بختیار علی محمد

استاد "بختیار علی محمد" (به کُردی: بەختیار عەلی موحه‌مه‌د)، شناخته…

آرمان ضداجتماعی-ضد ترقی در عرفان

دکتر بیژن باران آیا عارفان ضداجتماعی بودند؟ آیا رفتارشان با…

              پروژه تاپی (TAPI)

نوشته کریم پوپل مورخ۱۶.سپتمبر.۲۰۲۴ کالنگ دنمارک                                  انتقال لوله گاز از ترکمنستان به هند پس…

نشانه هایی از رستاخیز مردمی و نگرانی های رهبران طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید آنسوی افق های تاریک و طلوع خورشید آزادی…

صید گرفتار 

چو برگی در شکنج پنجه های باد پاییزم  به خواری و…

داستان «تو را دوست دارد!»

نویسنده «تولگا گوموشای» مترجم «پونه شاهی» نگهبان کلاس‌ام، بنابراین، در طول…

ترجمه داستان «علی بابا و چهل راهزن»

نویسنده «آنتوان گالاند»؛ مترجم «اسماعیل پورکاظم» در زمان‌های بسیار پیش از…

دولت از اسلام یا در اسلام؟

دولت از اسلام عبارت از حکومت قانون استکه: ارزش های…

دل صدپاره 

رسول پویان  اگر یک لحظه گـردد در تمام عمر همدردم  ز ژرفای…

نگاهی به برخی از لایه های اجتماعی

ترجمه. رحیم کاکایی یوری آنتونوف اساساً، هر فرد و هر گروه اجتماعی…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم بازتولید اسلام سیاسی و بی پایه بودن…

بزرگداشت ازدهمین سال درگذشت داکتراناهیتا راتبزاد  

به تاریخ هفت سپتامبر سالجاری ازسوی  شورای سراسری زنان افغانستان…

بازی با دم اژدها یا تعامل با حاکمان تروریست و…

نویسنده: مهرالدین مشید تبدیل شدن افغانستان به مفرزۀ تروریسم  و احتمال…

دلسوز صابر

بانو "دلسوز شیخ صابر"  (بە کُردی: دڵسۆز شێخ سابیر -…

عرفان در هنر

دکتر بیژن باران عرفان در هنر تجسمی با هنر کلامی…

زیبا پسند

غم خانه گشته است دل مستمند من هم شد خمیده قد…

احمد مسعود به دنبال چیست ؟

                              نوشته ی : اسماعیل فروغی      به…

اطاق فکر، د فکر خونه یا (Think Tank) یعنی چه؟

نور محمد غفوری در بین گروه های سیاسی، اجتماعی، علمی و…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم بازتولید اسلام سیاسی و بی پایه بودن…

فراز و فرود کاتوتسکی، از مارکسیست کبیر تا اپورتونیست "مرتد"

karl kautsky 1854-1937 آرام بختیاری کائوتسکی مرتد رنگات؛ تئوریسین سوسیال دمکراسی. کارل کائوتسکی…

«
»

لاشخورهای واشنگتنی در آسمان ونزوئلا

برسمیت شناخته شدن خوان گوایدو بعنوان رهبر ونزوئلا اقدام تحریک آمیز آمریکا است.

اسپوتنیک به نقل از بلومبرگ: روز چهارشنبه، چند دقیقه پس از آنکه خوان گوایدو رهبر اپوزیسیون، خود را به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرد، ترامپ او را به رسمیت شناخت. بلومبرگ افزود: برسمیت شناخته شدن خوان گوایدو بعنوان رهبر ونزوئلا اقدام تحریک آمیز آمریکا است.

گوایدو 35 ساله رئیس مجلس ملی ونزوئلا است که نیکلاس مادورو آنرا نشناخته است. مخالفان ونزوئلا برای حمایت از گوایدو و فشار به مادورا به خیابان‌ها ریختند.

ترامپ اعلام کرد گفت:

“مردم ونزوئلا شجاعانه علیه مادورو و رژیم او مخالفت کردند و خواستار آزادی و حاکمیت قانون شدند”. وی خاطرنشان کرد که از آنجایی که مجلس ملی اعلام کرد که مادورو نامشروع است، پست ریاست جمهوری مشغول نیست.

کدام کشورها از مخالفان مادورو، رهبر ونزوئلا حمایت کردند؟

گوایدو، چندی پیش از بیانیه ترامپ در جریان پخش آنلاین اعتراضات در کاراکاس گفت که او اختیارات رئیس جمهور ونزوئلا را بر عهده خواهد گرفت. او به اصلاحیه قانون اساسی اشاره کرد که اجازه می دهد تا رئیس مجلس تا برگزاری انتخابات جدید در راس کشور قرار گیرد.

