پاکستان و ایران حاميان اصلی طالبان و عاملان فاجعه در…

نویسنده: مهرالدین مشید ابراز نگرانی پاکستان و ایران از گروه‌ های…

چند شعر از دارین_زکریا

برگردان چند شعر از #دارین_زکریا شاعر سوریه‌ای خانم "دارین زکریا" (به…

چهار هایکو

ترجمه‌ی چهار هایکو از #توروالد_برتلسن هایکوسرای دانمارکی* توسط #زانا_کوردستانی  آقای "توروالد…

فلسفه هایدگر میان تبلیغ فاشیسم و آنتی کمونیسم

Martin Heidegger(1889-1976)  آرام بختیاری کج فهمی فیلسوفان مذهبی دانشگاهی وطن از هایدگر. چرا…

سفر ملاهبت الله به کابل ؛ نشانه های زوال یا…

نویسنده: مهرالدین مشید نبض زمان و رقم خوردن شمارش معکوس در…

جامعه دین زده چگونه است؟

عبارت از جامعه می باشد٬ که دیندار از دین٬ چون…

نوای خلقِ غمدیدهء بغلان!

امین الله مفکر امینی       2024-13-05 آسمـان گرفته سخت برما، زمیــــن از سوی…

تنهایی و غربت شناخت نامه ی تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دیگری از تنهایی و غربت روایت تبعید یعنی…

دست یاری 

بر بلای سیل بغلان مبتلا است  ساکنان اش زین مصیبت در…

تجلیل از روزمادردرکشورشاهی هالند

بتاریخ 12می سالجاری درشهرارنهم کشورشاهی هالند محفل باشکوهی ازسوی شوراي…

بجنبید ایکه خود ها، حامییان حقوق بشرخوانید!

امین الله مفکر امینی       2014-13-05! ندانم چطور گویم ویا به تصویر کشمدردوناله…

اینجا بغلان است، آدمیت را سیل برده است!

سیامک بهاری “ما نه غذا داریم، نه آب آشامیدنی، نه سرپناه،…

خشم سیلاب

رسول پویان خانه و باغ و زمین و روستا ویران گشت خـشـم…

 قاضی ی شهر شرف

محمد عالم افتخار مال تاجـر غرق دریا گشـته بود تاجر آنجا محوِ…

خیزش های مردمی نشانه های شکست طلسم وحشت طالبانی

نویسنده: مهرالدین مشید تبعیض، حرمت شکنی و استبداد کار نامه ی…

مادر

ای مادر من فرخ و آباد بمانی پر خنده به لب…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

انتظارم، بوی سیگارهای زر گرفته... و روزهای تلخِ نیمه سوخته میان بغض خاموشت…

جنگ قدرت ها

رسول پویان جنگ قـدرت ها دل زخمین وخونین آورد جـای صلح و…

افراطیت پادزهر خیانت رهبران اسلام سیاسی و یا شکست مبارزات…

نویسنده: مهرالدین مشید علل و عوامل یا چگونگی و چیستی باز…

زبان آریایی یا آریویی چی شد؟

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ——————————— زبان بازتاب خرد آدمی است و انسان…

«
»

اروپا و آمریکا و سپاه !


محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، ضمن نسبت دادن اعتراض‌های اخیر به کشورهای خارجی، گفت : خانواده صدام تریاکی های ایران را با پول عربستان برای این کار استخدام کرده بود . فرمانده سپاه گفت : ما برای انقلاب اسلامی ایستاده ایم و قصد داریم باز هم پای انقلاب اسلامی بمانیم….یعنی تمام حرف را یکجا زد . هر چند این موضع رسمی سپاه بازتاب نداشت چون با مواضع قبلی سپاه مبنی بر همراهی با برجام در تضاد مطلق بود واست ! از ابتدای شروع پروژه برجام سپاه پاسداران حداقل 3 بار اطلاعیه رسمی داد مبنی بر حمایت از برجام !

