جامعه دین زده چگونه است؟

عبارت از جامعه می باشد٬ که دیندار از دین٬ چون…

نوای خلقِ غمدیدهء بغلان!

امین الله مفکر امینی       2024-13-05 آسمـان گرفته سخت برما، زمیــــن از سوی…

تنهایی و غربت شناخت نامه ی تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دیگری از تنهایی و غربت روایت تبعید یعنی…

دست یاری 

بر بلای سیل بغلان مبتلا است  ساکنان اش زین مصیبت در…

تجلیل از روزمادردرکشورشاهی هالند

بتاریخ 12می سالجاری درشهرارنهم کشورشاهی هالند محفل باشکوهی ازسوی شوراي…

بجنبید ایکه خود ها، حامییان حقوق بشرخوانید!

امین الله مفکر امینی       2014-13-05! ندانم چطور گویم ویا به تصویر کشمدردوناله…

اینجا بغلان است، آدمیت را سیل برده است!

سیامک بهاری “ما نه غذا داریم، نه آب آشامیدنی، نه سرپناه،…

خشم سیلاب

رسول پویان خانه و باغ و زمین و روستا ویران گشت خـشـم…

 قاضی ی شهر شرف

محمد عالم افتخار مال تاجـر غرق دریا گشـته بود تاجر آنجا محوِ…

خیزش های مردمی نشانه های شکست طلسم وحشت طالبانی

نویسنده: مهرالدین مشید تبعیض، حرمت شکنی و استبداد کار نامه ی…

مادر

ای مادر من فرخ و آباد بمانی پر خنده به لب…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

انتظارم، بوی سیگارهای زر گرفته... و روزهای تلخِ نیمه سوخته میان بغض خاموشت…

جنگ قدرت ها

رسول پویان جنگ قـدرت ها دل زخمین وخونین آورد جـای صلح و…

افراطیت پادزهر خیانت رهبران اسلام سیاسی و یا شکست مبارزات…

نویسنده: مهرالدین مشید علل و عوامل یا چگونگی و چیستی باز…

زبان آریایی یا آریویی چی شد؟

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ——————————— زبان بازتاب خرد آدمی است و انسان…

تعامل 

نور محمد غفوری از چندی به اینطرف در مکالمات و نوشتار…

جمال غمبار

آقای "جمال غمبار"، (به کُردی: جەمال غەمبار) شاعر و نویسنده‌ی…

چین کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد

منبع تصویر، GETTY IMAGES ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۳ مه ۲۰۲۴ آژانس فضایی…

        تقدیم به ستره محکمه امارت اسلامی افغانستان

معروضه محمد عالم افتخار ولد محمد قاسم دارنده تذکره تابعیت 1401100148058   حضور…

حاکمیت طالبان؛ افزایش بحران و تکانه های بی ثباتی ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید استبداد و تبعیض طالبان و به صدا درآمدن…

«
»

چهره شدن سباستیان کورس در عرصه سیاسی اروپا بر می‌گشت به مخالفت قاطع او با سیاست مرکل در مورد مهاجرت‌های میلیونی سال ۲۰۱۵ به اروپا که باعث شد او در مرکز توجه سیاسی در اتریش قرار بگیرد.

 انتخابات شورای ملی اتریش با پیروزی حزب محافظه کار خلق اتریش «ÖVP» به اتمام رسید. در واقع برای اولین بار از سال 2002 یک حزب محافظه کار اتریش توانست اکثریت آرا را در انتخابات شورای ملی به دست بیاورد. این انتخابات شورای ملی که قرار بود سال 2018 برگزار شود به علت تغییر در کادر رهبری حزب خلق، یک سال زود تر برگزار شد. در واقع در ماه می امسال آقای سباستیان کورس، وزیر خارجه 31 ساله اتریش به شرط اصلاحات اساسی در برنامه ی حزب خلق، ریاست حزب راست میانه ی خلق اتریش را پذیرفت. این شرایط جدید باعث به هم خوردن ائتلاف حکومتی بزرگ حزب سوسیال دموکرات «SPÖ» و حزب خلق در شورای ملی  و برگزاری زود هنگام انتخابات شد. شورای ملی در واقع مجلس قانون گذاری اتریشاست که صدر اعظم این کشور را تعیین می کند. نکته مهم اینجا است که اساسا برنامه ی حزب چندان تغییر جدی را نکرد؛ بلکه برای کنترل محبوبیت حزب دست راستی آزادی اتریش «FPÖ» بخشی از برنامه های ضد مهاجرتی و اسلام ستیزی اش را کپی و با زمانی نرم باز تعریف کرد. در واقع چهره شدن سباستیان کورس در عرصه سیاسی اروپا بر می گشت به مخالفت قاطع او با سیاست آنگلامرکل در مورد مهاجرت های میلیونی سال 2015 به اروپا که باعث شد او در مرکز توجه سیاسی در اتریش قرار بگیرد. در قالب مقابله با مهاجرت های غیر قانونی یعنی پیشنهاد تصویب قانون مهاجرت و نقد اسلام سیاسی و چالش های آن برای اروپا، تلاش کرد کورس موج سواری سیاسی کند و از جو ضد مهاجرتی اروپا برای حزب اش سود ببرد. اما همه کارشناسان سیاسی اروپا در این مورد اتفاق نظر دارند که از این تحول سیاسی در حزب خلق اتریش، حزب دست راستی آزادی اتریش به رهبری کریستیاناشتراخه در آینده ی نزدیک سود خواهد برد.

