نو کانتی ها،- مخالف سوسیالیسم و ماتریالیسم دیالکتیکی

neukantism.نو افلاتونی آرام بختیاری نو کانتی ها؛ نیم قرن میان مارکسیسم و…

غم دوشینه و سرنوشت نافرجام و دردناک مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کشتی شکستگانیم ای بادشرطه برخیز  باشد که باز بینیم …

برگردان شعرهایی از ژنرال پاییز

زنده‌یاد “محمدعمر عثمان” ملقب به “ژنرال پاییز” در سال ۱۹۵۷…

خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

«
»

نگرانی اروپای شرقی از تشدید تحریم ها علیه روسیه و احتمال بروز رکود

 کشورهای اروپای شرقی عضو اتحادیه اروپا از بابت اقدامات خشونت طلبانه روسیه هراس دارند اما در همان حال اعمال تحریم های بیشتر علیه این کشور ترس در مورد خسارت های مالی را افزایش داده است

به گزارش خبرگزاری رویترز از دو مبدا ورشو و پراگ، پیام های یک هفته گذشته مقام های 11 کشور عضو اتحادیه اروپا که پیش از این پشت پرده آهنین بودند نشان می دهد بیشتر آنها در برابر تلاش های این اتحادیه به منظور اعمال تحریم های بیشتر تجاری و اقتصادی علیه روسیه مقاومت می کنند. اما مساله اینجاست که بعد از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه آنها باید حامی طبیعی تدابیر تنبیهی علیه مسکو باشند زیرا پیش از این نیز روسیه این کشورها را اشغال کرده است و دلیل کافی برای ترس از بابت تکرار این اقدام دارند.
حتی اگر این گروه از کشورها غیر از لهستان و چند کشور معدود دیگر از مقاومت اولیه در برابر تدابیر تنبیهی بیشتر اتحادیه اروپا و آمریکا علیه روسیه عقب نشینی کنند؛ این وضعیت نشان می دهد اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم های بیشتر عله روسیه و دست یافتن به توافق بین 28 کشور عضو این اتحادیه با چه دشواری هایی روبه روست.

مقام ها در بیشتر کشورهای کمونیستی پیشین می گویند نه به دلیل تهدیدهای امنیتی بلکه به واسطه استمرار رشد اقتصادی در اقتصادهای شکننده خود نگران اند که در صورت قطع روابط تجاری آنها با روسیه با خطر روبه رو می شود، غیر از آن سفر گردشگران روس به این کشورها متوقف شده و ارسال محموله های گازی مسکو نیز کاهش خواهد یافت.

ˈرابرت فیکو/Robert Fico ˈ نخست وزیر اسلوواکی یکی از مهم ترین صادرکنندگان خودرو به خبرنگاران هفته گذشته گفت: در شرایطی که یک چهارم خودروهای ما یعنی حدود 250 هزار دستگاه خودرو به فدراسیون روسیه صادر می شود، یقینا تحریم ها نتیجه فاجعه باری بر صنعت خودرو ما خواهد داشت. چرا باید تصمیماتی بگیریم که اقتصاد و مردم ما را در معرض خطر قرار می دهد؟

لهستان به عنوان کشور دارنده بزرگ اقتصاد این منطقه، موضع سخت گیرانه تری علیه روسیه اتخاذ کرده و در نشست بروکسل خواستار اعمال مرحله سوم تحریم ها فراتر از توقیف دارایی ها، ممنوعیت صدور ویزا و تعلیق مذاکرات همکاری های تجاری روسیه و اتحادیه اروپا شد.

مقام های لهستان می گویند ˈولادیمیر پوتینˈ رییس جمهوری روسیه می خواهد کنترل بخش های دیگری از اوکراین علاوه بر شبه جزیره کریمه را در دست بگیرد و تحریم های اقتصادی می تواند از این وضعیت جلوگیری کند. غیر از لهستان، رمانی و استونی نیز همین نظر را دارند.

