برجام قصه گو !
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری سیستم ولایت فقیه روز جمعه، ۲۹ اردیبهشت 1396 برگزار شد و حسن روحانی با ۲۳ میلیون و ۵۴۹ هزار و ۶۱۶ رای، معادل ۵۷ درصد رای چیز شد. حسن روحانی خود را “فرزند حوزه و دانشگاه” خواند وپیروزیاش را “ارزانی” رهبر و روحانیون حوزههای علمیه کرد . علی خامنه ای هم متقابلا گفت : آورین آورین…و این پیروزی را نشانه پایگاه اجتماعی نظام ولایت فقیه توصیف کرد .
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در یک پیام توییتری تاکید کرد که اروپا آمادگی دارد تا همکاری با ایران را برای ادامه برجام، صلح در منطقه و تحقق انتظارهای غرب ادامه دهد. سلطان قابوس بن سعید، پادشاه عمان نیز پیروزی آقای روحانی را تبریک گفت . شی جین پینگ، رییس جمهوری چین ، ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه ، پائولو جنتیلونی، نخست وزیر ایتالیا….آمریکا هنوز خبردار نشده تا تبریک بگوید ، آخه نه اینکه راه دور است و اخبار به آنجا دیر میرسد به جان ترامپ !
حسن روحانی گفت پیروزی او به معنی گسترش روابط مقام عظما با دیگر کشورها است. رئیس جمهور ولایت فقیه گفت این پیامی است که میخواهد دیگر کشورها، به خصوص همسایگان و قدرتهای جهان، از انتصابات بگیرند. حسن روحانی گفت مسیر امنیت در خاورمیانه از تقویت دموکراسی میگذرد…. حسن روحانی موضوع حقوق بشر را خیلی خوب توصیف کرد و گفت : حقوق من که خوب است بشرش هم بماند برای بعد….
بعد از اعلام این پیروزی تاریخی ، ابتدا به سرعت زندانیان سیاسی آزاد میشوند ، بعد قوانین جنایتکارانه شریعت در قانون اساسی تخمی اسلامی لغو میشود ، بعد نظام ولایت فقیه هی مدنی میشود ، 2 روز بعد ساعت 9/45 دقیقه بامداد بحران بیکاری حل میشود ، ساعت 10 صبح ترافیک و اعتیاد و بیکاری حل میشود ، ساعت 11 صبح خاورمیانه آرام میشود ، ساعت 12 ظهر اذان مغرب به افق روحانی پخش میشود ، حجاب اجباری پایان میگیرد خلاصه که با حسن آقا خوشبخت میشی گوگولی…
متنی خواندم از رضا میلانی که زیبا بود فقط به درد توجیه انتخاب بین 2 عمامه سیاه و سفید با یک محتوا نمیخورد .
دموكراسي يك اتفاق نيست ، يك فرآيند است ، يك فهم است . مثل يك پازل مى ماند كه همه ى اجزا بايد در كنار هم درست چيده شوند ، سنديكا ها رشد كنند و فراگير شوند ، مطبوعات زنده و پويا باشند ، دولت پاسخگو و مسئول باشد و در آخر اولويت مردم ابتدا خدمت به كشورشان باشد و بعد احساس طلبكارى از مملكتشان . در طي طول ١١١ سال حركت مدنى مردم ايران اتفاق ها زياد افتاده است ، اما اتفاق كافي نيست اتفاق مثل صفحه اول روزنامه است ، كسي صفحه اول روزنامه هاى يك هفته پيش را يادش نمى ماند چه برسد به صفحه اول روزنامه هاى ماه ها و سالها پيش را ، اما فرايند مثل يك كتاب مى ماند كه توسط نويسنده ماهها و سالها طول كشيده است تا نگارشش به پايان برسد و در اخر زمانى كه مخاطبي انرا مى خواند تا مدتها بر ذهن و افكارش تاثير مى گذارد .اتفاق در عالم هنر هم ارزش چندانى ندارد ، بلكه هنري مى تواند ماندگار باشد كه خلقش محصول زمان باشد و نه محصول اتفاق ، مثل يك درخت مى ماند و يك بوته ى گل ، بوته گل يك هفته اي گل مى دهد و فراموش مى شود اما درخت هر سال فصل بهار تمام تنش پر مى شود از گل و هر تابستان پر ثمر و پُر ميوه مى شود ، اگر ملتي بدنبال اتفاق باشد جز فريب و بدبختى چيزي عايدش نمى شود اما اگر بدنبال كاشتن درختي باشد شايد در روزگار خودش ثمرش به چشم نيايد اما در ادامه فرزندانش و نسل بعدش حتما عوايد زيادي از آن درخت خواهند برد…
چنین تصویری در یک نظام متعارف امروزی قابل تامل است …. این سیستم ولایت فقیه اسلامی اساسا با مقولاتی مثل سندیکا ، مطبوعات آزاد ، دولت پاسخگو ، سیستم مسئول….کاملا بیگانه است خلاصه که از مرده کون طلب نکن جناب میلانی ….
ابقاء حسن روحانی برای ادامه مسیر برجام دور از ذهن نبود . جدای از اینکه مهندسی این نمایش مسخره چه کیفیتی داشت رئیسی چه لولو خوره ای بود ، قالیباف کجای مش باقر بود…، ولی به هر حال مردمی رای دادند . ماها نسلی بودیم که سمبلهامان چه گوارا و جزنی بود و نسل امروزی نوادگان کوروش کیری حالا به عمامه راضی است . ما نسلی بودیم که هیچکاک و وودی آلن سمبلهامان بود و این نسل برای فرهاد اصغری کف میزند…نسلی که سلیقه وسقفش و عمقش همین است و همپای سیستم سیاسی حاکم برای نابودی باقی مانده فرهنگ ایران شور و هیجان دارد !
اسماعیل هوشیار