و من به دور‌دست‌ها نگاه می‌کنم تا روزنی برای فردای…

محمدعثمان نجیب بهار میمنت میمونی‌ست، اگر باشکوه‌تر شکوهنده‌گی داشته باشد. چیزی…

  بهار امید

               کاش بینم  همجا  فصل  بهاران  باشد  نور خورشید بهر روزنه  یکسان…

تخم مهر کاشت دربهار!

امین الله مفکر امینی            2025-21-03! هـــــزاران بهارآمــــــد وهم هـزارانِ دیگـرآیــــــد ولی بهارزنده گـــــــی…

دشمنی با زمامداران و سیاستگران خاین را قومی نسازید

نویسنده: مهرالدین مشید ارایۀ راهکار ها برای همگرایی بجای زهر پاشی…

سراسری انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان اعلامیه هیات اجراییه انجمن

سیزدهم مارچ ۲۰۲۵ مطابق ۲۳ حوت ۱۴۰۳ شمسی هیات اجراییه انجمن…

له ښاغلي (استاد پوهاند ډوکټور اجمل ښکلي) سره د سمبولیسم…

مرکوال: انجنیر عبدالقادر مسعود ادبي مکتبونه د هغو خوځښتونو، نورمونو، لیدتوګو…

صفای عشق 

رسول پویان  جلوۀ صـورت حـدیـث خـفـتۀ سـیرت کند  عقل ازسودای دل لرزان…

تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

دلدادن!

امین الله مفکر امینی          2025-08-03! دلــــدادن بــه هربیـــوفا لطمه برعشق اســــت هم آخـــــوشی…

هشتم مارچ و فریاد های در گلو شکسته شده ی…

نویسنده: مهرالدین مشید حماسه های شکوهمند و تاریخ ساز زنان افغانستان…

حدیث زن

 ای زن محبوب هستی مایه بالندگی  وی توی لطف خدایی در…

التماس یک گدا

شعر از خاک پای عالم : خلیل پوپل تورنتو - کانادا دوستان…

۸ مارچ؛ روز ایستادگی، مقاومت و مبارزه برای آزادی زنان…

پیام تبریکی جنبش آزادی بخش زنان به زنان مبارز و …

انگلس ؛ تئوریسن سوسیالیسم علمی

Friedrich Engels (1820-1895) آرام بختیاری انگلس، در نظر و در عمل؛ همرزم…

«منطق تاریخ در آموزه‌های کارل مارکس و در تاریخ واقعی…

ترجمه- رحیم کاکایی لئو سورنیکوف:  دیدگاه هایی که مارکس و انگلس هرگز…

نقش‌آفرینی چتر بزرگ ملی افغانستان در مسائل کشور

نور محمد غفوری چتر بزرگ ملی افغانستان که به حیث مجموعهٔ از ائتلاف‌های…

مشرب عشق و عاشقی!

امین الله مفکر مینی     2025-02-03! مشرب عشـق و عاشقی ز شمع و…

سیگون و کابل دیروز و کابل کیف امروز؛ چند قلویی…

نویسنده: مهرالدین مشید رفتن به پای مردم بیگانه در بهشت -…

«
»

سناریوهای طالبان در چانه‌زنی با آمریکا؛ چرا مذاکرات قطر لغو شد؟

کارشناس مسائل آسیای مرکزی با اشاره به لغو مذاکرات بین نمایندگان «طالبان» و مقامات آمریکا گفت: انصراف طالبان از مذاکره با نمایندگان دولت آمریکا احتمالاً یک گام تاکتيکي و علیه منافع «واشنگتن» است.

سناریوهای طالبان در چانه‌زنی با آمریکا؛ چرا مذاکرات قطر لغو شد؟

«الکساندر کنیازف» کارشناس مسائل آسیای مرکزی  با اشاره به کنسل شدن مذاکرات بین نمایندگان «طالبان» و مقامات آمریکا اظهار داشت: انصراف طالبان از شرکت در مذاکرات با نمایندگان دولت آمریکا احتمالا یک گام تاکتیکی است و بر ضد منافع «واشنگتن» می‌باشد.

