بزرگداشت ازدهمین سال درگذشت داکتراناهیتا راتبزاد  

به تاریخ هفت سپتامبر سالجاری ازسوی  شورای سراسری زنان افغانستان…

بازی با دم اژدها یا تعامل با حاکمان تروریست و…

نویسنده: مهرالدین مشید تبدیل شدن افغانستان به مفرزۀ تروریسم  و احتمال…

دلسوز صابر

بانو "دلسوز شیخ صابر"  (بە کُردی: دڵسۆز شێخ سابیر -…

عرفان در هنر

دکتر بیژن باران عرفان در هنر تجسمی با هنر کلامی…

زیبا پسند

غم خانه گشته است دل مستمند من هم شد خمیده قد…

احمد مسعود به دنبال چیست ؟

                              نوشته ی : اسماعیل فروغی      به…

اطاق فکر، د فکر خونه یا (Think Tank) یعنی چه؟

نور محمد غفوری در بین گروه های سیاسی، اجتماعی، علمی و…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم بازتولید اسلام سیاسی و بی پایه بودن…

فراز و فرود کاتوتسکی، از مارکسیست کبیر تا اپورتونیست "مرتد"

karl kautsky 1854-1937 آرام بختیاری کائوتسکی مرتد رنگات؛ تئوریسین سوسیال دمکراسی. کارل کائوتسکی…

گذر عمر 

رسول پویان  عمـر در انـتـظار می گذرد  بـا دل بـی قـــرار می…

شماره دوم/ سوم سال ۲۷م محبت

شماره دوم/ سوم سال ۲۷م محبت از چاپ برآمد و…

امید

قاسم آسمایی عبدالله سپنتگر از جملۀ سروده سرایانی است که کم…

در باره شرایط انقلاب مسالمت آمیز

ترجمه. رحیم کاکایی یوری آنتونوف وظیفه کنونی و اصلی مبارزه توده های…

پرچمداران!

امین الله مفکر امینی       204-01-09! ســر فرازیهـــا بـــود پرچمداران را درنبرد بــا…

« قانون » اسارت اسلامی افغانستان 

میر عبدالواحد سادات انگیزهء پرداختن به این موضوع، نشر سندی است…

مخالفت با طالبان دفاع از حق است و نه دفاع…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان نباید بخاطر شماری خاینان حق مشروع مردم…

هیوا قادر"، شاعر، رمان‌نویس و مترجم نامدار کُرد

استاد "هیوا قادر"، شاعر، رمان‌نویس و مترجم نامدار کُرد، زاده‌ی…

دستورهای سیاه یا «قانون امربه معروف ونهی از منکر» حکومت…

 ح «حریف» آلمان – آگست ۲۰۲۴ قانون ، دساتیروقواید عمومی واجباری است…

د بڅرکي صاحب بشپړه مرکه

د ادب او فرهنګ درنو او پتمنو مینه والو! ښاغلی بڅرکی…

به بهانۀ نگاهی به دیوان اشعار نثار احمد " نثاری"

نویسنده: مهرالدین مشید از طفیل عشقری، شایق جمال و حیدری بوریای فقر…

«
»

سناریوهای طالبان در چانه‌زنی با آمریکا؛ چرا مذاکرات قطر لغو شد؟

کارشناس مسائل آسیای مرکزی با اشاره به لغو مذاکرات بین نمایندگان «طالبان» و مقامات آمریکا گفت: انصراف طالبان از مذاکره با نمایندگان دولت آمریکا احتمالاً یک گام تاکتيکي و علیه منافع «واشنگتن» است.

سناریوهای طالبان در چانه‌زنی با آمریکا؛ چرا مذاکرات قطر لغو شد؟

«الکساندر کنیازف» کارشناس مسائل آسیای مرکزی  با اشاره به کنسل شدن مذاکرات بین نمایندگان «طالبان» و مقامات آمریکا اظهار داشت: انصراف طالبان از شرکت در مذاکرات با نمایندگان دولت آمریکا احتمالا یک گام تاکتیکی است و بر ضد منافع «واشنگتن» می‌باشد.