نهایتا در این انتخابات حزب خلق با کسب حدود 31 درصد آرا رتبه نخست و حزب سوسیال دموکرات در جدال بسیار تنگاتنگ با حزب دست راستی آزادی اتریش رتبه دوم را کسب کرد. در واقع هر دو حزب حدود 26 درصد آرا را کسب کردند که در این میان سوسیال دموکرات ها با خوش شانسی، چند صدم درصد بیشتر اعتماد عمومی را به سمت خودشان جلب کردند. منتها فضا با توجه به چرخ فکری حزب راست میانی خلق اتریش برای ائتلاف این حزب با  حزب دست راستی آزادی اتریش مهیا شده است و این به معنای تشکیل یک دولت کاملا راست گرا و محافظه کار در اتریش است که خود چالشی نو برای اروپا خواهد بود. اگرچه کورس اعلام کرده است که او برای مذاکره با احزاب دیگر از جمله سوسیال دموکرات ها برای تشکیل حکومت آماده است، اما احتمالا این ائتلاف با توجه به کمپین جنجالی انتخاباتی سوسیال ها بر علیه شخص سباستیان کورس منتفی است. در آستانه انتخابات اتریش، یکی از مشاوران صهیونیست و اسرائیلی تبار حزب سوسیال دموکرات یعنی تالزیلبراشتاین «Tal Silberstein» کمپین انتخاباتی جنجالی را بر علیه کورس در قالب راه اندازی دو صفحه ی فیس بوک آغاز کرد که در این صفحات اتهامات مختلف و جنجالی به کورس در قالب کنکاش در زندگی شخصی و گذشته ی او به مانند ضد یهودی بودن اش و یا چرخش سیاسی فرصت طلبانه اش زده شد. حزب سوسیال دموکرات کاملا نقش داشتن در ایجاد این صفحات فیس بوکی را انکار کرد تا این که این زیلبراشتاین در تلاویو  قبل از انتخابات به اتهام اختلاس و تبلیغات غیر قانونی در کشور اتریش برای حزب سوسیال دموکرات دستگیر شد.

در قالب این انتخابات دو نکته بسیار مهم است. نکته اول اینکه حزب سبز اتریش نتوانست به شورای ملی راه پیدا کند و شکست سختی را خورد.  در واقع حزب سبز که تبلور لیبرالیسم فرهنگی و حقوق بشری جنبش دانشجوی 68 در اروپا است؛ با شکوفایی جریان های راست جدید در قالب شدت گرفتن بحران ها و شکاف های فرهنگی در اروپا، کم کم به زباله دان تاریخ غرب می پیوندد و انتخابات اتریش آغازی برای سقوط این حزب در کشور های دیگر اروپایی است. منتها سوال اینجاست تا کی این جریان در حال منسوخ شدن، در آسیای غربی و کشور های مثل ایران جذابیت خواهد داشت. این سوال را می بایست البته در ایران از لیبرال های بی خبر از تحولات جدید دنیا پرسید! نکته دوم قدرت لابیصهیونیست در اروپا و انتخابات اتریش است. اسرائیلی ها نه تنها در احزاب میانی مثل سوسیال دموکرات در پشت پرده بازیگران مهم و تعیین کننده هستند؛ بلکه کانال های زیاد ارتباطی با راست های جدید و شخص اشتراخه رهبر حزب آزادی اتریش دارند. این ها همه حکایت از قدرت پنهان رژیم تلاویو در قلب اروپا دارد که حتی در اروپای بحران زده هم به دنبال ماهی گیری است.

دکتر سید علیرضا موسوی

کارشناس مسائل سیاسی اروپا