از زمانیکه گوایدو در تاریخ 5 ژانویه سال جاری صدر پارلمان ونزوئلا شد، او فعالانه به نظامیان و جامعه بین المللی برای به رسمیت شناخته شدن خود به عنوان رئیس جمهور قانونی فشار می‌آورد. پس از اعلامیه ترامپ، برزیل، کلمبیا و کانادا، و همچنین پرو و شیلی، گوایدو را بعنوان رهبر مشروع ونزوئلا را شناختند.

گوایدو طی سخنانی در برابر هزاران نفر از طرفداران خود در بخش شرقی کاراکاس گفت: “من قسم می خورم که رسما رئیس قوه اجرایی ملی را به عنوان رئیس جمهور موقت ونزوئلا برعهده بگیرم تا غصب حکومت را نابود کنم. پس از آنکه گوایدو سوگند یاد کرد، جمعیت به وجد آمده آواز خواندن سرود ملی ونزوئلا را آغاز کرد.

از زمامیکه ترامپ پست ریاست جمهوری آمریکا را اشغال کرد، او به طور پیوسته تحریم های اقتصادی علیه ونزوئلا را افزایش داده و مادورو را محکوم کرد و در‌واقع از مردم ونزوئلا دعوت می‌نمود تا دولت خود را سرنگون کنند. اوراق قرضه دلاری ونزوئلا، که نرخ آن‌ها در سال جاری به طور

متوسط 25 درصد افزایش یافته است، در روز چهارشنبه حتی بیشتر افزایش یافت، زیرا مخالفان فشار بر مادورو  افزایش دادند. به گفته افرادی که با این وضعیت آشنا هستند، دولت ترامپ همچنین آماده است محدودیت صادرات نفت خام را از آن کشور اعمال کند، اما هنوز تصمیم نگرفت که به این اقدام دست بزند یا نه. این افراد می گویند که بنا به واکنش مادورو به تصمیم گوایدو، می توان معلوم کرد که آیا دولت ترامپ تحریم ها را اعمال خواهد کرد یا نه.

ترامپ به خبرنگاران در کاخ سفید گفت که “همه گزینه ها مورد بحث است” که ایالات متحده می تواند علیه رژیم مادورو استفاده کند و گفته است که او مسئله اقدامات نظامی را در نظر نمی گیرد.

یک مقام دولت ترامپ گفت که اگر مادورو بلافاصله امور مالی ونزوئلا را تحت کنترل گوایدو نگذارد، ترامپ تحریم های بیشتری را اعمال خواهد کرد.

پیشتر مقامات کاخ سفید در اوایل ماه جاری به برخی از مدیران شرکت های نفتی آمریکا هشدار دادند که دولت ترامپ در حال بررسی محدودیت های صادرات نفت ونزوئلا بود و به آنها توصیه کردند که منابع جایگزین نفت سنگین را جستجو کنند.

شرکت های نفتی از دولت ترامپ خواستند این کار را انجام ندهد و هشدار دادند که این می تواند به پالایشگاه های خلیج فارس و سواحل شرقی ایالات متحده آسیب برساند که نفت سنگین ونزوئلا را بعمل می‌آورند. این امر ممکن است به افزایش قیمت بنزین در آمریکا شود.

دخالت آمریکا در سیاست جهانی

این هفته، مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا از مردم ونزوئلا خواست تا “با صدای بلند سخن بگویند تا نظرات شان شنیده شود”. پنس در یک پیام ویدئویی که در شبکه های اجتماعی در روز سه شنبه، روز قبل از اعتراضات سراسری ونزوئلا منتشر شد، گفت: “نیکلاس مادورو دیکتاتور است که هیچ حق قانونی برای قدرت ندارد.”

دادگاه عالی کشور، که طرفدار رژیم است، اعلام کرد که گوایدو را از پست اش برکنار می کند و تصمیم مجمع را مبنی بر لغو حکومت مادورو را فاقد اعتبار می‌کند. قبول رسمی گوایدو توسط آمریکا ممکن است مناقشه ایجاد کند، چرا که مادورو به احتمال زیاد طی پیامی به ملت هشدار خواهد داد که کودتا علیه دولت او توسط یانکی های آمریکایی حمایت و تأمین پولی می شود.

گوایدو می خواهد دولت انتقالی را تشکیل دهد و خواستار انتخابات جدید شده است. گوایدو و حامیان او ادعا می کنند که آخرین دوره مادورو به طور غیرقانونی در قدرت است و حدود 60 کشور به این نتیجه رسیده اند که انتخابات اخیر جعل شده بود.