فقدان روایت آشتی ملی و بحران گفتمان در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دوراهیِ آشتی و منازعه افغانستان طی پنج…

چهار و نیم سال پس از برپایی امارت اسلامی سرمایه؛…

فهیم آزاد مقدمه فقدان اجماع تحلیلی پیرامون بازگشت طالبان به قدرت سیاسی…

پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

از کابل تا تهران؛ مهار افراطیت یا مهندسی قدرت و…

نویسنده: مهرالدین مشید زورگویی یا ژئوپلیتیک ضربه؛ بازی با آتش تحولات امنیتی…

ویکتور هوګو

هغه د فرانسې نامتو شاعر، ناول، رومان او ډرامه لیکونکی…

یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

«
»

شوک تلخ اپستین به فلسطین/ پیمان اسلو در «جزیره‌ی شیطان» مهندسی شد

اسناد جدید منتشر شده در پرونده‌ی «جفری اپستین»، قوّاد جنایتکار طبقه‌ی الیت آمریا نشان می‌دهد که «رود لارسن» دیپلمات ارشد نروژی و از معمار توافق خائنانه‌ی اسلو در سال ۱۹۹۳، به شدت آلوده‌ی این شبکه‌ی شیطانی بوده است. 

شوک تلخ اپستین به فلسطین/ پیمان اسلو در «جزیره‌ی شیطان» مهندسی شد

این اسناد نشان می‌دهند که اپستین در سال ۲۰۱۳ مبلغ ۱۳۰،۰۰۰ دلار به «رود لارسن» قرض داده و در وصیت‌نامه‌اش نیز مبلغ ۱۰ میلیون دلار برای دو فرزند «رود لارسن» ارث گذاشته است. این مبالغ و روابط مشکوک اکنون باعث سوالات جدی در مورد نقشاین دیپلمات نروژی در فرآیند صلح اسلو شده است.

این اسناد جدید، همکاری نزدیک «رود لارسن» با اپستین را در زمینه‌های مختلفی از جمله ویزا دادن به روسپی‌های جزیره و نیز دریافت مبلغ ۱۰ میلیون دلاری از او را آشکار می‌کند. به دنبال این رویداد، این پرسش در افکار عمومی فلسطینی‌ها پدید آمده که آیا غیر از این است که فرآیند سازش، با فشار اپستین و شبکه‌های سیاسی و اطلاعاتی مرتبط با او هدایت شد؟

«رود لارسن» که یکی از چهره‌های اصلی در فرآیند سازش در دهه ۹۰ بود، اکنون با اتهام فساد و باج‌خواهی روبروست. اسناد منتشرشده توسط وزارت دادگستری آمریکا و تحقیقات رسانه‌های نروژی نشان می‌دهد که او از موقعیت خود به عنوان رئیس موسسه صلح بین‌المللی (IPI) در نیویورک استفاده کرده تا چهره‌ی اپستین و اطرافیانش را سفیدشویی کند. 

شوک تلخ اپستین به فلسطین/ پیمان اسلو در «جزیره‌ی شیطان» مهندسی شد

طبق این اسناد، «رود لارسن» نامه‌هایی به مقامات آمریکایی نوشته تا ویزا‌هایی برای روسپی‌های روس حاضر در حلقه‌ی اپستین، صادر شود. اغلب این زنان، قربانیان قاچاق انسانی و سوءاستفاده‌های جنسی از طرف اپستین بودند.

یکی از قربانیان به رسانه‌های نروژی گفته که اپستین او را برای نفوذ به موسسه «رود لارسن» فرستاد. یک قربانی دیگر نیز گفته که «رود لارسن» به درخواست مستقیم دستیار اپستین، ویزای او را صادر کرد.

اسلو یک دام بود

برای فلسطینی‌هایی که اکنون با واقعیت‌های تلخ توافق شکست‌خورده اسلو رو‌به‌رو هستند، این رسوایی یک توضیح بسیار تلخ برای فرایند سازش مهندسی شده از جانب شیطان بود. 

شوک تلخ اپستین به فلسطین/ پیمان اسلو در «جزیره‌ی شیطان» مهندسی شد

«مصطفی برغوثی» دبیرکل حزب ابتکار ملی فلسطین، به شبکه الجزیره گفت: «من به خاطر این فسادی که افشا شده احساس تعجب نمی‌کنم. ما از همان ابتدا احساس خوبی نسبت به لارسن نداشتیم. اسلو یک دام بود. هیچ شکی ندارم که لارسن به شدت تحت تأثیر طرف اسرائیلی بود. افشای انتقال میلیون‌ها دلار به خانواده لارسن از طرف یک فرد مرتبط با موساد مانند اپستین، نشان می‌دهد که این فساد به منظور خدمت به منافع اسرائیل و علیه منافع مردم فلسطین صورت گرفته است».

آرشیو مفقود

این رسوایی مطالبات برای انتشار آرشیو خصوصی «رود لارسن» را که در دوران مذاکرات سری ۱۹۹۳ تهیه می‌شد، دوباره شعله‌ور کرده است. تحقیقات نشان می‌دهند که اسناد حیاتی مربوط به این دوره، از آرشیو وزارت امور خارجه نروژ حذف شده است. منتقدان می‌گویند با گم شدن این اسناد، میزان واقعی فساد در مذاکرات و توافقات نهایی با رهبران فلسطینی پنهان باقی می‌ماند.

پرونده‌ی «رود لارسن» گویای فعالیت یک سیستم حکمرانی جهانی است که از طریق باج‌خواهی و عملیات‌های اطلاعاتی اداره می‌شود. 

شوک تلخ اپستین به فلسطین/ پیمان اسلو در «جزیره‌ی شیطان» مهندسی شد

«ویسام عفیفه» تحلیل‌گر سیاسی مستقر در غزه که روی ارتباط میان اعمال شیطانی در جزیره اپستین و نحوه برخورد جامعه جهانی با فلسطینی‌ها مطالعه می‌کند، می‌گوید: «ما به عنوان فلسطینی‌ها مانند کودکان بازیچه شدیم و انگار هیچ حقی برای مطالبه حقوق‌مان نداریم. امروز متوجه می‌شویم که بخش بزرگی از سیستم بین‌المللی در حقیقت جزیره اپستین بوده است».

اکنون میراث دیپلماتی که روزگاری در کاخ سفید با غرور، دست رئیس‌جمهور آمریکا را می‌فشرد، به لکه ننگی پاک‌نشدنی بر چهره‌ی نظم جهانی و حاکمان غربی تبدیل شده و به خوبی از ماهیت پروژه سازش در غرب آسیا پرده برمی‌دارد.