د دموکراسۍ د ناکامو تجربو انتقادي ارزونه

نور محمد غفوری سریزه  د تحمیلي جمهوریت او تقلبی دموکراسۍ تجربې موږ ته…

حکمت چیست؟

برهان الدین « سعیدی» حکمت دنیا فـزاید ظن و شک ــ …

این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

«
»

رفتن به جنگ سرد جدید

غرب بخصوص امریکا و انگلستان در صدد برپایی یک جنگ سرد دیگر هستند . نفع انها در چیست ؟

از سالهای دور است که این دو کشور با اقدام به جنگها ، ایجاد تشنج ، پیشگیری تبلیغاتی ، ایجاد وهم برای دیگران با سنگدلی و بی عاطفگی به کشتار می پردازند . عقب این صحنه ارایی های وهمی هم منافع خود شان جا دارد و هم‌ضربه به حریفانی که توان مقابله با انهارا داشته باشند ویا در عرصه اقتصادی و نظامی بتوانند نقش افرینی کنند ، هردو کشور با پلان های پیشگیری کننده و تبلیغات سرسام اور جانب مقابل را چنان با سنگ ملامتی میکوبند تا جهان قبول کند انها خطر واقعی اند .

در دوران جنگ سرد که بعد از جنگ جهانی دوم آغاز گردیدو  تا سقوط اتحاد شوروی ادامه داشت با استفاده از دین و مذهب ، اختلافات ارضی بجا مانده از استعمار انگلیس ، جنگ فکری و ایدیولوژیک ، بهانه حمایت از دوستان ، تهدید خطر نسبت بخود شان ، منافع حیاتی ودهها بهانه دیگر جهان را در ورطه تشوشات ناشی از  تهدید قرار میدادند ، سلاح میفروختند ، متحدین شانرا در هراس می افگندند و منابع انرژی انان را در کنترول در می اوردند ، به مناطق استراتژیک عسکر میفرستاند ، پیمانهای نظامی عقد میکردند ، رژیم های ملی را سقوط میدادند و کودتاها برپا مینمودند .تقسیم المان بدو بخش سرآغاز جنگ سرد بود .

حالا هردو کشور با متحدان شان مسئله اوکراین را انقدر چاق ساخته اند که گویی هران خطر حمله روسیه به ان وجود دارد قبلآ میگفتند در اولین روزهای سال نو عیسوی این حمله صورت میگیرد زیر همین بهانه به اعزام عساکر و ارسال سلاح به اروپای شرقی که در جنگ سرد  پیمان وارسا درانجا وجود داشت آغاز کرده اند . روسیه قطعآ با حضور ناتو و عساکر امریکایی در کشورهای جمهوریت های قبلی اش که همسایگانش اند مخالف میباشد وانرا محاصره نظامی ناتو  نامیده تهدید به امنیت خود میداند  .

پوتین بدون اظهار تهدید طوری وانمود میسازد که تصمیم حمله بر اوکراین را ندارد ولی  حضور ناتو در سرحداتش را نمی پذیرد . طرح روسیه مبنی بر عدم تقرب ناتو به سرحدات انکشور و حل ان از راه دپلماتیک را امریکا و متحدین ان نمی پذیرند ولی پیوسته به تبلیع جنگ و حمله  ادامه میدهند وانقدر تبلیغ میکنند تا در ذهن جهانیان این تشویش به واقعیت مبدل گردد .

ملاقات روسای جمهور روسیه و چین در استانه مسابقات اولمپیک زمستانی در بیجن با ارامش و بدون تهدید و اخطار به کشوری صورت گرفته از قصد امریکا و متحدینش در برپایی جنگ سرد جدید اظهار نگرانی شد .

امریکا زیر نام نقض حقوق بشر از جانب چین و مسئله مسلمانان ایغور در افتتاح این مذاکرات شرکت نکرد گویا فرشته صفتی است که در غم مسلمانان جهان خودرا شریک میداند . اما اعمال خود و روسای جمهور گذشته اش را که در طول ۲۳ سال اخیر به نه کشور اسلامی حمله کرده و یازده ملیون مسلمان را کشته اند برخ نمیکشد .

این مدافع توطئه گر مسلمانان که در حقیقت قاتل انها است با همان فورمول کهنه باز دین و مذهب و سرحدات و ادعای دروغین دفاع از دوستان را ملاک سیاست خارجی اش ساخته در پی برپایی جنگ سرد دیگری است زیرا چین را از لحاظ پیشرفت اقتصادی و روسیه را از لحاظ توانمندی نظامی تحمل ندارد باید جبهه تخریب و تهدید علیه وضعیت روان راگرم نگهدارد . اینکه بار دیگر بر جهان خارج از خود شان چه خواهد گذشت مهم نیست . بگذار خود شان در رقابت با رقبا دست بلند داشته باسند . این است حقوق بشر انها و این است معیار های انسانی ایشان .