جمهوری آمریکا همسو شده باشد.
* ماموریت های مخفی سازمان سیا
پمپئو در مصاحبه اخیرش با شبکه سی بی اس عنوان کرد که سازمان ملل مطمئنا در حال گسترش عملیات های مخفیانه و سری در سراسر جهان است. وی اخیرا تصریح کرد: شکی در این راستا نیست. آنچه ما در سازمان سیا انجام دادیم کاری بود که یکسال پیش انجام نشده بود. می خواهم رئیس جمهوری آمریکا بهترین اطلاعات را در مورد امور جهان در اختیار داشته باشد.

** ایران
پمپئو که قبلا نارضایتی خود را از حصول توافق هسته ای غرب با ایران در سال 2015 اعلام کرده بود، در اظهار نظری در نوامبر 2016 در مورد برجام گفت: به دنبال عقب راندن این توافق فاجعه بار با بزرگترین حامی تروریسم در جهان هستم.
موسسه خاورمیانه در مطلبی عنوان کرد: گزینه پیشنهادی ترامپ برای سمت وزیر امور خارجه آمریکا که همواره یک مخالف جان سخت دیرینه جمهوری اسلامی ایران و سالهاست حامی سیاست تغییر حکومت در ایران بوده است. از وی به عنوان فردی یاد شده که تمایل به کمک برای فراهم شدن زمینه مناقشه نظامی میان ایران و آمریکا داشته است.

** ماموریت های مخفی سیا
پمپئو در مصاحبه اخیرش با شبکه سی بی اس عنوان کرد سازمان ملل مطمئنا در حال گسترش عملیات های مخفیانه و سری در سراسر جهان است.
وی اخیرا تصریح کرد: شکی در این راستا نیست. آنچه ما در سازمان سیا انجام دادیم، کاری بود که یکسال پیش انجام نشده بود. می خواهم رئیس جمهوری آمریکا بهترین اطلاعات را در مورد امور جهان در اختیار داشته باشد.

** سوریه
پمپئو بارها از حضور برخی کشورها در سوریه انتقاد و بر اهمیت به چالش کشیدن بشار اسد رئیس جمهوری سوریه تاکید کرده است. بررسی چندین اظهار نظر گزینه پیشنهادی ترامپ برای سمت وزیر خارجه آمریکا نشان می دهد که وی مواضع خصمانه ای علیه دولت سوریه و حامیانش داشته است.

** چین
در گذشته مایک پمپئو از چین به عنوان دومین اقتصاد برتر جهان تمجید کرده بود، اما همچنین در مورد تهدید امنیتی چشمگیر از سوی پکن هشدار داده است. وی چند ماه پیش در اظهارنظری گفته بود: فکر می کنم چین این ظرفیت را برای تبدیل شدن به بزرگترین رقیب آمریکا در کوتاه و دراز مدت دارد.