وی در ابتدا تصریح کرد: دیدگاه‌های رؤسای طالبان با تکیه بر عوامل مختلف بسیار پراکنده است و برخی شرکت کنندگان در درگیری‌های افغانستان از جمله متحدان آمریکا علاقمند به حضور در مذاکرات و پروسه عادی سازی وضعیت این کشور نیستند.

این کارشناس ادامه داد: منافع این افراد و رؤسای طالبان بسیار متفاوت است و برای برگزاری مذاکرات موفق در مرحله اول سازگاری بین نمایندگان این سازمان لازم است.

کنیازف گفت: این مذاکرات برای آمریکا نقش بزرگی دارد و «RAND corporation» مرکز تحلیلی آمریکایی در توافقنامه پیشنهادی برای دولت افغانستان توصیه تغییر سیستم سیاسی افغان‌ها از جمله تصویب قانون اساسی جدید طی 18 ماه، ایجاد دولت موقت و کاهش اختیارات رئیس جمهور را داده است.

این کارشناس افزود: مقامات «کابل» ابتکارات مذکور را نپذیرفتند و بر تعیین شرایط عادی سازی تنها توسط قدرت‌های افغان تأکید کردند اما احتمال اجرای بندهای این مرکز همچنان وجود دارد.

وی خاطر نشان کرد: قرار است طی 18 ماه نظامیان خارجی خاک افغانستان را ترک می‌کنند اما در صورت درخواست رسمی از طرف دولت کابل، آنان توانایی حفظ نیروهای خود در این کشور را دارند.

کنیازف تصریح کرد: نمایندگان طالبان خواستار دریافت برنامه گسترده خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان هستند و این اساس اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا است و خروج بخشی از نظامیان واشنگتن برای برخی اعضای طالبان بستر خوبی برای ادامه مذاکرات فراهم می‌کند.

این تحلیلگر عنوان کرد: همچنین رسانه‌های آمریکایی مطالب مختلفی درباره شکست واشنگتن در افغانستان منتشر می‌کنند و در واقع از دیدگاه نظامی واشنگتن اینجا شکست خورده اما به غیر از حوزه نظامی دیگر حوزه‌های مهم نیز وجود دارد.

وی گفت: برای مقامات آمریکایی حفظ زیرساخت‌های نظامی در افغانستان، امکانات برای استفاده از آن و ابرازهای سیاسی برای هدایت این کشور بسیار مهم است زیرا برای رسیدن به اهداف اشاره شده حضور نظامیان لازم نمی‌باشد.

کارشناس مسائل آسیای مرکزی اظهار داشت: شرکت‌های نظامی خصوصی آمریکایی نیز برخی مسائل را حل می‌کنند و در واقع کارشناسان نظامی این کشور در افغانستان تنها برای فعالیت در فرودگاه‌ها حضور داشتند.

کنیازف افزود: با کاهش تعداد سربازان آمریکایی برخی توافقنامه‌های دوجانبه بین واشنگتن و کابل از جمله در زمینه آموزش نظامیان افغان لغو می‌شود و احتمالا طالبان چنین شرایطی را قبول کرده و برای قانونی کردن خود و دریافت مواضع کلیدی در افغانستان تلاش می‌کند.

این کارشناس خاطر نشان کرد: امروز طالبان که توسط «مسکو» و «پکن» به عنوان عامل اصلی در برخی پروسه‌های سیاسی شناخته می‌شود مواضع خاص خود را دارد.

تحلیلگر روس تصریح کرد: طالبان توانایی درخواست امتیازات جدیدی از طرف آمریکا دارد و تأخیر در مذاکرات به نفع دیگر قدرت‌های سیاسی در افغانستان است.

این کارشناس ادامه داد: اگر انتخابات ریاست جمهوری بدون درگیری‌های جدی بین دولت و اپوزیسیون برگزار شود مواضع رئیس جمهور جدید تا حدودی تقویت خواهد شد.

کنیازف گفت: اما برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بدون درگیری‌ بسیار دشوار است و این تحولات از وجود تضاد قابل توجهی در این کشور خبر می‌دهد.

وی در پایان اظهار داشت: مواضع ضعیف دولت کابل از جمله «اشرف غنی» رئیس جمهور و «عبدالله عبدالله» رئیس اجرائی افغانستان به طالبان امکان انصراف از مذاکرات و تعیین شرایط جدید را می‌دهد.