تقسیم جامعه به: نخبه گان- عوام، نژادگرایانه است

Elitetheorie: آرام بختیاری  تئوری الیت-توده ها، ارتجاعی است. جامعه شنایان چپ، تئوری الیت…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی و بی پایگی آن در متون…

بختیار علی محمد

استاد "بختیار علی محمد" (به کُردی: بەختیار عەلی موحه‌مه‌د)، شناخته…

آرمان ضداجتماعی-ضد ترقی در عرفان

دکتر بیژن باران آیا عارفان ضداجتماعی بودند؟ آیا رفتارشان با…

              پروژه تاپی (TAPI)

نوشته کریم پوپل مورخ۱۶.سپتمبر.۲۰۲۴ کالنگ دنمارک                                  انتقال لوله گاز از ترکمنستان به هند پس…

نشانه هایی از رستاخیز مردمی و نگرانی های رهبران طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید آنسوی افق های تاریک و طلوع خورشید آزادی…

صید گرفتار 

چو برگی در شکنج پنجه های باد پاییزم  به خواری و…

داستان «تو را دوست دارد!»

نویسنده «تولگا گوموشای» مترجم «پونه شاهی» نگهبان کلاس‌ام، بنابراین، در طول…

ترجمه داستان «علی بابا و چهل راهزن»

نویسنده «آنتوان گالاند»؛ مترجم «اسماعیل پورکاظم» در زمان‌های بسیار پیش از…

دولت از اسلام یا در اسلام؟

دولت از اسلام عبارت از حکومت قانون استکه: ارزش های…

دل صدپاره 

رسول پویان  اگر یک لحظه گـردد در تمام عمر همدردم  ز ژرفای…

نگاهی به برخی از لایه های اجتماعی

ترجمه. رحیم کاکایی یوری آنتونوف اساساً، هر فرد و هر گروه اجتماعی…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم بازتولید اسلام سیاسی و بی پایه بودن…

بزرگداشت ازدهمین سال درگذشت داکتراناهیتا راتبزاد  

به تاریخ هفت سپتامبر سالجاری ازسوی  شورای سراسری زنان افغانستان…

بازی با دم اژدها یا تعامل با حاکمان تروریست و…

نویسنده: مهرالدین مشید تبدیل شدن افغانستان به مفرزۀ تروریسم  و احتمال…

دلسوز صابر

بانو "دلسوز شیخ صابر"  (بە کُردی: دڵسۆز شێخ سابیر -…

عرفان در هنر

دکتر بیژن باران عرفان در هنر تجسمی با هنر کلامی…

زیبا پسند

غم خانه گشته است دل مستمند من هم شد خمیده قد…

احمد مسعود به دنبال چیست ؟

                              نوشته ی : اسماعیل فروغی      به…

اطاق فکر، د فکر خونه یا (Think Tank) یعنی چه؟

نور محمد غفوری در بین گروه های سیاسی، اجتماعی، علمی و…

«
»

مدودف: امتناع آمریکا از دادن ضمانت‌های امنیتی مذاکرات کنترل تسلیحاتی را مختل می‌کند

مدودف: امتناع آمریکا از دادن ضمانت‌های امنیتی مذاکرات کنترل تسلیحاتی را مختل می‌کند

معاون رئیس شورای امنیتی روسیه تاکید کرد، اگر آمریکا به روسیه ضمانت‌های امنیتی و استراتژیک ندهد، آن وقت مذاکرات درباره تمدید توافقاتی چون محدود کردن سلاح‌های تهاجمی استراتژیک شدیدا پیچیده و دشوار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیتی روسیه در مصاحبه‌ای با رسانه‌های برجسته این کشور گفت: مسکو همیشه نگرش منفی نسبت به خارج شدن از توافق‌نامه‌های مختلف از جمله پیمان‌های کنترل تسلیحاتی داشته است.

وی افزود: اما اگر چنین رویدادهایی رخ دهد باید با آنها رو به رو شویم. این یک زمینه بد برای ادامه دادن مذاکرات در این مورد و برای تمدید دیگر توافقات است. در چنین شرایطی غیرممکن است که تحولات وقایع را از قوانین قراردادی جدا کرد. آمریکایی‌ها اخیرا از پیمان‌های زیادی خارج شده‌اند. این را با تأسف یادآور شدیم؛ اما چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟ طبیعتا تحت چنین شرایطی زمینه برای ادامه مذاکرات به طور مثال پیرامون محدود کردن سلاح‌های تهاجمی استراتژیک شدیدا پیچیده و دشوار خواهد شد.

مدودف در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: روسیه به ضمانت‌های امنیتی درخصوص رفع تهدیدات مشهود که در حال حاضر شکل گرفته‌اند نیاز دارد و اگر این توافقات حاصل شوند، باید الزام‌آور باشند.

وی افزود: به بیان دیگر، در چنینی شرایطی این ضمانت‌های امنیتی قصد دارند تهدیدات آشکاری را که در حال حاضر شکل گرفته‌اند، رفع کنند. به همین خاطر است که آنها از یک ماهیت بسیار خاص برخوردار هستند و اگر شرکایمان توافق کنند که تعهداتی به ما بدهند، باید آنها را به نوعی تضمین کنند و این ضمانت‌ها باید الزام‌آور باشند.

