کلبه ی تارم!

امین الله مفکر امینی       2025-11-02! دربســاطی بیکسی ام ، دلبری آمـد با…

خاطره ها بیانگر واقعی ترین حقایق تاریخی 

نویسنده: مهرالدین مشید خاطره ها تصویری از "تاریخ در بستر جغرافیا" بازهم…

ګوندي فعاليتونه او دموکراسي

نور محمد غفوری یادونه: دا مقاله مې په ۲۰۱۸ کال لیکلې ده…

سکوت در برابر گستاخی های پاکستان بار بار مسئولیت افغانستان…

حکومت‌های افغانستان زمانی می‌توانند در تامین امنیت و ثبات موفق…

سخنی عشق!

               2025-09-02! امین الله مفکر امینی گرسخـــــن زعشق گویی زعصمتِ این گوهربــــدان کزعشق به…

سکوت خلیفه در برابر امیر شکست یا فرصتی برای انحام…

نویسنده: مهرالدین مشید عباس ستانکزی: ملایعقوب کل روند را از مسیر…

زمانیکه کیفرخواست دادستان وحکم دادگاه  منفعل گردد  

نکارشی از سخی صمیم  مسئول کیست و عدالت کجاست؟  ***  ایجازی ازین مختصر!    …

شکست و باخت قدرت

شکست و باخت قدرت نه تنها حس ملی و مردمی…

آیا سراسیمه گی طالبان ، سقوط شان را در پی…

      نوشته ی : اسماعیل فروغی       درخواست دادگاه بین…

هوش مصنوعی دیپسیک

دکتر بیژن باران پیشرفت چین در جهان چند قطبی…

غریزه در سلب عقل: دلیل نبود دولت مدرن در افغانستان...!

عقل نیروی تفکر و گوهر شناسایی حق در برابر باطل…

۲۱ و ۲۲ دلو فتح افشار

نه ماه از ورود گروه‌های جهادی در کابل می‌گذشت، از…

یادمان سیاوش کسرایی

نوزدهم بهمن ماه هر سال، روزی است که نام سیاوش…

لیبرال ها، میان ماکس وبر، و کارل مارکس

-- max weber 1864-1920 آرام بختیاری جامعه شناسی بورژوایی در مقابل جامعه…

گنج شایگان 

رسول پویان  همیـشـه ثـروت و کاخ طلا نمی ماند  شــکـوه و دبـدبـه…

همخوابگی های سیاسی نافرجام طالبان افغانستان و آخوند های ایران

نویسنده: مهرالدین مشید افتضاح دیپلوماسی هوتل محور ایران در افغانستان عباس عراقچی، روز…

عالم دگر

نوشته نذیر ظفردیــــــده از امیــــــال دنیا بسته امدر دلـــــــم…

بشدار سامی

آقای "بشدار سامی" (به کُردی: بەشدار سامی)، شاعر و فتوگرافیست…

کابل آبستن یک تحول در موجی از اختلاف های درونی…

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت ملاهبت الله در گرو عصیان همرزمان و…

هم پیوندی

جهان با حفظ،نا همگونی ها یک کل به هم پیوند…

«
»

گزارش رسانه‌های غربی از مشکلات اوکراین در کمبود نیرو

بنابر گزارش برخی رسانه‌های جهان، ارتش اوکراین به دلیل کمبود نیروهایش امیدی به انجام عملیات‌های تهاجمی در میدان نبرد ندارد و ظاهرا استخدام زندانیان برای جنگ با روسیه، نیازهای این ارتش را برآورده نکرده است.

تقریبا ۲ سال و پنج ماه از جنگ اوکراین می‌گذرد و هنوز هیچ چشم‌اندازی برای صلح این کشور وجود ندارد. درحالیکه ارتش این کشور با کمبود نیرو دست‌وپنجه نرم می‌کند و سرعت دریافت تسلیحات غربی به آرامی پیش می‌رود، روسیه دستاوردهایی را هر چند اندک در خطوط مقدم کسب می‌کند.

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی می‌نویسد: «اوکراین و روسیه ظاهرا هیچکدام برای دستاوردی قاطع آماده نیستند. اوکراین پس از ضدحمله نافرجامی که در تابستان گذشته داشت، اکنون کارش این شده که با تسلیحات تازه غربی مواضعی را در خطوط مقدم حفظ کند.»

این روزنامه آمریکایی در ادامه می‌افزاید: «احتمال کمی وجود دارد که اوکراین بتواند به دستاوردهایی طی ماه‌های آینده برسد.»

این روزنامه آمریکایی به نقل از یک مقام امنیتی ناشناس غربی می‌نویسد: «کی‌یف موفق شده نیروهای از دست رفته خود را جبران کند و ذخیره‌هایی نیز داشته باشد اما برای انجام  هرگونه حمله اصلی به اقدامات و زمان بیشتری احتیاج دارد.»

نشریه آلمانی «دی ولت» نیز با اشاره به برتری ارتش روسیه فضای کنونی این درگیری را چنین توصیف می‌کند: «ارتش روسیه ابتکاری را در تمامی جبهه‌ها دارد. بزرگترین مشکل اوکراین کمبود نیرو است و این کشور از ابتدای آغاز جنگ، تعداد سربازانی را که از دست داده و یا مجروح شده‌اند، عددی ۶ رقمی بوده است.»

این رسانه آلمانی در ادامه با استناد به مقامات ناشناس امنیتی اروپایی تاکید می‌کند: «اوکراین برای جبران این خسارات و ایجاد یگان‌های جدید، به دست‌کم ۲۰۰ هزار نیرو تا پایان سال ۲۰۲۴ نیاز دارد و طی ماه‌های اخیر با کمبود شدید نیرو مواجه شده است.»

«دی ولت» با اشاره به آمار و ارقامی که دولت اوکراین منتشر کرده، می‌نویسد: «طبق آخرین برنامه استقرار نیروها و قانونی که در ماه مه توسط دولت تصویب شد، ارتش اوکراین قصد داشت تا ۱۰ هزار نیروی جدید را از زندان استخدام کند اما تاکنون فقط ۲۸۰۰ نفر در ارتش نام‌نویسی کرده‌اند.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش کرد، به مجرمان اوکراینی وعده داده شده است که ۶ ماه برنامه آموزشی خواهند داشت و ماهانه حدود ۱۰۰ هزار گریونا (تقریبا ۲۵۰۰ دلار) دریافت خواهند کرد و اگر در «تیپ‌های تهاجمی» خطوط مقدم خدمت کنند، این مبلغ بیشتر خواهد شد.

روزنامه واشنگتن پست نیز در گزارشی پیشتر نوشته بود: «کمبود نیروهای اوکراینی، از دست دادن سرزمین‌های بیشتر و ناکامی در ارائه آموزش‌های اولیه کافی به سربازان، بر وضعیت وخیمی که کی‌یف بیش از ۲ سال با آن مواجه است، صحه می‌گذارد. از طرفی، روسیه در سال جاری میلادی دستاوردهای زیادی داشته است زیرا ارتش اوکراین نیروهای کافی برای دفاع از خود ندارد.»

روزنامه نیویورک تایمز هم اخیرا در گزارشی بلند بالا به ترس سربازان اوکراینی پرداخت و نوشت: «همزمان با پیشروی نیروهای روسیه، ارتش اوکراین عمیقا تلاش می‌کند تا نیروهایی را که تاکنون در جنگ از دست داده، جایگزین کند و در این مسیر به واسطه قوانینی جدید، شروع به بسیج گسترده نیروها و خدمت اجباری سربازان کرده است.»