دلسوز صابر

بانو "دلسوز شیخ صابر"  (بە کُردی: دڵسۆز شێخ سابیر -…

عرفان در هنر

دکتر بیژن باران عرفان در هنر تجسمی با هنر کلامی…

زیبا پسند

غم خانه گشته است دل مستمند من هم شد خمیده قد…

احمد مسعود به دنبال چیست ؟

                              نوشته ی : اسماعیل فروغی      به…

اطاق فکر، د فکر خونه یا (Think Tank) یعنی چه؟

نور محمد غفوری در بین گروه های سیاسی، اجتماعی، علمی و…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم بازتولید اسلام سیاسی و بی پایه بودن…

فراز و فرود کاتوتسکی، از مارکسیست کبیر تا اپورتونیست "مرتد"

karl kautsky 1854-1937 آرام بختیاری کائوتسکی مرتد رنگات؛ تئوریسین سوسیال دمکراسی. کارل کائوتسکی…

گذر عمر 

رسول پویان  عمـر در انـتـظار می گذرد  بـا دل بـی قـــرار می…

شماره دوم/ سوم سال ۲۷م محبت

شماره دوم/ سوم سال ۲۷م محبت از چاپ برآمد و…

امید

قاسم آسمایی عبدالله سپنتگر از جملۀ سروده سرایانی است که کم…

در باره شرایط انقلاب مسالمت آمیز

ترجمه. رحیم کاکایی یوری آنتونوف وظیفه کنونی و اصلی مبارزه توده های…

پرچمداران!

امین الله مفکر امینی       204-01-09! ســر فرازیهـــا بـــود پرچمداران را درنبرد بــا…

« قانون » اسارت اسلامی افغانستان 

میر عبدالواحد سادات انگیزهء پرداختن به این موضوع، نشر سندی است…

مخالفت با طالبان دفاع از حق است و نه دفاع…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان نباید بخاطر شماری خاینان حق مشروع مردم…

هیوا قادر"، شاعر، رمان‌نویس و مترجم نامدار کُرد

استاد "هیوا قادر"، شاعر، رمان‌نویس و مترجم نامدار کُرد، زاده‌ی…

دستورهای سیاه یا «قانون امربه معروف ونهی از منکر» حکومت…

 ح «حریف» آلمان – آگست ۲۰۲۴ قانون ، دساتیروقواید عمومی واجباری است…

د بڅرکي صاحب بشپړه مرکه

د ادب او فرهنګ درنو او پتمنو مینه والو! ښاغلی بڅرکی…

به بهانۀ نگاهی به دیوان اشعار نثار احمد " نثاری"

نویسنده: مهرالدین مشید از طفیل عشقری، شایق جمال و حیدری بوریای فقر…

صبح دلاویز 

رسول پویان  رها ازتار شب ها می کند شوق سحرخیزم  شـفـق بـازی…

مغز عارف

دکتر بیژن باران به من بگو قبل از تولد کجا…

«
»

روز بین المللی مبارزه با فساد و نصایح پدرانه جناب متفکر

تمام نهاد های داخلی و بین المللی در همین چند سال اخیر با بررسی ها و گزارش های تحقیقی شان  به این نتیجه رسیده اند که افغانستان کماکان یکی از فاسدترین کشور های جهان است. انواع فساد و بیشترینه فساد سیاسی در تمام مقام ها و نهاد های دولتی به شمول دفتر ریاست جمهوری و حتا به اصطلاح دفتر بانوی اول نیز افشا گردیده و موجب آبرو ریزی مردم شده است. گزارش های سالانه سازمان شفافیت بین المللی، سیگار یا اداره بازرسی عمومی امریکا برای بازسازی افغانستان و همچنان دیدبان شفافیت افغانستان ابعاد گسترده این بیماری خانمان سوز را بار های در گزارش های شان برجسته ساخته و رهنمودهای را برای کاهش این بیماری ساری نیز پیشکش نموده اند.

در گزارش اخیر اداره بازرسی عمومی امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) اعلام گردیده که افغانستان در مبارزه با فساد گسترده “بی تفاوت” عمل کرده است. در این گزارش همچنان آمده است که به علت “فقدان اراده سیاسی” بسیاری از موارد مبارزه با فساد نتیجه نداده است. این نهاد به یک گزارش وزارت دادگستری امریکا اشاره کرده که در آن وضعیت افغانستان “سازگار با دولت غالبا غیر قانونی، ضعیف و ناکار آمد” توصیف شده است.

سیگار به نقل از دیدبان شفافیت بین المللی گفته است که با توجه به روابط قدرت تقریبا در تمام نهادها از جمله ارتش افغانستان، این کشور به یکی از فاسدترین کشور های جهان مبدل شده است.

چنین است وضعیت عمومی در کشور که صرف یک بخشی از این فساد گسترده در افغانستان را به نمایش می گذارد؛ ولی در مراسم تجلیل از روز بین المللی مبارزه با فساد اداری که امروز (یکشنبه 18 قوس) در ارگ ریاست جمهوری برگزار شد، آقای اشرف غنی که به نام رییس جمهور افغانستان یاد می گردد چنین گفته اند: “اراده من و حکومت این است که ریشه‌های فساد خشکانیده شود. این حرکت دوام خواهد داشت، این تنها وظیفه رئیس جمهور و حکومت نیست، در اینجا نقش مردم، رسانه‌ها، جامعه مدنی و علما و همه اقشار مهم است.”

آقای غنی گفت که برای ایجاد اصلاحات در ساختار حکومت ضرورت است؛ تا باورمندی به این کار وجود داشته باشد، طرح مشخصی با توجه به تحلیل واضح مشکلات تدوین شود، اهداف مشخص باشد، نقشه راه تدوین شود، اراده برای اصلاحات ضروری است، راهکار واضح برای آن وجود داشته باشد و مبنتی بر نتایج باشد تا مردم به آن اعتماد کند.

او گفت که هزینه فساد در افغانستان را فرزندان غریب این کشور می‌پردازند. او گفت که یگانه راه پیشرفت برای افغانستان “از بین بردن فساد در کشور است و در غیر آن، باید به عقب برگردیم.”

خواننده عزیز حتما به نکات ظریفانه این فرموده های داهیانه ! توجه نموده اند که یک شخصیت مصلح به مقام های دولتی نصایح پدرانه می نمایند!! ببینید این آقا که بنام رییس جمهور افغانستان یاد می شود می گوید: “برای ایجاد اصلاحات در ساختار حکومت ضرور است، تا باورمندی به این کار وجود داشت باشد، طرح مشخص با توجه به تحلیل واضح مشکلات تدوین شود، اهداف مشخص باشد، نقشه راه تدوین شود، اراده برای اصلاحات ضروری است، راهکار واضح برای آن وجود داشته باشد و مبتنی بر نتایج باشد تا مردم به آن اعتماد کنند.”

آیا کسی در اطراف جناب متفکر و در مقام های رهبری نهاد های دولتی و غیر دولتی است که برای شان بفهمانند که وظیفه جناب نصحیت کردن نیست، بل این که بایست به صفت بلندترین مقام اجرایی کشور از برنامه ها و نتایج کار خود گزارش بدهد، نه این که با نصایح پدرانه و به صفت یک شخصیت غیر مسوول از مسوولیت های بسیار بزرگ تاریخی و بدنامی که دامنگیر کشور و مردم شده است، شانه خالی کند!!

دستگیر صادقی

9 دسمبر 2018