نقش اروپای موگرینی ( پلیس خوب ) و آمریکای ترامپ ( پلیس بد ) در تضاد نیست فقط ظاهری آشفته دارد . ولی در عمل یکی هستند . اروپا حمایت میکند و کاخ سفید تمدید میکند ، عظما مقاومت میکند . بازی ادامه دارد . بخش سیاسی این حکایت قابل آنالیز است که چرا در هنگامه اعتراضات مردم ایران نشست بروکسل و حمایت اروپا از حفظ برجام اکران رفت ؟ و ناگهان فرمانده سپاه یادش آمد که هنوز قصد دارند برای حفظ انقلاب اسلامی خودشان بمانند ؟ آیا غرب فکر میکند هنوز برای پایان زود است ، که این موش و گربه بازی پلیس خوب ( اروپا ) و پلیس بد ( کاخ سفید ) را در وسط اعتراضات مردم ، مثل یک آدرس غلط به سران حکومت اسلامی ایران بدهد ؟


و اما بخش اجتماعی : مدتها پیش در مراسمی عزاداری شعار دادند که شهر باید به من هیئت عادت کند….این ریشه همان است و آن محصول همین است . مردم ایران باید به این وضعییت و حاکمییت آخوند عادت کنند…..خواهیم دید ؟ اگر شهر به این لجنزار موجود سیاسی و فرهنگی ،عادت کرد پس لیاقتش همین است.

این روزها در پناه اعتراضات مردم ، رضا پهلوی فرزند شاه سابق ایران هم مرتب در حال مصاحبه و گفتگو می گوید که اگر مردم ایران بخواهند حتی حاضرم به عنوان پادشاه خدمت کنم …. حکایت «خون خوب و ژن برتر» در نظام دینی ولایت فقیه که معرف حضورتان هست ؟ رضا پهلوی هم فکر میکند ژن پادشاهی در خونش یا کونش هست ( فرقی نمیکنه ) … پسر شاه سابق مشخصا خودش را وارث تاج و تخت پدرش میداند ، که این ورژن با پلورالیسم در تضاد است . در دعوای هژمونی سیاسی بین مجاهدین با تمام اشکالاتشان و پسر شاه سابق با تمام کودکی ا ش ، رضا پهلوی با تمام اطرافیانش و پنجره بابایی ش و صدای آمریکایش ، از پیش بازنده است. نظام سلطنتی از نظر سیاسی تاریخش به سر آمده است ، منهای پایان تاریخی سیاسی جریان فوق ، رضا پهلوی اگر به عنوان چهره ای سیاسی میخواهد فعال باشد باید ابتدا گذشته پدری و شاهنشاهی خودشان را نقد کنند و اگر به عنوان ولیعهد جای پدر میخواهد بیاید تاج گذاری کند که چاییده یا مالیده است….

خلاصه : در شرایط کنونی ما 2 تابلوی فرضی داریم . در تابلوی فرضی اول ، حکومت اسلامی با برجام تا آخرش میرود و میتواند ریل عوض کند ، که در این صورت علیرغم یه عالمه دشنام و ضدیت زیاد تاریخی ، با مجاهدین از هر نیروی دیگری وحدت فکر و نظری ( در صورت استحاله جدی ) دارد و همین مجاهدین با طیف موسوم به چپ هم ظرفییت و قدرت انطباق بهتری دارد .

در تابلوی دوم : حکومت اسلامی در توانش نیست و نمیتواند استحاله شود ، که در این تابلو ابتدا گزینه رفراندم مطرح است . صادق زیبا کلام در مصاحبه با رادیو آلمان صراحتا گفت در یک رفراندوم فرضی 70 درصد به حکومت اسلامی رای منفی میدهند . این آمار از نظر من 95 در صد است که مهم نیست . پس نیازی به رفراندم و اتلاف وقت برای نخواستن حکومت اسلامی ولایت فقیه نیست . در قدم بعد برای انتخاب نظام سیاسی بعدی فرض کنیم چهارگزینه داریم . اول :  جمهوری اسلام دموکراتیک ، دوم : جمهوری شاهنشاهی ، سوم : جمهوری سوسیالیستی ، و چهارم :  جمهوری ایران … من به “جمهوری ایران” فکر میکنم .  بدون هیچ پسوند و پیشوندی ! حوصله تجربیات تکراری را ندارم .

13.01.2018
اسماعیل هوشیار