مدودف همچنین اعلام کرد که تعهدات ناتو درخصوص عدم پیشروی به طرف مرزهای روسیه عملی نشده‌اند و ناتو در حال حاضر به طرف مرزهای روسیه در حرکت است و هر آن ممکن است خطوط قرمز را رد کند.    ‌

وی گفت: ناتو متعهد شده بود که به طرف مرزهای روسیه پیشروی نکند؛ اما این ائتلاف سر قول خود نمانده و آنها اکنون درست به طرف مرزهای ما در حرکت هستند. این یک تهدید واقعی برای امنیت ملی کشور ماست. اینها خطوط قرمزی هستند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه درباره آنها صحبت کرده بود.

این مقام تاکید کرد: هیچ کس به دنبال جنگ نیست و هر کاری لازم است باید انجام شود تا از وقوع رویارویی میان روسیه و ناتو جلوگیری شود. هیچ جنگی و در هیچ صورتی مطلوب نیست و هر کار لازم باشد باید برای جلوگیری از جنگ به ویژه رویارویی میان روسیه و ناتو انجام شود.

وی افزود:‌ مشخصا اصلی‌ترین و تنها فرصت برای اجتناب از جنگ، رسیدن به توافقاتی درباره ضمانت‌های امنیتی است. اینها ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک هستند، اینها مذاکرات هستند، استفاده از اصول امنیتی غیرقابل تفکیک در روابطمان که در تمامی اسناد اساسی بین‌المللی و اروپایی ذکر شده‌اند. این اصل تاکید دارد که یک طرف نمی‌تواند امنیت خود را به بهای امنیت دیگران تقویت کند.

مدودف همچنین اظهار کرد: آمریکا به درخواست‌های روسیه مربوط به حملات سایبری به سرورهای کمیسیون مرکزی انتخابات در جریان انتخابات پارلمانی ۲۰۲۱ هیچ پاسخی نداده است.

وی گفت: به رغم توافقات در موضوع مبارزه با جرائم سایبری، ما شاهد حملاتی به سرورهای کمیسیون مرکزی انتخابات در جریان انتخابات دوما بودیم. ما صریحا اعلام کرده‌ایم که حدود ۵۰ درصد از این حملات از آمریکا انجام شدند؛ اما آمریکا هنوز در این باره به ما هیچ پاسخی نداده است.

مدودف افزود:‌ آمریکا به طور فعالانه از روسیه می‌خواهد تا در زمینه مبارزه با جرائم سایبری و تشریک اطلاعات همکاری کند در حالی که در دیگر حوزه‌ها به هیچ وجه درخواست همکاری با ما را ندارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: حتی اگر اوکراین به ناتو ملحق نشود، سلاح‌هایی به بهانه توافقات دوجانبه این کشور با یکی از کشورهای عضو ناتو در خاک ناتو مستقر خواهند شد. آنها گهگاه تاکید می‌کنند که اوکراین در سال‌های آتی به ناتو ملحق نخواهد شد؛ اما ممکن است در چهارچوب توافقات دوجانبه میان اوکراین و یکی از کشورهای عضو ناتو از جمله آمریکا، انگلیس یا هر کشور دیگری موشک و دیگر سلاح‌ها در خاک اوکراین مستقر شوند. در چنین سناریویی آنها احتمالا تاکید خواهند کرد که اینها روابط دوجانبه هستند و هیچ ربطی به ناتو ندارند؛ اما برای ما همه اینها یکی هستند.

وی همچنین گفت: روسیه و چین به دنبال تشکیل یک ائتلاف نظامی نیستند؛ اما سطح روابط میان این دو کشور به بالاترین حد در تاریخ رسیده است و این مساله توازن قدرت بین‌المللی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. ما روابط استراتژیک واقعی، روابط بسیار خوب و روابط اساسی با یکدیگر داریم. روابطی که حقیقتا برای هر دو طرف سودمند است؛ اما هیچ کس به دنبال ائتلاف‌های نظامی نیست و ما بارها بر این موضوع تاکید کرده‌ایم.

مدودف افزود: اما در همین حال دیگر کشورها دائما در این باره صحبت می‌کنند و روابط ما را همواره زیر نظر دارند. این بدان معناست که روابط چین-روسیه هم‌ترازی بین‌المللی نیروها و قطب‌هایی که در روابط بین‌المللی را تشکیل می‌دهند تحت تاثیر قرار می‌دهد. اما ما همکاری در حوزه‌های مختلف از جمله در زمینه‌های نظامی، فنی و انجام مانورهای مختلف را رد نمی‌کنیم.  

معاون رئیس شورای امنیتی روسیه در بخش دیگری از سخنانش گفت: روسیه نمی‌تواند همانند دوران جماهیر شوروی پایگاه‌های نظامی‌اش را در کوبا و ونزوئلا مستقر کند چرا که این کشورها به دنبال روابط عادی و با آمریکا هستند. کوبا و ونزوئلا شرکا و دوستان ما با سیاست خارجی مستقل هستند. اما آنها کشورهای کاملا مستقلی نیز محسوب می‌شوند. کوبا و ونزوئلا در تلاشند تا از انزوا خارج شوند و روابط عادی خود را با آمریکا از سر بگیرند. به همین خاطر است که نمی‌توانیم درباره استقرار پایگاه‌هایمان در آنجا همچون در دوران شوروی صحبت کنیم.