ˈاورماس رینسالو/Urmas Reinsaluˈ وزیر دفاع استونی روز جمعه در جمع خبرنگاران گفت: ما آماده حمایت از قوی ترین تدابیر تنبیهی محتمل هستیم. اقدامات پوتین تهدیدی برای امنیت کل اروپا از جمله استونی است.

یکی از مقام های کشورهای اروپای شرقی که خواستار ادامه تحریم های اقتصادی علیه روسیه است، گفت: حتی با وجود قوی ترین حمایت ها از مرحله سوم تهدیدها علیه روسیه دست یافتن به توافق بسیار دشوار است. باید منتظر بود.

نگرانی از تشدید تحریم ها علیه روسیه در اروپای شرقی نشان می دهد اقتصاد این کشورها تا چه اندازه به اقتصاد روسیه وابسته است در حالیکه بیش از 20 سال از لغو پیمان ورشو می گذرد؛ وابستگی بیشتر از نیاز شدید این کشورها به سوخت و گاز روسیه است.

حضور گردشگران روسیه در کشورهای اروپای شرقی و کاهش این گردشگران نیز از دیگر مسایلی است که در پی اعمال تحریم ها احتمالا به وقوع می پیوندد. اتاق بازرگانی جمهوری چک برآورد می کند اعمال تحریم های بیشتر علیه روسیه به کاهش 50 هزار فرصت شغلی در این کشور می انجامد.

دولت چک نمی خواهد قدرت های مهم اقتصادی اروپا از جمله آلمان را با مانع تراشی در اعمال تحریم ها علیه روسیه بیش از این عصبانی کند، اما به گفته یک مقام چک این کشور همچنین نمی خواهد برای اعمال تحریم علیه روسیه نیز تلاش کند. زیرا تاثیر منفی بر اقتصاد پراگ خواهد داشت.

برای بسیاری از کشورهای منطقه دو دهه گذشته بیشتر به فراموشی خاطرات ناخوشایند دوران اشغال اتحاد جماهیر شوروی سابق و تمرکز برای بهبود شرایط اقتصادی زندگی گذشته است. بلغارستان که بیش از همه کشورها از نظر اقتصادی به روسیه وابسته است، اعلام کرده با تشدید تحریم ها مخالف است. اسلوونی نیز علاقه چندانی به افزایش تحریم ها ندارد.

دولت مجارستان نیز به تازگی توافقی برای توسعه نیروگاه هسته ای ˈپاکس/ Paksˈ امضا کرده است، روسیه بزرگ ترین شریک تجاری غیرعضو اتحادیه اروپای مجارستان است.

ˈیانوس مارتونی/Janos Martonyiˈ وزیر امور خارجه مجارستان هفته گذشته در نشست خبری با ˈفرانک اشتاین مایرˈ همتای آلمانی خود در نشست خبری توضیح داد که اقتصاد این کشور به شدت آسیب پذیر و تاثیرات تحریم ها بر آن منفی است، اظهاراتی که ناراحتی اشتاین مایر را به دنبال داشت.

یک مقام مجارستانی که خواست نامش ذکر نشود گفت که سومین مرحله از تحریم ها به معنای اتخاذ تصمیمی بسیار دردناک و دشوار برای هر دو طرف خواهد بود. این به آن معنا نیست که تحریم ها اعمال نخواهد شد، اما در این مرحله چند کشور عضو اتحادیه اروپا خواستار اعمال نشدن مرحله سوم تحریم ها هستند.

حتی در لیتوانی که به طور سنتی علیه روسیه قدم بر می دارد، ˈدالیا گریبائوسکایته/Dalia Grybauskaitėˈ رییس جمهوری در هفته جاری گفت زمان اعمال تحریم های گسترده تر علیه مسکو فرا نرسیده است.

ˈنرییوس ماسیلیوس/Nerijus Maciulisˈ یکی از اقتصاد دانان در مرکز ˈسویدبانک/ Swedbankˈ لیتوانی گفت اگر تحریم ها علیه روسیه اعمال شود، تولید ناخالص داخلی لیتوانی 10 تا 15 درصد کاهش می یابد و احتمال رکود اقتصاد به شدت وجود دارد.