وی در ابتدا تصریح کرد: دیدگاه‌های رؤسای طالبان با تکیه بر عوامل مختلف بسیار پراکنده است و برخی شرکت کنندگان در درگیری‌های افغانستان از جمله متحدان آمریکا علاقمند به حضور در مذاکرات و پروسه عادی سازی وضعیت این کشور نیستند.

این کارشناس ادامه داد: منافع این افراد و رؤسای طالبان بسیار متفاوت است و برای برگزاری مذاکرات موفق در مرحله اول سازگاری بین نمایندگان این سازمان لازم است.

کنیازف گفت: این مذاکرات برای آمریکا نقش بزرگی دارد و «RAND corporation» مرکز تحلیلی آمریکایی در توافقنامه پیشنهادی برای دولت افغانستان توصیه تغییر سیستم سیاسی افغان‌ها از جمله تصویب قانون اساسی جدید طی 18 ماه، ایجاد دولت موقت و کاهش اختیارات رئیس جمهور را داده است.

این کارشناس افزود: مقامات «کابل» ابتکارات مذکور را نپذیرفتند و بر تعیین شرایط عادی سازی تنها توسط قدرت‌های افغان تأکید کردند اما احتمال اجرای بندهای این مرکز همچنان وجود دارد.

وی خاطر نشان کرد: قرار است طی 18 ماه نظامیان خارجی خاک افغانستان را ترک می‌کنند اما در صورت درخواست رسمی از طرف دولت کابل، آنان توانایی حفظ نیروهای خود در این کشور را دارند.

کنیازف تصریح کرد: نمایندگان طالبان خواستار دریافت برنامه گسترده خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان هستند و این اساس اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا است و خروج بخشی از نظامیان واشنگتن برای برخی اعضای طالبان بستر خوبی برای ادامه مذاکرات فراهم می‌کند.

این تحلیلگر عنوان کرد: همچنین رسانه‌های آمریکایی مطالب مختلفی درباره شکست واشنگتن در افغانستان منتشر می‌کنند و در واقع از دیدگاه نظامی واشنگتن اینجا شکست خورده اما به غیر از حوزه نظامی دیگر حوزه‌های مهم نیز وجود دارد.

وی گفت: برای مقامات آمریکایی حفظ زیرساخت‌های نظامی در افغانستان، امکانات برای استفاده از آن و ابرازهای سیاسی برای هدایت این کشور بسیار مهم است زیرا برای رسیدن به اهداف اشاره شده حضور نظامیان لازم نمی‌باشد.

کارشناس مسائل آسیای مرکزی اظهار داشت: شرکت‌های نظامی خصوصی آمریکایی نیز برخی مسائل را حل می‌کنند و در واقع کارشناسان نظامی این کشور در افغانستان تنها برای فعالیت در فرودگاه‌ها حضور داشتند.

کنیازف افزود: با کاهش تعداد سربازان آمریکایی برخی توافقنامه‌های دوجانبه بین واشنگتن و کابل از جمله در زمینه آموزش نظامیان افغان لغو می‌شود و احتمالا طالبان چنین شرایطی را قبول کرده و برای قانونی کردن خود و دریافت مواضع کلیدی در افغانستان تلاش می‌کند.

این کارشناس خاطر نشان کرد: امروز طالبان که توسط «مسکو» و «پکن» به عنوان عامل اصلی در برخی پروسه‌های سیاسی شناخته می‌شود مواضع خاص خود را دارد.

تحلیلگر روس تصریح کرد: طالبان توانایی درخواست امتیازات جدیدی از طرف آمریکا دارد و تأخیر در مذاکرات به نفع دیگر قدرت‌های سیاسی در افغانستان است.

این کارشناس ادامه داد: اگر انتخابات ریاست جمهوری بدون درگیری‌های جدی بین دولت و اپوزیسیون برگزار شود مواضع رئیس جمهور جدید تا حدودی تقویت خواهد شد.

کنیازف گفت: اما برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بدون درگیری‌ بسیار دشوار است و این تحولات از وجود تضاد قابل توجهی در این کشور خبر می‌دهد.

وی در پایان اظهار داشت: مواضع ضعیف دولت کابل از جمله «اشرف غنی» رئیس جمهور و «عبدالله عبدالله» رئیس اجرائی افغانستان به طالبان امکان انصراف از مذاکرات و تعیین شرایط جدید را می‌دهد.