اشتباه بزرگ غنی؛کرسی ها را به اطفال لیلام کرد
پس از آنکه بر اساس فرمان رییس جمهور غنی یک دختر 26 ساله به حیث معین پالیسی و ستراتیژی وزارت امور داخله تعیین شد؛ شمار زیادی از مردم این اقدام آقای غنی را مضحک و به ضرر کشور دانستند.
بر بنیاد گزارشها؛ حکومت طی اقدام تازۀ خود حسنا جلیل را به صفت معین پالیسی و ستراتیژی وزارت امور داخله گماشته است. حسنا جلیل 26 ساله؛ پیش از این به حیث سرپرست ریاست پالیسی وزارت معادن و پطرولیم ایفای وظیفه کرده است.
گماشتن یک دختر 26 سالۀ کم تجربه به سمت پست مهم سیاسی زمینۀ بیشتر انتقادهای تند مردم بر حکومت و خود آقای غنی را مهیا ساخت.
چند پرسشی که رییس جمهور غنی باید به آن پاسخ دهد:
هرچند سمت پالیسی و ستراتیژی وزارت امور داخله یک منصب کلیدی- سیاسی است؛ تعیین یک بانو در آن ابتکار و اقدام نیک است،اما گزینش حسنا جلیل که از نگاه سن و تجربه در این زمینه کاملاً طفل حساب میشود،پرسشهایی زیادی را در اذهان عامه خلق کرده است.
- مردم میپرسند که آیا حکومت وحدت ملی با قحط الرجالی و قلت کدر روبرو شده؛که حکومت مجبور به یک طفل میشود و یک دختر بی تجربه را در سمت مهم می گزیند؟
- آیا اینگونه پست ها تا اندازه یی بی ارزش او از نگاه مسوولیت آنقدر در سطح پایین قرار دارند که صلاحیتش به یک طفل و یک دختر بی تجربه داده میشود؟
- اگر عمر حسنا جلیل را در نظر نگیریم؛آیا وی از کدام پوهنتون نظامی سند تحصیل(فراغت) دارد که به یک پست مهم سیاسیِ نهاد امنیتی(وزارت امور داخله) گماشته میشود؟
- آيا حسنا جليل در بخش نظامی یک سالی یا حد اقل به اندازۀ یک ماه هم تجربه دارد؟
- آیا معین صاحبۀ فعلی؛تعریف و قوانین ستراتيژی و پاليسی را بلد است؟
- آيا حسنا جليل از وضعیت افغانستان و در مورد حلقات استخباراتی منقطه آگاهی دارد؟
- این معین گماشته شدۀ میداند که طالب کیست، داعش کیست، القاعده کیست و چگونه حملات شان را در کابل طراحی میکنند؟
- آیا معین بیچارۀ جدید میتواند به یک ولایت نا امن یا حد اقل به یکی از ولسوالی های نا امن کابل سفر کند؟
- جنرالان و مقامات بلند رتبۀ نظامی وزارت امور داخله که تحت امر معین پالیسی و ستراتیژی ایفای وظیفه میکنند و به معین نامبرده شده راپور میدهند؛ چگونه میتوانند به یک دختر 26 ساله سلامی بزنند؟
- آیا این خود به یک جنرال و یا یک نظامی اهانت نیست که به یک دختر کم عمر و بی تجربه سلامی بزند و راپور بدهد؟
حسنا جليل چگونه بر پست بلند گماشته شد؟
در حالیکه نامزدان احتمالی انتخابات آیندۀ ریاست جمهوری از همین اکنون به کمپاین های انتخاباتی پرداخته اند؛ رییس جمهور غنی نیز به گونۀ غیرمستقیم به نفع خود کمپاین میکند؛از همین روز احتمال اینکه در عقب گماشتن حسنا جلیل در پست معينيت پاليسی او ستراتيژی وزارت امور داخله معامله یی در کار باشد نیز متصور است.
ممکن حسنا جلیل از سوی شخصی به رییس جمهور معرفی شده باشد که در انتخابات پیش رو برای اشرف غنی کمپاین کند.
احتمال دیگر میتواند فشار های بیرونی باشد؛ و از اثر آن ممکن اشرف غنی پست یاد شده را به حسنا جلیل در نظر گرفته باشد،زیر حسنا جلیل کسی است که در امریکا تحصیل کرده است.
حسنا جليل چقدر مؤثر خواهد بود؟
درست است که رییس جمهور کوشش زیاد به خرچ میدهد تا جوانان را در کابینه سهم دهد،اما این بدان معنا نیست که پست بلندی نظیر معینیت پالیسی و ستراتیژی به یک دختر کم عمر سپرده شود.
واین هم درست است که بانو حسنا جلیل تا سطح ماستری در امریکا تحصیل کرده،اما تحصیلاتش نظامی نه؛بلکه در بخش اداره و تجارت بوده است.
اگر این بانو در وزارت تجارت و صنعت در همین سمت گماشته میشد؛ ممکن فرد مناسبی میبود، اما گماشتنش در پست سیاسی اشتباه بزرگ غنی است، زیرا در کشوری مثل افغانستان که به گفتۀ خود رییس حکومت وحدت ملی 20 گروه تروریستی در آن فعالیت دارند، در کشوری که به میدان جنگ نیابتی قدرت های جهانی و حلقات استخباراتی منطقه مبدل شده باشد و در کشوری که جنگ جاری؛ روزانه ده ها شهید به کام میبرد؛ گماشتن اطفالی مانند حسنا جلیل در پست بلند امنیتی مثل معینیت ستراتیژی و پالیسی؛ بجز ناکامی و سرافگندگی نتیجۀ دیگری در پی نخواهد داشت و برای حکومت لازم است تا هرچه زودتر بر این گزینش غور دوباره اقدام کند
نویسنده : خوشحال آصفی